Site icon Erasmusgram

İskoçya 7 Gün Erasmus+ Eğitim Kursu

“Bu eğitim programı, gençlik çalışanlarına zihinsel sağlık ve esenlik konularında temel bir bilgi sağlamayı ve gençlerin refahlarını yönetmek için kendi yaşamlarında uygulayabilecekleri pratik, kanıta dayalı yöntemlerden oluşan bir araç seti geliştirmeyi hedeflemektedir.

Wellbeing 101, Erasmus+ programı tarafından finanse edilen ve BK STK Coyote Initiatives tarafından desteklenen bir yatılı eğitim kursudur.

Bu 7 günlük eğitim sürecinde, gençlik çalışanları, sosyal hizmet görevlileri ve eğitimciler temel ruh sağlığı ve refah konularında bilgilerini geliştirecekler.

 

Ayrıca gençlerin refahlarını başarılı bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak pratik, kanıta dayalı yöntemleri öğrenecekler.

Katılımcılar, bu araçları kendi hayatlarında deneyimleyecek, bilimsel temellerini öğrenecek ve gençlerle çalışırken nasıl geliştirebileceklerini planlayacaklar.

 

Eğitim sonunda, katılımcılar, kendilerinin ve gençlerin ruh sağlığını ve refahını iyileştirmek için test edilmiş yöntemlerle dolu bir araç setiyle donatılmış olacaklar.

Proje, Edinburgh’un 50 mil güneyindeki Moffat kasabasında, İskoçya’da gerçekleştirilecektir.

 

Proje, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İspanya, Türkiye, Polonya, Slovenya, Estonya, Yunanistan ve Birleşik Krallık’tan 30 katılımcıyı içerecektir.

 

Temel amacımız, gençlik çalışanları, öğretmenler ve sosyal hizmet uzmanlarına, gençlerin ruh sağlıklarını ve iyilik halini yönetmelerine ve dayanıklılıklarını geliştirmelerine destek olacak beceriler kazandırmaktır.

 

Bu amaç doğrultusunda aşağıdaki hedefler belirlendi:

Katılımcılara, gençlerin ruh sağlığını ve esenliğini artırmak için hayatlarında yapabilecekleri olumlu değişiklikleri teşvik edecek bilgi ve araçlar sunmak.

Gençlik çalışanlarına, endişe ve temel ruh sağlığı durumları hakkında temel bir anlayış kazandırmak.

 

Bilimsel olarak kanıtlanmış yaklaşımları ve metodolojileri keşfederek ruh sağlığını ve refahı iyileştirmek.

Katılımcılara, gençlere kaygı yönetimi ve uyku hijyeni konularında eğitim verebilmeleri için gerekli araçları sağlamak.

Katılımcıların hedef kitlelerini belirlemelerine ve öğrenme çıktılarını uygulamak için uygun eylem ve oturum planları geliştirmelerine yardımcı olmak.

Avrupa’daki en iyi uygulamaları paylaşmak ve gençlik çalışmalarının kalitesini artırmak.

22-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version