Site icon Erasmusgram

İspanya , Ciudad Real : 6 Gün Gençlik Değişimi

🇪🇸Ciudad Real, İspanya’da gerçekleşecek Erasmus+ Youth Exchange “The ABC of Love and Sex” projesi için katılımcı çağrısı!

 

Proje Hakkında:

 

Gençler, ebeveynlerinden ve okullardan cinsellikle ilgili konularda gerekli bilgileri alamadıklarında sıklıkla arkadaşları ve internet gibi daha az güvenilir bilgi kaynaklarına yöneliyorlar.

 

 

Ebeveynler sıklıkla cinsel eğitim eksikliği nedeniyle çocuklarına anlamlı bir cinsel eğitim vermekte zorlanırlar ve bazen ebeveynler kendi cinsellikleriyle de mücadele ederler. Bu nedenle bu bilgilerin genç nesillere aktarılması oldukça zordur.

Akranların ve medyanın seksle ilgili güvenilmez ve yetersiz haber yapması, kişinin sağlıklı cinsellik imajını çarpıtabilir (örneğin, gençlerin internette pornografik içerik izlemesi).

 

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar), genç gebeliklere ve cinsel saldırılara maruz kalan gençler, cinsel eğitim eksikliği, doğum kontrolü konusunda yetersiz bilgi ve ebeveyn rehberliği eksikliği nedeniyle daha yaygın hale geliyor.

 

 

Belirlenen zorlukları çözmek için kapsamlı, mükemmel ve gerçeklere dayalı cinsel eğitim gereklidir. “Aşkın ve Seksin ABC’si” projesi için İspanya, Gürcistan, İsveç, Türkiye ve Yunanistan’dan genç kuruluşlar bir araya geldi.

 

Bu ulusların birçoğu cinsellikle ilgili önemli sorunlarla uğraşmaktadır; örneğin Türk gençlerinin %50’si tek gecelik ilişkiler için bile doğum kontrolü kullanmıyor.

 

Cinsel eğitimin değeri ve avantajları konusunda farkındalığı artırmak amacıyla İspanya’nın Ciudad Real kentinde uluslararası bir gençlik değişimi gerçekleştirilecek. Katılımcı ülkelerden gençler, dünyayı değiştirmek için gereken temel becerileri öğrenmek üzere bir araya gelecek.

 

Amaç, gençlerin cinsellikleri, romantik ilişkileri ve genel sağlık ve refahlarıyla ilgili bilinçli kararlar verme kapasitelerini geliştirmektir.

 

Ana amaca ulaşmak için aşağıdaki hedefler belirlenmiştir:

 

1) katılımcı ülkelerde cinsellik eğitimi konusunda bilgi ve uygulama alışverişinde bulunmak;

 

 

2) Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar için taramanın önemi konusunda gençlerin farkındalığını artırmak;

 

3) bunu okul müfredatına dahil etmenin uygulanabilir yollarını bulmak;

4) cinsellik eğitiminin önemi konusunda toplumsal farkındalığı artırmak;

 

5) insan cinselliğini çevreleyen tabuları ve mitleri yıkın.

 

Bu Gençlik Değişimi ile, mahremiyet hakkı, eğitim hakkı ve ayrımcılık yasağı gibi bir dizi diğer insan haklarıyla bağlantılı olarak cinsel eğitimin değeri konusunda kamuoyunun farkındalığını artırmayı umuyoruz.

📆 Tarih: 30 Nisan – 7 Mayıs 2024

🏩 Yer: Ciudad Real, İspanya

📌 Ülkeler: Türkiye, Gürcistan, İspanya, Yunanistan, İsveç

👤Katılımcı sayısı: 5

🔊 Dil: İngilizce

 

🎂 Yaş: 18 – 29 ( Takım lideri için yaş sınırı bulunmamaktadır.)

 

Son Başvuru Tarihi : 29.03.2024 – 20:00

Öngörülen Açıklanma Tarihi : 10.04.2024 – 23:59

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

 

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version