Site icon Erasmusgram

İspanya , Valencia : 2 Hafta Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

Etkinlik, doğal ve kültürel mirasın korunmasına adanmış kar amacı gütmeyen bir dernek olan INTERPRETA NATURA tarafından organize ediliyor ve yönetiliyor.

“Les Rodanes” tabiat parkının kalbinde yer alan Bassa Barreta hosteli, ortak grupların ücretsiz kalabileceği, 09:00 – 15:00 saatleri arasında halka açık bir bilgi merkezidir.

 

Bu proje, bir tabiat parkı içerisinde çevrenin korunmasını ve çevre eğitim materyallerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

 

Gönüllülerden haftada yaklaşık 30 saat çalışma istiyoruz (6 saat, 2 gün izin ile 5 güne yayılıyor). Bu iki hafta boyunca Avrupa çapında toplam 12 genç projenin bir parçası olacak;

Ana dil İngilizce olacak ancak İspanyolca ve Fransızca da iletişim kurabiliyoruz.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Bu gönüllülük pazartesiden cumaya gidiş-dönüş ulaşımı, pansiyonumuzda konaklamayı ve organik yiyecekleri içermektedir.

 

Hafta sonları ücretsiz olacak ve gönüllüler Valensiya’yı ziyaret edebilecek, onlara yiyecek almaları için harçlık vereceğiz. Ulaşım: tüm ulaşım masraflarını kapsar (yeşil ulaşımı teşvik ediyoruz)

Odalar: Toplamda 26 yatak bulunmaktadır ve bunlar konaklama başına 4 yatağa bölünmüştür. Banyolar: Erkekler ve kadınlar için ayrı banyolar.

Mutfak: Ortak ve donanımlı mutfak. Yiyecek: Gözlemciler yerel ticaretten organik yiyecek satın alacak, gönüllüler vardiyalı olarak ve herkes için yemek pişirecek.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler sabah 5 saat (fiziksel görevler) ve öğleden sonra 2 saat (flora ve faunayı keşfetme, öğrenme) çalışacaklar. Geri kalan zaman serbesttir veya temizlik/mutfak vardiyaları için geçerlidir.

 

Bassa Barreta hostelinin yakınında bir parkur restore ediliyor; burayı çevre eğitimi alanına dönüştüreceğiz. Ayrıca çocuklar için bir oyun alanı oluşturacağız, kuş yuvalama kutuları inşa edeceğiz ve mikoriza ağaçları dikeceğiz.

 

Ayrıca bireysel ve kolektif eylemlere yansıtarak dünyamızı iyileştirmenin yollarını tartışacağız. Bu tartışmaları desteklemek için “Sürdürülebilir STK’lar” çevrimiçi kursunu kullanacağız; gönüllüler getirmeli

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Gönüllüler iki hafta boyunca birlikte yaşayacaklar, bu nedenle sosyal ve saygılı insanlar arıyoruz.

 

Herhangi bir deneyim talep etmiyoruz ancak motivasyonu yüksek, çevreyi korumaya duyarlı ve öğrenmeye istekli kişileri tercih ediyoruz.

 

Gönüllülerin 5 saat boyunca fiziksel çalışmaya katlanması, 12 kişilik (vardiyalı) yemek pişirmesi, el sanatları yapması ve buna hazırlıklı olması gerekecek.

 

Ekibimizin etkinliği nihai sonucu belirleyecektir; Zorlukların üstesinden gelmek ve olağanüstü sonuçlar elde etmek için uyum içinde çalışacağız.

 

Bu gönüllülük, 10 Haziran’dan 23 Haziran’a kadar Vilamarxant’taki (Valencia) belediye pansiyonu Bassa Barreta’da gerçekleşecek.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version