Site icon Erasmusgram

İstanbul Erasmus+ Gençlik Değişimi

Proje Tanımı

Projede; Ağaçlandırma, toprak koruma, su kaynaklarının önemi, iklim değişikliği ile mücadele, doğayı koruma, biyolojik çeşitlilik konusunda bilinçlendirme, geri dönüşüm, doğal varlıkların yok edilmesine karşı savunuculuk gibi kavramların öne çıkarılması amaçlanmaktadır.

Doğa ve insan ilişkisini ön plana çıkaran çevreci kentsel formlara geçilmesi gerekmektedir.

 

Bu amaçla çevre kirliliği, atık, enerji kullanımı ve diğer kaynak kullanımının olumlu ya da olumsuz etkileri konusunda çalışmalar yapılsa da çevre sorunlarının insan kaynaklı olması nedeniyle daha fazla bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.

Amaç ve Hedefler

 Bölgenin sosyal ve kültürel alışkanlıklarını dikkate alarak sıfır atık-geri dönüşüm bilinci

 Doğal kaynakların bilinçli kazanımı ve kullanımı

 

 Hava kirliliği, sıfır karbon emisyonu

 Yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi

 Enerji temininde yenilenebilir kaynakların tercih edilmesi

 Sanayileşmenin getirdiği çevre sorunları
 Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve çevre koruma dernekleri ile birlikte yukarıda belirtilen hususlarda politikalar geliştirmek, teşvik etmek ve uygulamak.
 Katılımcıların içinde yaşadığımız dünyayı gelecek nesillere en yaşanabilir şekilde emanet edebilmek için edindikleri bilgi, beceri, deneyim ve çevre duyarlılığı, toplum sağlığı ve yaşam esenliği için önce yerel sonra ise kurtuluş reçetesi sunmaktadır.

Donanımlarını sosyal, kültürel, bireysel ve bilişsel kazanımlarla güçlendiren paydaşlar, yerel yönetimlerden ulusal ve uluslararası hükümetlere kadar karar alma mekanizmalarında söz sahibi olmak ve bu duyarlılığı küresel çerçevede etkin bir şekilde uygulamak için büyük bir potansiyele sahip olacaklardır.

İstanbul’da gerçekleşecek Erasmus+ gençlik değişimi projesi için ingilizce dil bilgisi orta-ileri olan 2 katılımcı aranıyor.

18-30 yaş aralığında olmalıdır.

Çevresel sorunlara karşı ilgisi olan katılımcı profili olmalıdır.

Proje kapsamında konaklama ve yemek karşılanmaktadır.

Proje katılmak isteyenler özgeçmişlerini kısa bir motivasyon yazısıyla boyouteam@gmail.com adresine yollaması gerekmektedir.

Proje 18-27 Şubat tarihlerinde gerçekleşecektir.

 

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version