Site icon Erasmusgram

İspanya 6 Ay Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek , vize masrafları karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. İspanyolca dil desteği verilecektir.

Başvuru hangi ülkelere açıktır?

Portekiz, İtalya, İsveç, Romanya, Türkiye, Fransa, Bulgaristan, Ermenistan, Arnavutluk, Kıbrıs, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Polonya, Rusya Federasyonu

Proje nerede gerçekleşecektir?

Almenillas 5 bajo A, 11403 Jerez de la Frontera, İspanya

Proje hangi tarihler arasında gerçekleşecektir?

01-10-2021  / 30-06-2022

Proje hakkında

Gençlik Bilgilendirme Ofisi aracılığıyla bölgedeki gençlere Erasmus+ Programının sunduğu olanakları ve ESC’nin yaygınlaştırılmasını göstermek istiyoruz.

Giderek küreselleşen, önemli göç akışlarının yaşandığı, dayanışma ve yurttaşlık becerilerinin değerlerinin daha fazla farkında olan vatandaşlar yetiştirmenin gerekli olduğu bir dünyada, yerel toplulukların Avrupa’ya aidiyet duygularını güçlendirmeleri, bilgilerini güçlendirmeleri önemlidir.

AB’ye ait olmanın faydalarından, kurumlarını ve Avrupa’nın sunduğu eğitim, kültür ve istihdam fırsatlarını tanımak için. Bu gönüllülük aracılığıyla gençlerin Erasmus+ ve ETUC’un gençler için sunduğu eğitim fırsatları hakkındaki bilgilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz:

– becerilerini geliştirmek – iş bulma şansını artırmak – Yerel toplumda Avrupa vatandaşlığı konusunda daha fazla farkındalık yaratmak.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, çift kişilik oda, tuvalet ve tam donanımlı mutfak, WIFI bağlantısı, ısıtma ve keyifli bir konaklama için gerekli tüm olanaklara sahip dairelerde kalacak.

Her gönüllü, CES Programının Avrupa düzenlemelerine uygun olarak bakım için sabit bir miktar para + yemek için cep harçlığı alacaktır. Ülkenizden gidiş-dönüş için Erasmus+ mesafe hesaplayıcısına göre ayrılmış bir bütçeniz var.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

İdari görevler: yerel gençlik hakkında veri toplayın, yaygınlaştırma göndermek için gençlik dernekleri, okullar ve kamu kurumlarının veritabanlarını oluşturun –İletişim görevleri: topluluk yönetimi çalışmalarını geliştirmek için SSR, Web ve bilgisayar uygulamalarını kullanın (örn. Derneğin YouTube Kanalı, Facebook, Instagram , videolar, fotoğraf raporları, sunumlar ve duvar resimleri)

–Sosyo-kültürel görevler: eğitim merkezlerinde ve gençlik gruplarında konuşmalar, diğer gençlere motivasyon ve bilgi için bir temel olarak kişisel deneyimlerini aktarma.

Bilinçlendirme kampanyaları yürüten kültürel faaliyetlere katılım

KATILIMCI PROFİLİ

Programda işbirliği yapmak için özel bir nitelik aranmamakla birlikte, gönüllülerin Dernek bünyesinde yürütülen faaliyetlere yatkınlığı ve bağlılığı olması uygun görülmektedir.

Çevreye uyum sağlamaya hazır ve olumlu bir ruh ve yaratıcılıkla bazı etkinliklere veya gruplara liderlik edebilecek gönüllüler.

Mevcut kaynaklardan yararlanabilen, iletişim kurabilen, uyarlanabilir ve inisiyatif sahibi çok yönlü gençler.

AELV, her gönüllünün kendi fikirlerini uygulamaya koyabilmesini ve grupları yönetme kapasitesine sahip olmasını istiyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version