Site icon Erasmusgram

İspanya 2 Ay ve 6 Aylık Gönüllülük Projeleri

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Proje 2 ay  ve 6 aylık periyotlarla sürecektir. Bu periyotlardaki projelerin konuları farklıdır.

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Türkiye’den başvurular kabul edilmektedir.

ETKİNLİK AÇIKLAMASI

8. Life’daki daimi gönüllü programı, ESC gönüllülerine ve genel olarak gönüllülere açıktır.

Program,  öğrenmeye odaklanan permakültür eğitimi, pratik ekolojik çiftlik çalışması, çok kültürlü topluluk deneyimi ve sürdürülebilir yaşam / şirket tasarımı sunar.

Program 2 ve 6 aylık periyotlar halinde düzenlenmiştir.

2 aylık gönüllülük, permakültür ilkeleri ve uygulamalarına ve ekolojik bir çiftlikte çalışma ve hayata sağlam bir giriş için mükemmeldir.

6 aylık gönüllülük ise liderlik inşası, kapasite geliştirme ve yaşam tasarımı projelerine doğru derinleşiyor. Her iki durumda da gönüllülerimiz, derneğimize ait olan Integral Permakültür Akademisi ile birlikte düzenlenen resmi bir permakültür kursu alırlar.

Günlük aktiviteler 2,5 saatlik 3 zaman dilimine bölünmüştür: sabahları çiftlik çalışmaları (bahçe, orman, hayvanlar, altyapı bakımı), bireysel ve grup proje geliştirme ve permakültür sınıfları.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler çiftlikte ortak yatak odalarında ağırlanmaktadır. Yılın büyük bir bölümünde dış tesisler kullanılmaktadır (güneş duşu, kompost tuvalet, dış mutfak). İnternet bağlantısı, paylaşılan alanların çoğunda mevcuttur. Yıl boyunca çoğunlukla dışarıda yaşadığımız için rahatlık temeldir. Kışın sık sık yağmur yağabilir ve gece sıcaklık 5 dereceye kadar düşebilir (içerisi de soğuk olabilir).

Gıdanın bir kısmı çiftlikte üretiliyor ve eksik olanların masraflarını karşılıyoruz. Yemekler hem gönüllüler hem de bölge sakinleri tarafından organize edilir ve hazırlanır. Yerel ulaşım gerekmez.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Projenin hedefi ise , onları sosyal ve çevresel değişim yaratan, doğal çevre farkındalığını artıran, kişisel ve profesyonel yaşamlarının proaktif aktörleri haline gelebilmeleri ve topluluklarında lider olabilmeleri için eğitmektir.

Bu proje aracılığıyla, gönüllüler ekolojik tarım ve çiftlik görevlerindeki becerilerini geliştirecek ve bölgedeki toprak verimliliğini ve biyolojik çeşitliliği iyileştirecek. Gönüllüler atölyeler (permakültür, kompostlama, marangozluk, eko-inşaat vb.) Ve bireysel projelerin geliştirilmesi yoluyla eğitilir.

KATILIMCI PROFİLİ

Adaylar için minimum gereksinimler şunlardır: Çevre, çiftçilik ve permakültür konusunda tutkulu olmak; Kırsal beceriler öğrenmeye istekli olmak ve fiziksel iş yapmaktan zevk almak; Temel konfor imkanlarına sahip bir çiftlikte yaşamak ve çalışmak üzere 2 ay (bu süreyi toplam 6 aya çıkarma imkanı ile) geçirmeye hazır olmak; Sürdürülebilirlik ve permakültür konularını çalışmakla derinden ilgilenmek ve entelektüel tartışmalara girmek; Açık fikirli ve öğrenmeye yatkınlık; yemek pişirme ve temizlik gibi bakım faaliyetlerine katılmaya hazır. Temel ispanyolca tercih edildi.

Resmi web adresine erişmek ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version