Site icon Erasmusgram

İspanyolca Öğrenmenin En İyi Yolu: Başlangıçtan Konuşma Seviyesine Gelmek

Yeni bir dil öğrenmek göz korkutucu olabilir.

Zorluk göz korkutucu hale gelmeden önce bir dili öğrenmek için hiç zaman ayırmadıysanız ve genellikle nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız. İspanyolca öğrenmenin en iyi yolunu tahmin etmekten kesinlikle çekinmeyeceksiniz!
Belkide bildiğiniz  3 kelime vardı: “hola”, “tapas” ve “cerveza”.

Dil öğrenirken hatalar yapacaksınız.
Ve bu hataların var olduğunu bilmek  başkalarına dili öğrenmeye nasıl yaklaştıklarını sormak için sizi teşvik edebilir. Pek çok insan farklı stratejiler ve teknikler bildirir, ancak beni en çok ilgilendirenler, dili öğrenmekten ve onu konuşmaktan zevk almaktı.

Bu makalede şunlar ele alınacaktır:

Dil öğrenmek için bir sürece sahip olmanın önemi

Konuşmaya geçmeyi öğrenmenin 5 adımı

Bir dile hakim olmanıza yardımcı olacak en iyi ücretsiz araçlar

 

Dil öğrenmek için bir sürece sahip olmanın önemi !

Bu bölüme başlamak için kullanabileceğin pek çok sevimsiz alıntı var, ama ben şunu seçmek gerekiyor
Plan yapmakta başarısız olursan, başarısızlığı planlarsın.
Bir şeyi iyi yapmak istiyorsanız, eylemlerinizde kasıtlı olmak iyi bir fikirdir.
Yeni bir dil öğrenme görevinin üstesinden nasıl gelmek istediğinizi planlayın. Bu, aylarca bağlı kalmak isteyeceğiniz bir plandır, bu nedenle aşağıdaki kriterleri karşıladığından emin olmanız gerekir:

Gerçekçidir: Her gün 3 saatinizi kelime öğrenmeye ayırmayı planlamayın. Söz veriyorum, olmayacak. Çok hızlı öğrenmek için kendinize çok fazla baskı uygulamamaya çalışın, aksi takdirde eğlencenin bir kısmını kaybedebilirsiniz.

Çok çeşitlidir: Yukarıdaki gibi, öğrenmek için çok fazla zamanınız varsa, o zaman bir dizi farklı aktivite yapmayı deneyin. Bir dil dersi için para ödemiş olsaydın ve öğretmen etkili bir ders planı hazırlamamış olsaydı oldukça sinirlenirdin. Sen kendi öğretmeninsin. Kendinizi canlı tutun.

Aşamalı: İlk birkaç hafta içinde yapmanız gereken aktiviteler 3-4 ay sonra yapılması gerekenlerden farklı olacaktır. İlerlemenizi tam olarak planlamanıza gerek yoktur; Herhangi bir zamanda ne öğrenmeniz gerekeceğini bilmiyorsunuz. Ancak, kısıtlayıcı olmadan etkili olması için planı esnek ve açık tutmaya çalışmalısınız.
Bu plana yaklaşmanın birçok farklı yolu vardır.

İnsanlar farklı şekilde öğrenir ve çeşitli yaklaşımlardan yararlanır. Öğrenim sorumluluklarınızı unutmamak için bir duvar çizelgesi yapıp evinize asabilirsiniz. Yaklaşımınızı özetlemek ve ilerlemenizi not etmek için bir not defteri kullanabilirsiniz; bullet günlüğü, işleri halletmek ve zaman içindeki ilerlemenizi izlemek için gerçekten yararlı olabilir.

Ya da size yardımcı olması için teknolojiyi kullanabilirsiniz. Google Takvim gibi basit ücretsiz yazılımlar, öğrenmeye harcamanız için her gün veya haftada en az birkaç kez zamanı engellemenize izin verebilir. Ardından uygulama, çalışmaya başlamanızdan 10 dakika önce sizi bilgilendirecektir.

Bu kullanışlı hatırlatıcılar sizi kontrol altında tutabilir. Süreç Caddesi gibi diğer araçlar, çalışma süreniz için yinelenen yapılar belirlemek veya zaman içinde ilerleme hedeflerinizi belirlemek istiyorsanız kullanılabilir.
Zaman yönetimi ve görev yönetimi araçları veya yaklaşımları dahil etmek iyidir. Görevi ciddiye almanın başlangıcıdır.
Amaç, bir öğrenme rutini oluşturmaktır.

Göreceğimiz gibi, bu rutinin kafanız bir kitapta harcanması gerekmiyor. Eğlenceli, sosyal ve eğlenceli olabilir.

Konuşmaya geçmeyi öğrenmenin 5 adımı

Konuşmaya geçmek için atmanız gereken 5 adımı inceleyecelim
Bunlar kronolojiktir ve bunların üzerinden geçmeye gerek yoktur. Her birini birer birer alın ve keyfini çıkarın.
Hemen başlayalım.

1. Temel bilgileri eğlenceli bir şekilde öğrenin

Dışarı çıkıp bir ders kitabı almanıza gerek yok. Yine de, zaten varsa, o zaman da sorun değil.
Bu erken aşama için teknolojiye yönelmenizi tavsiye edeceğim.
İlk sözcükleri ve dilbilgisini seçmek, size rehberlik edecek bir rehberiniz varsa kolay bir süreçtir. Mobil uygulamalar ve çevrimiçi platformlar, ilginizi devam ettirmek için size oyunlaştırılmış yollar sundukları için bunun için gerçekten yardımcı olabilir. Genellikle işitsel, metinsel ve görsel öğrenmeyi bir arada kullanırlar.
Dilin sesine, dilin yazılışına maruz kalmak ve sözcükleri görsellerle görsel olarak ilişkilendirmek, beklediğinizden çok daha hızlı büyüyebilen gerçekten güçlü bir temel oluşturabilir.

Kullanabileceğiniz temel mobil uygulama araçları şunlardır:

Duolingo

Mondly

Memrise

Babbel

Busuu

Mindsnacks

Rosetta Stone

Şahsen, Duolingo’yu seviyorum ve yeni başlayanlar için harika olduğunu düşünüyorum. Uygulamanın UX’i, oyun benzeri bir sistemde zaman kaybetmeyi çok kolaylaştırır. Bununla birlikte, bu aynı zamanda bir zorluk teşkil ediyor – bazen o kadar çok güçlüyüm ki hepsini saklamak için biraz fazla bilgi aldım. Hızınızı artırın.

Memrise, Duolingo’ya iyi bir şekilde iltifat eden bir diğeridir. Benzer amaçlara ulaşıyorlar ama Memrise, kelime dağarcığını öğrenmek için gerçekten çok iyi çalışıyor ve sizden yapmanızı istediği aktivite türlerinde daha fazla çeşitlilik var.
İkisini de denemenizi ve aynı anda kullanmanızı öneririm. Bunların yanı sıra Mondly kurslar sunar ve ayrıca dil öğrenimi için VR ve AR seçeneklerine sahiptir. Kesinlikle kontrol etmek için bir tane.

Podcast veya radyo dinlemeyi çok seven biriyseniz, düzenli dinlemenizi rehberli kurslarla değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

İyi olanlardan Birkaç tanesi:

Yeni başlayanlar için bu kurslardan ve kılavuzlardan yararlanmak yavaş yavaş sizin için dilin temellerini atacak ve kendinizi çoktan konuşmaya başladığınızı hissedeceksiniz!
Ama muhtemelen değilsin.

İlk kez bir dil öğrenmiyorsan, bunu zaten biliyor olacaksın. Tüm dil öğrenenler bir noktada güvenle birinin yanına geldi ve “Dil becerilerimi kullanacağım!” Diye düşündüler. – sonra kişi arkasını döner ve ağzından ne çıktığını anlamazsınız.
Bu anlar olacak. Endişelenme. Çok önemli değil.
Sürecin sonunda, dalmaya ve haklı bir güvenle sohbet etmeye hazır olmalısınız!

2. Kelime bilginizi oluşturun

Bu konuda birçok düşünce okulu var.

Başkalarıyla paylaşılan inancım, ilk önce fiilleri öğrenmenin çok faydalı olduğu yönünde. Bazı araştırmalar isimlerin öğrenilmesinin daha kolay olduğunu, ancak fiillerin yeni başlayanlar için daha yararlı olduğunu öne sürüyor.
Ancak bu, onları nasıl birleştireceğine dair soruları da beraberinde getiriyor ve bu tamamen başka bir zorluk!
Basit bir adım, sadece kelimeleri bilmeye konsantre olmaktır. Mümkün olduğu kadar çok fiil için mastarları öğrenin. Bunu yapmak için oyunları kullanabilir ya da bunları not defterlerine kopyalayıp kendinizi eski usul tarzda test edebilirsiniz.

Ne isterseniz.
İşe yaramaktan asla vazgeçmeyen bir şey yapmaktan hoşlanın – her hafta İspanyolca bilmek istediğiniz 50 kelimenin bir listesini yapmak. Sonra hafta boyunca kelimeleri öğrenmeye ve bunları cümlelerde kullanmaya zaman ayırın.

Kelime dağarcığınızı fiillerle genişletmek, İspanyolcanızı daha erken kullanabilmenin faydalı bir yoludur. Fiil içeren bozuk cümleler, genellikle, bunlar içermeyen bozuk cümlelerden daha kullanışlıdır.

Kelime çalışmanızı geliştirirken kullanabileceğiniz bu kaynaklardan bazılarına göz atın:
Lingolex
Woodward Spanish Vocabulary Games
Linguasorb
Lexis Rex
SpanishDict Flashcards

Elbette bunun için Memrise ve Fluentu gibi diğer araçlar da kullanılabilir.

Bu tür kelime geliştiriciler, öğrenmek istediğiniz temel alanlardaki bilginizi artırmak için size hızlı oyunlar sunmak için diğer öğrenme araçlarınızın yanına güzelce yerleştirilebilir. Bu, yaptığınız diğer öğrenme biçimlerinden kelime hazinesini almaya devam ederken ilginizi çeken şeyleri anlamaya odaklanabileceğiniz anlamına gelir.

3. Dilbilgisi çalışın

Şimdi, bu şaşırtıcı derecede tartışmalı bir konu.

Dil öğrenmenin klasik bilgeliği, dilbilgisinin çok önemli olduğuydu. Çoğunuzun  yaptığı gibi, okulda oturup Fransızca ve Almanca dilbilgisinin derinlemesine analizlerini öğrendiğinizi hatırlıyor olabilirsiniz, ancak kendi başınıza nasıl çalıştığına dair hiçbir fikriniz yoktu.

Spanish to Move, dilbilgisi çalışmasına hiç gerek olmadığı fikrine çok iyi bir örnek teşkil ediyor.

Bu tür bir düşünce, beklediğinizin tersine gider, ancak sezgisel öğrenmenin çok… iyi… sezgisel bir şey için etkili olacağı mantıklıdır.

Ancak, bu durumu bilgilendiren şey çocukların öğrenme biçimiyle ilgili birkaç iddia değildir. Diller, Dilbilim ve Alan Çalışmaları Merkezi’nden (LLAS) yapılan araştırmalar, bağlamla sağlandığında tek başına dinlemenin, üst düzey dilbilgisi anlayışı olsun veya olmasın, yüksek düzeyde kavrayışa yol açabileceğini göstermektedir.

Yine de, dilbilgisi öğrenmeyi tamamen terk etme fikrine tamamen kapılmış olmamalısınız

Sıradan fiillerin İspanyolca’da nasıl konjuge olduğunu öğrenmek ve aklınızdan hemen çıkmadan Rs’nizi düzgün bir şekilde atmayı öğrendikten sonra sahip olacağınız en tatmin edici ilerleme anı olduğunu bilmek.

Birden bire fiillere hâkim olduğunuz bir dünyada yaşarsınız. Bir tür dil Tanrı’sı gibi cümleler kurabilir ve manipüle edebilirsiniz. Anlaşılabilirsin.

Bu büyülü bir duygu.

İspanyolca için çekimleri öğrenmek ve neden yo gusto yerine me gusta dediğimizi öğrenmek temelde bu noktada sahip olmanın önemli olduğunu iddia ettiğim gramer seviyesidir.

İspanyolca denemeler yazmak ve karmaşık cümleler kurmak istiyorsanız, o zaman elbette, kendinizi sübjektifler dünyasına adayın.

Sadece bu noktada bu yükü kendinize yüklenmenize gerek olmadığını söylüyorum. Dilin tadını çıkarmak için neye ihtiyacınız olduğunu öğrenin.

Hızlı bir şekilde bazı temel gramer bilgilerini öğrenmek istiyorsanız Rocket Languages’ın hızlı gramer kılavuzlarına bakmanızı tavsiye ederim: Free Spanish grammar lessons

4- Kulağını ver

Spanish to Move ve LLAS’ın çok net bir şekilde belirttiği gibi, dinleyerek öğrenmek sürecin büyük bir parçasıdır.
Ben buna “kulak vermek” diyorum.

Bir dili öğrenmeye ilk başladığınızda, birisinin söylediği tüm kelimeleri bilebilir, ancak “kepazateeostabyen” dışında hiçbir şey duyamayabilirsiniz.

Beyninizin derinliklerinde, kelimeleri hatırlamadaki bilişsel ilerlemeniz ile bu kelimeleri doğal olarak anlamanın daha bilinçaltı süreci arasında henüz bağlantı kurmadınız. Henüz olmadı.
Bu iyi. O zaman alır.
Beyninizin İspanyolca’yı mümkün olduğunca çok işitmesini sağlamak için biraz daha fazla ses uyarıcısı eklemeye başlamamız gereken yer burasıdır.

Öyleyse, bazı podcast’lerle başlayalım:

Kerapido – Bazı iyi resmi olmayan dil kursları

iVoox – Çok sayıda İspanyolca podcast ve sesli kitap

Lengalia – İspanyolca konuşulan farklı yerler hakkında 30 dakikalık bölümler

Ecos del Balon – bir futbol (futbol) podcast’i

HistoCast – Tarih ama İspanyolca

Coffee Break Spanish- Çok başlangıç ​​seviyesi ama iyi konuşma materyalleri içeriyor

Nadie sabe nada – İki İspanyol komedyen izleyiciler tarafından gönderilen konular hakkında konuşuyor

ERA Magazine – İspanyolca Indie müzik podcast’i

Mi Vida Loca – Yeni başlayanlara yönelik öğrenciler için BBC mini dizisi

Ve bunun üzerine, sizinkinden birkaç televizyon ve film önerisi ekleyeceğiz. Beğenmediyseniz şimdiden özür dilerim

Üstelik İspanyolca haberleri izleyebilir ve İspanyolca müzik dinleyebilirsiniz.
Tüm bu aktiviteler, dili duymaya ve kelimeleri farklılaştırmaya yavaş yavaş alışmanıza yardımcı olacaktır.

5. Sohbet pratiği yapın

Bu, yeni öğrendiğiniz becerilerinizi eyleme geçirmeye başlayabileceğiniz yerdir.

Burada önemli olan, kendinizi öğrenebileceğiniz ortamlara sokmaktır.

Bu tür ortamlar, oradaki diğer insanların kendilerini tekrar etmekten, telaffuzunuzu düzeltmekten ya da özellikle zor bir cümlede ilerlerken biraz beklemekten mutlu oldukları ortamlar olabilir.

ilk dil değişimine başlamaya hazırsın.

Denenecek iki ana dil değişimi türü vardır. İlki, makul büyüklükte bir grup insan ve etrafta biraz garip duran bir grup dil ​​değişimi. Grup dil ​​değişimi, insanları tanımanın ve İspanyolcanızı farklı ortamlarda test etmenin veya farklı aksanlara alışmanın harika bir yoludur.
Grup dili değişimlerini Facebook grupları veya Meetup gibi siteler aracılığıyla bulabilirsiniz.
Çok sayıda grup dil ​​aktivitelerine katıl ( çok fazla!) Ve tavsiyem, ne koyduğunuzu ortaya çıkarmanızdır. Kimse bir dilde iyi olmanızı istemez. Bu yüzden buradasın! Pratik yapmak. Bu yüzden utanmayın ve sadece dalın.

İkinci yaklaşım, kendi dil değişimlerinizi organize etmektir.
Burası idyoma devreye giriyor.
Idyoma, pratik yapmak, kültürleri paylaşmak ve eğlenmek için bölgenizde tanışabileceğiniz başka dil öğrenenleri bulmanıza yardımcı olur.
Hem AppStore’dan hem de Playstore’dan indirebilirsiniz.

 

Makalenin tamamını okumadıysanız – veya anlamadıysanız – işte 5 temel araç özeti:

Duolingo: Başlamak için harika. Mutlak bir acemi bunu kullanabilir ve kendini bir dil değişimine hazır hale getirebilir. Çok fazla dil mevcut.

Memrise:  Duolingo’dan biraz farklı bir öğretim stili kullanır ve bazı kullanıcılar onun yaklaşımını tercih eder. Mobil uygulamalarını gerçekten beğenilecek tarzdan

Italki: Çevrimiçi bir öğretmen kiralamak istiyorsanız, o zaman onlara bir göz atın. Profesyonel öğretmenler veya topluluk öğretmenleri edinebilirsiniz, bu nedenle herkes için bir fiyat noktası vardır. Çevrimiçi ders almanın mükemmel yolu.

Idyoma: Size yakın çevrenizdeki kullanıcıları gerçek hayatta tanışabileceğiniz ve pratik yapabileceğiniz gösteren dil değişimi uygulaması. Konuşarak ve dinleyerek dil öğrenmek çok değerlidir. Idyoma ile anadili İngilizce olan kişilerle tanışabilir ve onlardan öğrenebilirsiniz.

Meetup: Idyoma, bire bir dil değişimi için harikadır ve grup sohbeti işlevine sahiptir, ancak grup değişimlerinde büyük öğrenci gruplarıyla tanışmak istiyorsanız, Meetup’a göz atın. Çoğu şehirde düzenli dil değişimi vardır.

Umarım canlanmış hissediyorsunuz ve İspanyol diliyle baş etmeye hazırsınız!

Kaynak:  Adam Henshall

Exit mobile version