Site icon Erasmusgram

İspanya’da IELTS Şartı Olmadan Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler

İspanya’da eğitim almak için şartlar nelerdir?

İspanya’da okumak için uluslararası öğrenciler belirli kriterleri  sağlaması ve aşağıda bulunan belgeleri sunması gerekmektedir.

Eğitime Kabul Başvuru Formu

İspanya’da yüksek lisans eğitimi almak için, kendi ülkesinde devlet tarafından tanınan bir üniversiteden geçerli bir Lisans derecesi.

Niteliklerinizin resmi kayıtları, geçtiğimiz tüm üniversite giriş sınavlarını onaylayan sertifikalar.

Motivasyon Mektubu / Amaç Beyanı: Amaç Beyanı, söz konusu üniversiteye kabul edilmenizin arkasındaki motivasyonunuzu açıkça tanımlamalıdır.

Genellikle, öğrenci üniversiteye başvurmak için bir tavsiye mektubuna ihtiyaç duymaktadır. Tavsiye mektubunu ise okulunuzdan veya bu konuda yetkin birisinden olması gerekir.

Özgeçmiş (CV)
Pasaportunuzun kopyası
Pasaport fotoğrafı

IELTS olmadan İspanya’da eğitim alın

İspanya’da IELTS  şartı olmaksızın okumanız için aşağıda bulunan seçeneklerden birisini sağlamanız gerekir.
IELTS olmadan İspanya’da eğitim almanız için en popüler seçenekler aşağıdaki gibidir.

Sizin için en uygunu İspanyolca hazırlık kursuna kayıt ettirerek gitmek olacaktır.

 

 

1. Anadiliniz

Dünyanın her yerinde, İspanyolca’yı ana dili olarak konuşan 450 milyon insan var. Ayrıca, Hispanik topluluğu ABD’de de bulabilirsiniz. Anadiliniz İspanyolca veya İngilizce ise, IELTS için görünmeden İspanya’ya taşınabilirsiniz.

2. İspanyolca yeterlilik kanıtı gösterin

İspanyolca konuşursanız, İspanya’daki üniversitelere kabul edilmek için uluslararası alanda tanınan DELE sınavına girebilirsiniz. Lisans derecesi için, bir DELE B2 sertifikasına ve bir lisansüstü program için bir DELE C1 sertifikasına ihtiyacınız olacak.

3. İspanyolca hazırlık kursuna katılın

Yeterliliğinizi, başvurmak istediğiniz kurumun gerektirdiği seviyeye yükseltmek için kendinizi İspanyolca hazırlık kursuna kayıt ettirebilirsiniz.

İspanya’daki Nebrija Üniversitesi, bu tür hazırlık kursları sunan üniversitelerden biridir. Kuşkusuz bu, İspanya’da IELTS olmadan eğitim almanın en iyi yollarından biridir.

4. Bir İspanyol Dil Okulundan Diploma

Uzmanlaşmış bir İspanyolca dil okulundan bir orta öğretim diplomasına sahipseniz, İspanya’daki bir lisans programına kabul edilmek için dil yeterliliğine dair daha fazla kanıt sunmanıza gerek yoktur. Dünyanın her yerinde bu tür özelleşmiş dil okulları var, bu yüzden bu seçenek oldukça uygulanabilir.

5. Uluslararası alanda tanınan başka bir İngilizce yeterlilik sertifikası sunun

İspanya’daki bir üniversitede İngilizce olarak öğretilen bir lisans programına kabul edilmek istiyorsanız, İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamak için başka bir IELTS alternatifi üretebilirsiniz. TOEFL, IELTS’in yanı sıra Cambridge Üniversitesi’nin CAE ve CPE’sine en popüler alternatiftir.

İspanya’da IELTS’siz Üniversiteler

Aşağıda listelenen üniversiteler, resmi web sitelerindeki bilgilere göre, İngilizce dilinde yeterlilik kanıtı olarak IELTS puanlarını özel olarak talep etmemektedir.

1. Universidad Antonio de Nebrija

Endülüs, Sevilla’daki bu küçük üniversite, uzmanlaşmış İspanyolca dil eğitim merkezi nedeniyle uluslararası öğrenciler için en çekici okullardan biri olmuştur. İngilizce öğretilen en popüler programlardan bazıları

Entegre Program: İletişim Bilimleri
Entegre Program: Sanat ve Edebiyat
Entegre Program Politeknik Okulu

İngilizce dilinde gerekli yeterlilik seviyesi sadece B2’dir ve IELTS ile ilgili özel bir gereklilik yoktur.

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

2. Pablo de Olavide Üniversitesi

Pablo de Olavide Üniversitesi, esas olarak İspanyolca dilindeki çok çeşitli programları ile popülerdir. Bunlardan bazıları Hispanik Çalışmalar Programı ve İspanyol Dili ve Kültürü Programı gibi lisansüstü programları içerir.

Uluslararası TEFL ve TESOL sertifikalarının yanı sıra İspanyolca’da çeşitli hazırlık kursları da vardır.

 

 

3. Valencia Üniversitesi

Valencia Üniversitesi, en son istatistiklere göre en yüksek uluslararası kabul alan İspanyol üniversitesidir. Uluslararası öğrencilerin çoğu üniversiteye Erasmus Programı kapsamında geliyor. En önemlisi, uluslararası öğrenciler için herhangi bir dil sertifikası için özel bir gereklilik yoktur. Ancak, temel İspanyolca bilgisine sahip olmanız tavsiye edilir.

4. Salamanca Üniversitesi

Bu, İspanya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Salamanca’da bulunan Avrupa’nın en eski 3. üniversitesidir. Uluslararası öğrenciler için en popüler lisans programları Sağlık ve Tıp ve İspanyol Dili ve Kültürü’ndedir.

İş Programları da popüler bir seçimdir. Uluslararası öğrenciler için herhangi bir özel dil yeterliliği gereksinimleri hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Exit mobile version