Site icon Erasmusgram

İrlanda , Uluslararası Seminer 2021 (Online)

Seminer 17-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Seminere toplam 50 kişi katılacaktır.

Hangi ülkelerden katılımcılar seçilecektir?

Belçika – FL, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Slovenya, İsveç, İsviçre, Türkiye

Yükseköğretim kurumlarında yaygın öğrenme: Uygulamada kültürlerarası yetkinliğin geliştirilmesi” uzun vadeli projesi, yaygın yöntemlerin yükseköğretimde kültürlerarası yetkinliğe nasıl yardımcı olabileceğini keşfetmeyi amaçlamaktadır.

Ulusötesi seminer, Diğerleri Arasında Projesi kapsamında düzenlenen altıncı ulusötesi etkinliktir (ilk seminer 2015 yılında Polonya’nın Konstancin kentinde, ikincisi 2016 yılında Birmingham, İngiltere’de, üçüncüsü 2017 yılında Prag, Çek Cumhuriyeti’nde, 2018 yılında Türkiye’de gerçekleştirilmiştir. , Letonya, 2019’da ve Macaristan, 2020’de (çevrimiçi).

Seminer, özellikle 2020-2021 akademik yılında projenin ilerlemesini gözden geçirmek ve Kültürlerarası Yetkinlik (ICC) alanındaki en yeni gelişmeleri ve mevcut Avrupa Birliği politika önceliklerini dikkate alarak çerçevesini gözden geçirmek için bir fırsattır.

2014 yılında, sekiz Erasmus+ Ulusal Gençlik Ajansı, özellikle yüksek öğrenim tarafından tanınmayı ve yüksek öğrenimle bağlantı kurmayı, geleceğin genç çalışanlarını ve diğerlerini yakından hedefleyerek, uluslararası projeleri ve yaygın eğitimi daha geniş bir sektöre teşvik etmek için Polonya’da üstlenilen çalışmaları geliştirmeye çalıştı.

İlgili alanlar. Bu, bir dizi üniversite çalıştayının (eğitmenler tarafından geliştirilen) ve ardından uluslararası bir seminerin oluşturulmasıyla, uygulamalar ve öğrenilen dersler üzerinde düşünmekle sonuçlandı.

Diğerleri Arasında projesi, ulusal düzeydeki faaliyetlerin yıllık bir döngüsüne (genellikle ev sahibi ülkedeki akademik yılla uyumlu, örneğin Eylül-Mayıs arası) ve ulusötesi bir aşamaya dayanmaktadır – 2019’a kadar bu, aşağıdakilerden birinde 4 günlük bir seminerdi.

(2019’da Riga, Letonya). 2020’den beri, ulusötesi seminer çevrimiçi olarak düzenlenmektedir (Ekim 2020, Budapeşte/çevrimiçi).

2021’de İrlanda Erasmus+ Ulusal Ajansı ulusötesi faaliyetleri koordine ediyor.

Seminerin amaçları:

Ulusal Diğerleri Faaliyetlerinin sonuçlarını (bağlam, fikirler, kaynaklar dahil) paylaşmak ve projenin 2020-2021 aşamasını değerlendirmek

Ulusal bağlamlarda kültürlerarası yetkinliğin çeşitli kullanımlarını keşfetmek

Kültürlerarası Yeterlilik (ICC) ve Yaygın öğrenmenin (NFL) Yüksek Öğrenim içindeki yeri üzerine düşünmek ve Yüksek Öğrenimde hem ICC hem de NFL’nin tanınmasını iyileştirmenin yollarını belirlemek.

Özellikle Diğerleri arasında uygulama topluluğu aracılığıyla ve yeni Eğitim ve Öğretim SNAC ile bağlantı kurarak projenin sürdürülebilirliğini geliştirmek

2021’de özel odak:

– Gençlik çalışması eğitiminin iyi uygulamalarının ve yüksek öğretim sektöründe yaygın öğrenimi artırmayı amaçlayan projelerin tanıtılması.

– Diğerleri’nin öğrenciler, eğitmenler, akademisyenler ve ulusal kurumlar üzerindeki sonuçlarının ve etkilerinin belirlenmesi

Ulusötesi seminerin hedef grupları:

Ulusal proje faaliyetlerinde (“Diğerleri Arasında” projesinin) yer alan eğitmenler, üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler;

Yüksek öğretim kurumlarının personeli ve diğer gençlik çalışması eğitimi ve öğretimi sağlayıcıları;

Yaygın eğitimde Kültürlerarası Yetkinlik geliştirmeye dahil olan eğitmenler ve kolaylaştırıcılar

Ulusal Ajans temsilcileri/ulusal proje faaliyetlerinin koordinatörleri.

Katılımcılar, seminerin tamamına aktif olarak katılmaya hazır olmalı, kendilerini seminerden önce hazırlamaya motive olmalı, 18 yaş üstü ve İngilizce iletişim kurabilmeli ve çalışabilmelidir.

Bu seminer projeye katılan Erasmus+ Programı Ülkelerinin sakinlerine açıktır: Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İrlanda, Polonya, Türkiye, Letonya ve İsviçre.

Son başvuru tarihi 15 Ekim 2021

Başvuru için tıklayınız

Exit mobile version