Site icon Erasmusgram

İspanya 6 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi

Valdepenas, İspanya Urban to Rural Türkiye’den katılımcılar aranıyor!

Valdepenas, İspanya’da gerçekleşecek Erasmus+ Youth Exchange “Urban to Rural” projesine davetlisiniz!

 

📆 Tarih: 22 – 29 Ağustos 2022 🏩 Yer: Valdepenas, İspanya

📌 Ülkeler: Türkiye, İspanya, Litvanya, Malta, İsveç 👤Katılımcı sayısı: 5 🔊 Dil: İngilizce 🎂 Yaş: 18-30

 

Seyahat masrafları, Konaklama, 3 öğün yemek ve projeyle ilgili diğer harcamaların %100’ü Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır

Proje hakkında

Eurostat verilerine göre, İspanya’daki genç işsizlik oranı Avrupa Birliği’nde yaklaşık %35 ile ikinci, Yunanistan’dan sonra ikinci sırada (%43). Ancak İspanya, genç nüfusu için en kötü çalışma koşullarına sahip ülke olarak selamlanıyor.

İşsizlik İspanyol toplumunun ana endişesi olmaya devam ediyor. Gençlerin geleceği olmazsa bütün toplum çöker. Bu durum ekonomiyi, sağlığı, nüfusu, bir arada yaşamayı, siyaseti ve demokrasiyi olumsuz etkiliyor. Gençlerin işgücü piyasasına girmelerine ve bu piyasada kalmalarına yardımcı olmak, ekonomik büyümeyi teşvik eden ve yaşam koşullarını iyileştiren politikaların önemli bir parçasıdır.

AB’deki birçok kırsal alan, özellikle kentleşmiş alanlarda, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir işler yaratma zorluğuyla karşı karşıyadır. Genel olarak konuşursak, kentsel alanlara kıyasla kırsal alanlar daha düşük ücretlere ve daha düşük istihdam olanaklarına sahiptir (ec.euro pa.eu).

 

Bu gençlerin değeri bilinmeyen bir potansiyeli var: kırsal dünyaya aşinalıkları ve becerileri. Bu nedenle, varlığı kullanmaları öğretilirse, onu daha yüksek değerli bir varlığa dönüştüreceklerdir. Kırsal alanlarda bir iş kurmak, bu ürün ve hizmetlere yönelik yüksek talep göz önüne alındığında, potansiyel varlıklardan yararlanmanın bir yolu olabilir.

Projenin amacı, sahip oldukları varlıkların farkına varmalarını sağlamak ve kırsal alanlardaki iş fırsatlarını belirlemeleri için gerekli araçları sağlamaktır.

Son olarak, düşük ücretli işleri kabul etmeden ve çevrelerinin taleplerini karşılamadan kendilerine ve ailelerine yardım edebilmeleri için bu fikirleri geliştirmelerini sağlayacak bilgiler verilecektir.

Bütün bunlar için, bu proje aracılığıyla şunları umuyoruz:
1. Gençleri kırsal alanlarda girişimciliğin en önemli yönleriyle tanıştırın ve onlara bilgiyi başkalarıyla paylaşmayı öğretin.

2. Gençleri kırsal alanlarda iş kurmaya teşvik edin ve bu hedefe ulaşmak için temel becerileri sağlayın.

3. Katılımcı ülkelerin kırsal alanlarında uyarlanabilecek yeni iş fikirleri önerin ve ilham olarak başarılı deneyimleri gösterin.

4. İşsizlik oranını azaltmak ve sorumlu topluluklar oluşturmak için kırsal alanlarda yaşayan işsiz ve dezavantajlı toplulukları içeren iş konseptleri oluşturun.

5. Kırsal alanlarda yeni iş fikirleri uygulayarak veya mevcut şirketlere katılarak, topluluklar ve katılımcı ülkeler arasında bir işbirliği ruhunu teşvik edin.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version