Site icon Erasmusgram

İspanya , Roquetes Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Proje Destekleyen Kuruluş: Sivil Toplum Destekleme Derneği – SİTODED / ERZURUM.

– Brot del Sud yerleştirme şirketi desteği: doğrudan kırsalda çiftçi ve gençle birlikte çalışacak. Yetiştirecek, sulayacak, sebze toplayacak ve eko tarımla ilgili görevleri yapacak (kompost hazırlamak, elle karides yapmak vb.).

Gönüllü haftada 3 gün çalışacak. – European Solidary Corps promosyonu ve diğer hareketlilik programlarının promosyonu: gönüllüler, ESC’yi desteklemek için okullarda farklı konuşmalara katılırlar.

 

Powerpoint sunusu hazırlaması gerekmektedir. Gönüllü, gençleri zamanında bilgilendirmeye yardımcı olacak ve deneyimlerini kendi yaşındaki insanlara da yaymasını istiyoruz.

 

– Tamamlayıcı aktivite: Bu dönemde misafir edilen tüm gönüllüler, ev sahibi kurumun okullarda, gençlik kuruluşlarında vb. gönüllülük değerlerini tanıtmak için ev sahibi kurum hakkında bir performans oluşturacaktır.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllüye her hafta yiyecek + taze sebze sepeti verilecektir. Konaklama Sant Antoni Kulesi’ndedir.

 

Tesisler, projeye katılan diğer gönüllülerle paylaşılmaktadır. Gönüllüler odayı paylaşacak. Evde wifi bağlantısı mevcuttur.

 

Gönüllülerin vizeye ihtiyacı var. Seyahat, Erasmus+ mesafe hesaplayıcısında hesaplanan mesafeye dayalı olarak ESC kurallarına göre karşılanır. Günlük harçlık 5 Euro.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

-Görev çeşitliliği göz önüne alındığında, “ne gerekiyorsa” yapmaya hazır, gençlerle ve çocuklarla çalışmayı ve atölye çalışmaları düzenlemeyi seven gönüllüler aranıyor.

 

-Olumlu, açık ve işbirlikçi bir tutum, yüksek bir eğitim seviyesinden çok daha önemlidir. -Gönüllünün farklı kültürlerden ve sosyal geçmişlerden insanlarla ve çocuklarla çalışmayı seven biriyle nasıl etkileşim kuracağını bilmesi önemlidir. – Minimum düzeyde İspanyolca ve/veya Katalanca bilgisi gerekli olacaktır.

-Sessiz bir bölgede yaşamayı sever. -Yaratıcı, bağımsız, arkadaş canlısı ve açık fikirli.

Proje tarihleri: 1 Mart- 29 Nisan 2023

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version