Site icon Erasmusgram

İspanya Mart ayında 5 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesi

İspanya, İscar’da yapılacak olan Erasmus+ Gençlik Projesi için katılımcı aranıyor!

Proje hangi tarihlerde gerçekleşecektir?

11-17 MART 2022 tarih aralığında gerçekleşecektir.

Projenin adı: “The Mask of Truth”

Proje Özeti

Madrid Complutense Üniversitesi tarafından yapılan son araştırmaya göre, yanlış haberlerin tehlikeleri konusunda uyarıda bulunan birkaç araştırma var.

Bu, on İspanyoldan sekizinin gerçek bir hikayeyi hayali olandan ayırt edemediğini belirtir.

Danışmanlık firması Gartner, bir diğer raporunda, 2022’de çoğu Batılı ülkenin gerçek haberlerden daha fazla yanlış bilgi tüketeceğini de topluyor.

Bizim hakkımızda sahip oldukları o kadar çok bilgi var ki ve bazı sosyal ağların segmentasyon araçları o kadar kesin ki, neredeyse herkese istediği haberi iletmesine izin veriyorlar.

Bu güç, sosyal ağları çok tehlikeli yapan ve düşüncemiz veya ideolojimizle ilgili her şeye güvenilirlik kazandırmayı bırakmamızı zorunlu kılan şeydir. Ayrıca, iletmeyi durdurmak ve doğruluğundan emin olmadığımız herhangi bir bilgiye görünürlük kazandırmak da bir önceliktir.

Projenin ana hedefleri:

1- YE katılımcıları ve hedef kitle için bu tür haberlerin yayılmasının ve bunun sonucunda hem dijital hem de kağıt üzerinde yanlış bilgilendirmenin önlenmesi konusunda stratejiler geliştirmek ve önermek.

2- Medeni olmayan ve nefret uyandıran düşünce, davranış ve eylemlere yol açan düşünce manipülasyonuyla mücadelede tek etkili silah olarak en gençleri eleştirel düşünmeyi teşvik etmek.

Projenin dili İngilizce olacaktır.

ÇALIŞMA METODLARI

Gençlik Değişimimiz yaygın bir öğrenme olacaktır. Bu, öğrenmenin deneyiminize, motivasyonunuza ve ihtiyaçlarınıza dayandığı anlamına gelir.

Sunumlar, grup çalışmaları, atölye çalışmaları, oyunlar, rol oyunları, alıştırmalar vb. gibi teori ve uygulama arasındaki dengeyi sağlayacak araçlar kullanılacaktır.

• Başvuru Şartları

18-30 Yaş Aralığında olmak,

Minimum orta seviyede İngilizce bilginizin olması,

En az 1 sene geçerli olan pasaportunuz var ise (Yeşil pasaportunuz var ise avantaj sağlar)

Belirtilen süre zarfında 250₺ katılımcı ücretini ödeyebilecekseniz eğer

Seyahat biletinizi sizden istenilen sürede satın alacak durumdaysanız,

Başvuru yapmadan önce projeyi ayrıntılı bir şekilde okumuş iseniz,

Ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız 

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

📩Başvuru formunu online doldurmanız gerekiyor. Daha sonra ise pasaport ve vize fotokopinizi localyouthgroup@gmail.com adresine mail ile göndermeniz gerekiyor.

Exit mobile version