Site icon Erasmusgram

İspanya’da Burslu Eğitim Alabileceğiniz En Popüler 10 Üniversite 

İspanyada Burslu Eğitim Alabileceğiniz En Popüler 10 Üniversite 

İspanya’da burslu eğitim almak isteyenler hangi şehri ve üniversiteleri tercih edeceklerini bilerek karar verilmektedir. 

İspanya’da burslu eğitim konusu son derece önemlidir. Birçok öğrenci eğitim görmek istediği bölümler için bu ülkeyi tercih etmektedir. İspanya’da pek çok ilgi çekici detay vardır.

Harika iklimi ve doğası güzel şehirleri, lezzetli yemekleri, samimi ve sıcak Akdeniz insanlarıyla bu ülke birçok öğrencinin yabancılık çekmeyeceği birçok özelliği barındırıyor. 

İspanya’daki çoğu üniversite İspanyolca öğretmeye odaklansa da, eğilim İngilizce olarak sunulan daha fazla derece programı vardır. MBA yapmayı düşünüyorsanız, İspanya sizin için uygun bir yer olabilir.

Avrupa’nın en iyi 10 işletme okulundan üçü İspanya’da bulunmaktadır: IESE Business School, IE Business School ve Esade Business School. Bu çok saygın kurumlar, birçok uluslararası üst düzey yöneticiyi ortaya çıkarmıştır.

Lisans programları için öğrenim ücretleri yılda 750 EUR ile 2.500 EUR arasında değişmektedir ve Master programları için öğrenim ücretleri yılda yaklaşık 1.000 ila 3.500 EUR arasındadır – bu da İspanya’yı uluslararası öğrenciler için ucuz bir yer haline getirmektedir.

Özel üniversiteler, yıllık 20.000 EUR’ya kadar çıkabilen kendi ücretlerini belirler.

Birçok İspanyol üniversitesi, Avrupa ve dünyanın en iyileri arasındadır. Barselona ve Madrid başta olmak üzere birçok kentte iyi bir üniversite bulabilirsiniz. İşte tercih edebileceğiniz ilk 10 üniversite!

1. Barselona Üniversitesi

Barselona en popüler kentler arasındadır. Eğitim konusunda da öğrencilerin bir numaralı tercihidir. Katalonya tarihine sıkı sıkı bağlı olan bu üniversitede birçok burs imkanı da bulabilirsiniz.

Önde gelen uluslararası sıralamalarda, genellikle dünyanın en iyi 500’ünde yaklaşık bir düzine İspanyol üniversitesi ve dünyanın ilk 1000’inde düzinelerce daha bulursunuz. En iyi bilinen kurumların çoğu bu okuldur. 

2. Navarra Üniversitesi

İspanya’da eğitim konusunda en sık tercih edilen ve ekonomik alternatifler arasında olan bu kentteki üniversiteyi de güvenle tercih edebilirsiniz. Birçok burs imkanı da bulunmaktadır.  İşletme ve sosyal bilimler konusunda son derece önemli bir yere sahiptir. 

3. Madrid Complutense Üniversitesi

Moleküler tıp ve benzer alanlarda uzman bir eğitim veren üniversite, İspanya’da burslu eğitim almak isteyen ve dünyanın sayılı üniversitelerinden birinde okumak isteyenler için son derece önemlidir. 

4. Katalonya Politeknik Üniversitesi

Diğerleri kadar olmasa da birçok üniversite gibi bu üniversite de nitelikli bir eğitim imkanı sunacaktır. Sanat, medya, tasarım ve sosyal bilimler açısından nitelikli bir eğitim sunmaktadır. 

5. IE Üniversitesi

Hukuk, sosyal bilimler, işletme ve yönetim, medya ve bilişim gibi çok sayıda branş eğitimi verilmektedir. Yüksek lisans programları da sıkça tercih edilmektedir.

Madrid’de özellikle işletme eğitimi konusunda son derece fazla okul vardır. Bu okullarda ciddi bir eğitim potansiyeli söz konusu olmaktadır. 

6. Pompeu Fabra Üniversitesi

Avrupa’nın da önde gelen üniversitelerinden biri olan ve yüksek lisans avantajı da sunan bu okul, son derece tercih edilebilirdir. Mühendislik, teknoloji, hukuk, sosyal bilimler, bilgisayar bilimi ve sanat fakültelerinde eğitim görmek istediğinizde bu okulu seçebilirsiniz. 

7. Madrid Charles III Üniversitesi

Burslu yurt dışı eğitim konusunda işletme, teknoloji, mühendislik gibi alanlarda eğitim almak isterseniz Madrid Charles III Üniversitesi sizin için uygun bir seçim olacaktır. Yüksek Lisans eğitimi almak istediğinizde de bu üniversiteyi sıkça tercih edebilirsiniz. 

8. Özerk Barselona Üniversitesi 

İspanya’da lisans eğitimi almak isteyip, işletme ve tıp alanında yüksek lisans yapma şansı arıyorsanız bu üniversiteyi seçebilirsiniz. Özellikle bilişim, işletme, sağlık ve beşeri bilimler alanında hizmet veren okulda burslu eğitim alma imkanı da vardır. 

9. Valencia Üniversitesi 

Türkleri çok seven bir okul olmasıyla birlikte yemek ücretleri de son derece ekonomiktir. Lisans ve lisans üstü eğitimi için tercih edeceğiniz okul, dünyanın en uzun kampüslerinden birine sahiptir.

Gerek iklimi ve yaşam tarzı gerekse eğitim niteliği açısından önemli olan bu okulda memnun kalacağınız bir lisans eğitimi alabilirsiniz. 

10. Universidad Autónoma de Madrid

Sosyal ve beşeri bilimler konusunda başarılı bir eğitim sunan okul, son derece popülerdir. Öğrencileri de sıkça başarılı seviyelere ulaşan okulda son derece memnun edici sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

İspanya’da üniversite konusunda bilgi almak isteyenler için bu okul çok sık tercih edilmektedir. 

Exit mobile version