Site icon Erasmusgram

İskoçya 7 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Proje 4-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Gerçekleşeceği Yer: Moffat, İskoçya

Proje kapsamında masraflar karşılanacaktır.

Projede ne yapılacak?

Culture Garden isimli eğitim kursunda şu ana unsurlar birleştirilecektir:

* Grup kültürü olgusunun eleştirel analizi ve işbirliğini destekleyen çerçeveler, araçlar ve uygulamalara genel bir bakış;

* Bireysel ve tüm grup deneyimsel öğrenme ve uygulama;

* Kendini yansıtma, öz-farkındalık ve dayanıklılık geliştirmek için yaratıcı/ifade edici ve somutlaştırılmış etkinlikler

* Gençleri yerel yönetimlerinde, ekonomilerinde ve topluluklarında daha aktif katılımcılar olmaları ve yerel kültürlerini daha işbirlikçi bir değere doğru şekillendirmeleri için güçlendirin;

* Gençleri, dünya çapında norm haline gelen değişken ve acil durumlarda başarılı olmak için temel beceriler ve çerçevelerle donatın;

* Değişim ve belirsizlik karşısında kişisel ve grup direncini geliştirin

Günümüz dünyasında, karmaşık sosyal, ekonomik ve çevresel zorluklara yanıt verme ihtiyacı, insanları farklılık çizgileri boyunca bir araya getirmekte ve yerel topluluklarımız ve dünyanın hizmetinde örgütlenmek ve birlikte hareket etmek için yeni yollar aramaktır.

Arkadaşlarımız, ailelerimiz, meslektaşlarımız ve topluluklarımızla işbirliği için pratik ve çok yönlü beceri setlerine duyulan ihtiyaç her zamankinden daha fazla.

Bununla birlikte, kültürel beklentiler bilinçli farkındalığımızın altında geliştirilir ve taşınır ve genellikle “bilinmekten” daha “hissedilir”.

Culture Garden, grupların bu gizli manzarayı anlamak ve onunla etkileşim kurmak için gereken becerileri ve uygulamaları öğrenmelerine yardımcı olur:

Kendi kültürel alanlarında geçerli olan dinamikleri, ihtiyaçları ve sorunları belirlemek;

Artık onların iyiliğine hizmet etmeyen kalıpları şefkatle salıvermek; ve değerlerini ifade eden ve dünyadaki çalışmalarını güçlendiren sağlıklı grup kültürlerini birlikte yaratmada aktif katılımcılar olmak.

Aynı zamanda, sağlıklı grup kültürlerinin gelişmesine izin veren yapısal ve sistemik değişiklikleri planlamak ve hayata geçirmek için grupları destekliyoruz.

Bu, yönetişim ve karar verme sistemlerini, organizasyonel varlıkların ve ihtiyaçların güce dayalı haritalanmasını, eylem planlamasını ve rol/görev tanımlarını ve birkaç yapısal desteği saymak için destekleyici gözden geçirme süreçlerini içerebilen çok boyutlu bir süreçtir.

Sağlıklı bir kültür, bu daha resmi grup süreçleriyle karşılıklı ve uyumlu bir ilişki içinde olduğunda en iyi şekilde işler.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version