Site icon Erasmusgram

İspanya, Catalan Pyrenees : 6 Gün Erasmus+ Projesi

“New Myths”, Avrupa ve dünya genelinden 12 farklı ülkeden seçilecek 24 katılımcıya yönelik, 6 günlük bir eğitim programıdır (+2 gün seyahat süresi).

Mitoloji, bireysel ve toplumsal psikolojik gerçeklikleri anlamamızda önemli bir rol oynar ve kimlik ile derin bir bağ kurar.

 

Bu proje, katılımcıları mitler ve kahramanın yolculuğu üzerine düşünmeye, anlatım ve sözlü iletişim teknikleri, farkındalık, hareket, doğadaki ritüeller ve grup dinamikleri gibi araçlar kullanarak bu ilişkiyi daha da güçlendirmeye teşvik ediyor.

 

Katılımcılar, yerel ve ulusal mitleri keşfederek onlara çağdaş bir yorum katmakla görevlendirilecekler. Kullanılan teoriler ve metodolojiler, gençlerle çalışırken sosyal ve kolektif kimlikler üzerine yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerine yardımcı olacak.

 

Kullanılan Araçlar:

Anlatım ve Hikaye Anlatma Teknikleri

Mitolojinin günümüzdeki teorik ve pratik önemi

Farkındalık

 

Otantik Hareket

Şiddetsiz İletişim

Doğa temelli ritüeller ve törenler

Grup dinamikleri

Topluluk çalışması ve yaşam

 

Konaklama: Katılımcılar, yaş ve cinsiyet dikkate alınarak 2, 4 veya 10 kişilik odalarda konaklayacaklar.

Mekanın tarihi ve ihtişamlı olmasına rağmen, odalar ve banyolar da aynı özellikleri taşıyor.

 

Yemekler tamamen vejetaryen olup, herhangi bir alerji veya intolerans durumu başvuru formunda belirtilmelidir. Kahvaltı saat 08.30’da, öğle yemeği 14.00’te ve akşam yemeği 20.30’da servis edilecek.

Sanillés, nehir kenarındaki doğal sıcak su kaynaklarıyla beslenen, orman ve dağlarla çevrili tarihi bir kaplıca bölgesidir. Katılımcıların açık havada çalışmaları beklenmektedir.

Proje Bilgileri:

 

Proje Adı: New Myths

Proje Tarihleri: 21-28 Haziran 2024

Proje Yeri: Katalan Pireneleri, İspanya

 

Notlar:

Koordinatör kuruluş, vize masraflarının karşılanmayacağını bildirmiştir. Ancak, gidiş-dönüş uçak biletleri, konaklama ve proje süresince sağlanacak üç öğün yemek masrafları karşılanacaktır.

 

Proje süresince sunulacak yemekler vejetaryen olacaktır.

Başvuru Bilgileri: Başvuru yaparken, Türkiye’den katılımcılar için başvuru formundaki gönderici kuruluş bölümünde Cosmos Youth seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir. Aksi halde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

 

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version