Site icon Erasmusgram

İrlanda Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği, yemek, sigorta , vize masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Proje için Türkiye’den 4 gönüllü gönderilecektir.

Proje nerede gerçekleştirilecektir: County Cork , İrlanda

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

 

Love and Care for People (LCP), sosyal dışlanma, ihmal ve zorlukları azaltmak ve önlemek amacıyla farkındalık yaratan ve eğiten hayır kurumudur. LCP’nin hedef kitlesi, göçmen kökenli olanlar da dahil olmak üzere Cork’ta yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar ve izole kırsal toplulukta yaşayan daha az fırsata sahip kadınlardır. LCP, 2013 yılında YouthsRule adında bir gençlik kulübü kurdu.

YouthsRule, 8 ila 21 yaş arası gençlere yönelik samimi, güvenli ve kapsayıcı bir kulüp.

Gönüllülerin kulüp aktiviteleri

– Okul ziyaretleri ve kapsamlı fiziksel aktiviteler

– Dansa dayalı fiziksel aktiviteler

– Gönüllüler tarafından organize edilen dil kulübü

– Yerel gençlerle aktivite

– Gençlik kulübü aktiviteleri ve atölyeleri

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Konaklama masrafları tamamen karşılanacaktır. Gönüllüler ortak evde tek kişilik odalarda kalacaklar. Yiyecekler aynı zamanda Ev Sahibi kuruluş – Love and Care for People (LCP) tarafından sağlanacaktır.  Şehir içi ulaşım desteği sağlanacak ve ayrıca SIM kart verilecektir. 530 Euro’ya kadar ulaşım desteği (gönderen kuruluş tarafından karşılanacaktır) – Günlük cep harçlığı (günlük 6 Euro) gönderen kuruluş tarafından da sağlanacaktır – Sağlık sigortası yapılacaktır. CIGNA tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

 

Katılımcılara gönderen kuruluş tarafından varış öncesi eğitim verilecektir. Katılımcılara varış sonrası eğitim, ev sahibi kuruluş tarafından verilecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

Takım çalışmasına uygun, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen, paylaşımlı evlerde kalabilen, sosyal sorumluluk bilincinde, engelli ve çocuklarla çalışabilen gönüllüler * Bolu gençlik merkezi üyesi adaylara öncelik verilecektir * Bolu’da yaşayan veya Bolu’da okuyan adaylara öncelik verilecektir * Yaş: 18 – 30 Proje kapsamında 2 farklı dönemde 4 gönüllü gönderilecektir: İlk dönem 01.05.2021 – 15.12.2021 (2 gönüllü); ikinci dönem 15.12.2021 ile 01.08.2022 arasındadır (2 gönüllü).

Projenin tarih aralığı Covid nedeni ile değişiklik gösterebilir.

Proje için Son başvuru tarihi: 19 Şubat 2021

Resmi web sitesine erişim ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version