Site icon Erasmusgram

İspanya 2 Ay Gönüllülük Projesi

Gönüllüler, doğrudan tohum ekme yoluyla rejenerasyonun devam eden araştırmasının ve kurulmasının bir parçası olacaklar.

Gönüllüler projeye haftada 30 – 38 saat ayıracaklar.

 

Bu faaliyetler, haftada 4 sabah Ağaçlandırma faaliyetlerini içerir:

 

Sierra Lujar’a tohum ekme, tohumları toplama, tohum koruyucuları inşa etme, hendek oluşturma ve kazma ve önceki dikimlerin hayatta kalma sayımları.

 

Sürdürülebilir yaşam tarzı, yenileme, permakültür, derin ekoloji, proje tasarımı vb. konularda haftada bir gün ders ve atölye çalışmalarına katılım.

 

Öğleden sonra haftada 4 gün kendi kendine sağlık uygulamaları üzerinde durulacak: yoga, qi gong…vb.

Ek olarak, her gönüllü ayda bir kez, Orgiva’daki profesyonel pratisyenler listesinden kişisel olarak seçebilecekleri bir vücut bakımı tedavisi alacak.

Gönüllülere birlikte yaşama konusunda rehberlik edilecek: grup toplantıları, hafta organizasyonu, yemek pişirme ve temizlik gibi ortak sorumluluklar, lojistik.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Yiyecek ve konaklama, küçük ödenek ve varış noktasına gidiş geliş masrafları (gönüllülerin çevre dostu seyahat etmesini teşvik ediyoruz) masrafları ESC tarafından karşılanacaktır.

Orgiva, çok çeşitli aktivite ve kültüre sahip bir kasabadır. Gönüllüler, Albergue of Orgiva’daki ortak konaklama yerlerinde ağırlanacak.

 

Tüm yemekler dönüşümlü olarak gönüllüler tarafından pişirilecek ve vejeteryan odaklı olacaktır.

Yemekler birlikte yenecek. Albergue’den şantiyeye ulaşım, araba ile gitme seçeneği ile dernek tarafından sağlanan elektrikli bisikletlerle yapılacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Peyzajların yenilenmesinde bilgi, doğrudan ekim tekniklerinde beceriler, topluluk yaşamı kuralları, kültürel farkındalık, sorumlu tüketim, ekoloji, permakültür, sağlık, kişisel bakım ve vücut bakımı, temel vejetaryen mutfağı.

Her gönüllünün, refah, gelişim ve öğrenme yolunu tartışmak için haftada bir öğleden sonra buluşabilecekleri bir akıl hocası olacaktır.

Yerleştirme sırasında, gönüllüler İngilizce’nin yanı sıra İspanyolca öğrenme ve pratik yapma fırsatına sahip olacaklar. ESC tarafından sağlanan OLS platformu da bu dillerin öğrenilmesini kolaylaştıracaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

Temel düzeyde İngilizce ve İspanyolca olursa iyi olur.

Fiziksel olarak motive edilmiş – faaliyetler güç ve dayanıklılık gerektirdiğinden.

Motivasyon ve İlgi- yenilenme, eko-sürdürülebilirlik, çevre, sağlıklı yaşam tarzı, kişisel gelişim, kültürlerarasılık, topluluk yaşamı konularına.

Katılımcılar arasında, kuruluşlarla, mentorlerle, kırsal alanla ve ev sahibi toplulukla diyalog eğilimi Esneklik, ekip çalışması- ekip uyumu ve kişisel gelişim için grup dinamiklerine katılmaya isteklilik

Program tarihi: 02/10/2023 ila 21/12/2023

Not: Vize durumundan ötürü vize sorunu olmayan katılımcıların başvurması tavsiye edilir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version