Site icon Erasmusgram

İspanya , Malaga 7 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

📍22-30 Mart 2023’te Malaga İspanya’da gerçekleştirilecek olan SDG: Think Global Act Local Erasmus+ eğitim kursumuza katılacak 3 katılımcı aranıyor

👩‍💻 Proje hedefleri: Proje sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve çevreci yaklaşımların gençlik çalışmalarındaki rolünün artırılmasını hedeflemektedir!

TEMEL BİLGİLER

Mevcut ekonomik koşullar, özellikle kısa vadede, NEET’leri (istihdam, eğitim veya öğretimde olmayan gençler) daha da savunmasız hale getirerek kötümser bir görünüme sahiptir.

Ancak bu tür zamanlar, gençlerin girişimciliği keşfetmeleri için bir fırsat olarak yeni bir kapı da sunuyor. İkincisi, çevrimiçi ücretsiz kaynakların çoğalması ve düşük veya sıfır başlangıç yatırımı ile bir iş kurma yeteneği nedeniyle daha ulaşılabilir hale geldi.

 

Birçok gencin cesareti kırılıyor, bu tür fırsatlara ulaşmanın zor olduğuna inanıyor ve girişimci öğrenmenin bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Girişimci bir zihniyetin temel unsurları merak, azim, kendini ifade etme ve deneme yönleridir.

 

Bu davranışların ve becerilerin her biri, bir gencin eğitiminde ve yetiştirilmesinde çok erken yaşlarda aşılanabilir. Ayrıca, gençler için girişimci öğrenme son derece faydalıdır, bir işe nasıl başlayacaklarını bulmanın yanı sıra pratik beceriler ve toplum hakkında daha fazla farkındalık, aktif katılım için keskin bir iştah ve rol oynamak için güven gibi olumlu tutumlar kazanırlar.

Bu nedenle, gençleri bağımsız kılma ve yetişkinliğe geçişlerini kolaylaştırma potansiyeline sahip genç girişimciliği teşvik edecek önlemlerin geliştirilmesine acil bir ihtiyaç vardır.

 

Projenin temel amacı, gençlerin girişimcilik yetkinliklerini geliştirmektir. Proje özellikle dışlanmış ve yoksulluk riski altında olan gençleri, NEET’leri, işsizleri, güvencesiz işleri olan, işini değiştirmek isteyen, istihdam durumunu değiştirmek isteyen veya girişimcilik yetkinliklerini geliştirmek isteyen gençleri hedefliyor.

 

Proje, gençlerin toplumdan dışlanmalarına, dağılmalarına veya memnuniyetsizliklerine yol açan inisiyatif ve katılım eksikliği sorununu çözmeyi amaçlamaktadır (eğitim ve öğretim sistemlerine, stajlara veya işe özel olarak odaklanarak).

Bu, özellikle girişimcilik becerilerinin teşvik edilmesine odaklanarak, genç insanlarda sekiz temel yeterliliğin geliştirilmesi yoluyla dönüştürülebilir.

 

💬Websitesinde yer alan proje detaylarını okuduktan sonra eğer aklınıza takılan başka bir konu varsa sorularınızı info@ankayouthngo.org adresine “SDG Project” konusu ile mail atarak iletebilirsiniz.

🕓‼️Son başvuru tarihi: 5 Şubat 2023, acele et!

Proje başvuruları 18+ yaş arası kişilere açıktır, hali hazırda vizeniz olması gerekmektedir. Katılımcıların seyahatlerine Türkiye’den başlayıp Türkiye’de tamamlamaları gerekmektedir. Proje kapsamında yemek, konaklama, ulaşım masraflarınız karşılanacaktır.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version