Site icon Erasmusgram

İngiltere’de Eğitim için Başvurabileceğiniz 5 Burs Fırsatı

İngiltere’de Eğitim için Başvurabileceğiniz 5 Burs Fırsatı

İngiltere’de eğitim almayı düşünüyor ve öğreniminizi burs ile karşılamayı planlıyorsanız, bu yazımızı sizler için hazırladık.

İngiltere’de eğitim için başvurabileceğiniz 5 burs fırsatını takip ederek sizde eğitim masraflarınızı düşürebilirsiniz.

İngiltere’de eğitim için başvurabileceğiniz 5 burs fırsatından yararlanmak için tüm detayları sizlere sunuyoruz.

Yurt dışında eğitim almak isteyen pek çok öğrenci bulunuyor. Özellikle İngiltere eğitim konusunda cazip ülkelerden bir tanesidir. Özellikle finansal sebepler yüzünden öğrenciler eğitim alamıyor. Bu da hayallerinizin ertelenmesine neden olabiliyor.

Uluslararası öğrenciler için bir çok burs imkanı bulunuyor.

Pek çok öğrenci burslar hakkında bilgisi olmadığı için hayallerini gerçekleştiremiyor. Bu yazımızda sizlere yararlanabileceğiniz bursları paylaşıyoruz. İngiltere’de okumak isteyen uluslararası öğrenciler için verilen burslar;

1. Devlet Bursları

İngiliz Milletler Topluluğu Bursu 

Yüksek lisan ve doktora alanlarında eğitim alacak kişilere sunuluyor. Burslar her yıl verilmektedir.

Öğrenciler akademik başarılarına göre seçilir. Burstan yararlanan öğrencileri ülkeye gidiş – dönüş uçak bileti, eğitim ücreti ve başvuru ücretleri gibi pek çok masrafı karşılanmaktadır.

Chevening Bursu

Yüksek okul başarısı gösteren öğrenciler için verilen burslardan bir tanesidir.

Burstan yararlanacak öğrencileri İngiliz büyük elçilikleri seçiyor. Birleşik Krallık pilot okullarında yüksek lisans eğitimi alanlar bu burs programından yararlanabiliyor.

İskoçya’nın Saltire Bursları

İskoçya hükümeti tarafından verilen burslardan bir tanesidir.

İskoçya’nın eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere yıl boyunca burs imkanı sunar.

2. Birleşik Krallık Üniversiteleri Bursu

Üniversiteler hükümetten ayrı şekilde burs verebiliyor. İngiltere’de burs imkanı sunan üniversiteler;

Cambridge Üniversitesi,

Durham Üniversitesi,

Glasgow Üniversitesi,

Londra Kings College,

Oxford Üniversitesi,

Londra Imperial College,

University College London,

Burslar öğrencilerin akademik başarısına göre değerlendirilir. Ayrıca üniversiteler tarafından belirli ödüllerde verilir. Burslar uluslararası öğrencilere verilir.

3. Diğer Burslar

Ülkede bazı kuruluşlarda öğrencilere burs imkanı sunmaktadır. 

Evrensel Eğitim Ödülleri

ISIC ve British Council birlikteliği ile öğrencilere burs veriliyor. Kültür anlayışını geliştirmeye odaklanan burs programında öğrencilere 10.000 GBP hibe ediliyor.

Birleşik Krallık Euraxess Bursu

British Council tarafından verilen burs İngiltere’ye ya da başka ülkelerde okumak isteyenlere veriliyor. İngiltere Euraxess tarafından finanse edilmektedir.

Rhodes Bursu

1902 yılından bu yana verilen bu burs dünyanın en eski programlarından bir tanesidir. Dünyanın en tanınan bursları arasındadır.

Oxford’daki Rhodes Trust tarafından verilen burs Oxford Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim alan öğrencilere verilir. Rodos Bursu Seçim Komitesi, burs alacak öğrencileri belirler. 

4. Organizasyon Bursları

Herhangi bir işte çalışıyor ve yurt dışında okumayı hedefliyorsanız, bu burs programından yararlanabilirsiniz.

Bir çok şirket ve büyük organizasyonlar yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere burs desteği veriyor. Firmalara belirli bir yıl çalışma sözü vererek bu fondan yararlanabilirsiniz.

5. Home Üniversite Finansmanı

Yaşadığınız ülkede öğrenciyseniz, okulunuzun sunduğu uluslararası burs olanaklarına göz atabilirsiniz. Üniversitelerin anlaşmalı olduğu üniversiteler öğrencilere burs verebiliyor.

Bağlı bulunduğunuz üniversitenizin Birleşik Krallık’ta anlaşmalı olduğu üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim alabilirsiniz. Üniversitenizin sağladığı öğrenci değişim programlarını iyi bir şekilde araştırmanız gerekir.

Yurtdışında eğitim alma hedefinizde ilerlerken başvurunuzu en iyi şekilde yapmanız gerekir. Tüm süreci doğru şekilde ele alarak yurt dışı burs imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Bazı burs programlarında komiteler sizleri sözlü mülakata davet etmektedir. Bazı kurumlar ise sizlerde iyiniyet mektubu talep etmektedir. 

Yurtdışında Burs İmkanı

Yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri pek çok öğrenci tarafından ilgiyle takip ediliyor.  Üniversitelerin kabul şartları belirli kriterlere göre değerlendirilmektedir.

Not ortalaması ve özgeçmiş gibi pek çok konu üniversite burs seçiminde kilit rol oynayabilir. Burslara başvururken kriterleri karşılayıp karşılamadığınızı kontrol etmelisiniz. Dikkatli bir şekilde hareket ederseniz başarı sağlayabilirsiniz. 

Yurt dışı eğitim hedeflerinize katkı sağlayacak burs başvuruları maliyetleri oldukça düşük hale getiriyor. Burs başvuru yaparken rakiplerinizin olduğunu unutmamanız gerekir.

Akademik eğitim programı başvurularınızdan bağımsız bir şekilde ilerleyen burs olanaklarına dikkat etmelisiniz. Burs programlarından yararlanmadan önce uzun soluklu bir planlama yapmanızı tavsiye ediyoruz. 

Birkaç alternatif burs programına başvuru gerçekleştirerek başarı olasılığınızı daha da arttırabilirsiniz.  Dosyanızı en iyi şekilde hazırlayarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Doğru belgeleri hazırlayarak burs komitesine sunmak başvurularınızda başarı şansınızı arttıran etmenlerden bir tanesidir. Her kurumun verdiği burs türler değişkenlik gösterir. Bu nedenle internet üzerinden araştırma yapmanız gerekir.

Exit mobile version