Site icon Erasmusgram

İngiltere’de Burslu Eğitim Alabileceğiniz En Popüler 10 Üniversite 

İngiltere’de burslu eğitim almak ya da lisans üstü eğitimini devam ettirmek isteyenleri başarılı bir kariyerin beklediği muhakkaktır. 

İngiltere’de burslu eğitim alacak kadar şanslıysanız çok başarılı bir özgeçmiş eklentisi yaratacağınızı da bilmeniz gerekiyor.

Dünyanın en seçkin eğitim kurumlarının bulunduğu İngiltere’de gerçekten de eğitim almak büyük bir şanstır. Çünkü dünyanın neresinde olursanız olur özgeçmişinizdeki bu detay sizi birkaç adım ileri taşıyacaktır. 

İngiliz sisteminde diğer Avrupa ülkelerindeki gibi 3 yıllık bir lisans eğitiminin ardından lisansüstü eğitim alınabilmektedir. Ayrıca Noel ve Paskalya dönemindeki tatillerle birlikte son derece uzun bir tatil dönemi söz konusudur. 

Dönemler okul ve yüksekokullar için uzarken üniversiteler için kısadır. Genelde Eylül Ekim gibi dönemler başlar. Türkiye’de normal bir lise bitiren bir öğrencinin üniversiteye kabul edilmesi pek kolay değildir.

Çok iyi derecede İngilizce bilgisinin yanında özel eğitim verilerek öğrencinin üniversiteye kabul edilebilir seviyeye gelmesi hedeflenir.  

Foundation adı verilen bu programlara katılmak isteyen öğrencilerin en az IELTS 4 düzeyinde dil bilgisinin olması gerekmektedir.

1. Cambridge Üniversitesi

Son derece önemli olan Cambridge Üniversitesi 31 koleje bağlıdır. Dünyanın en eski dördüncü üniversitesi olarak bilinmektedir.

1209 yılında kurulmuştur ve dünyanın en seçkin üniversitelerinden biri olarak bilinmektedir. Yıllardır başarılı bilim insanları ve akademisyen bu okulda yetişmiştir. Genelde üstün başarı düzeyine sahip olan öğrenciler okula kabul edilebilmektedir. 

2. Oxford Üniversitesi

İngiltere’de eğitim almak isteyenlerin en önemli tercihlerinden biri Oxford’dur. Bologna üniversitesi dünyanın en eski üniversitesidir. Oxford ise 1088 yılından beri aktif olduğundan en eski ikinci üniversitesi olarak bilinmektedir. Bu yüzden son derece nitelikli bir tarihi vardır.

Aynı zamanda bu okula girebilmek pek kolay değildir. Yıllık ücretler 9 bin ila 36 bin sterlin arasında değişmektedir. Dünyanın en iyi Hukuk üniversitesi olan Oxford, 24 bin Pound’a yakın ücretiyle fiyat açısından da yüksek bir değere sahiptir. 

3. Londra Imperial Üniversitesi

Fen Bilimleri ve Matematik gibi bölümler için İngiltere’da burslu eğitim almak istediğinizde bu okulu tercih edebilirsiniz.

1907 yılında kraliyet lisansına sahip olan okul, kolej niteliğinde kalmıştı ancak İşletme Fakültesi açılmasıyla daha enternasyonal bir hale geldi. Penisilin ve holografinin keşfini yapan üniversitedir. 

4. Durham Üniversitesi

İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Durham Üniversitesi son derece önemli üniversitelerden biridir. 200’den fazla lisans ve lisansüstü programı vardır. Dünya sıralamasında 78. Sıralarda yer almaktadır. 23 bin Sterlin değerinde yıllık ücrete sahiptir. 

5. Glasgow Üniversitesi

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden biri olan Glaskow Üniversitesi Tıp, Genetik, Yaşam Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında son derece özel bir okuldur.

Dünyanın en seçkin okullarından biri olarak öne çıkmaktadır. Fen ve Mühendislik alanında son derece iyi eğitim görevlileri vardır. 

6. Londra Kings College

Oxford ve Cambridge sonrası üçüncü en iyiler arasındadır. Özellikle Felsefe eğitiminde ciddi bir kalite ve başarı söz konusudur. Beşeri Bilimler konusunda çok sayıda uzman yetiştiren üniversitede hukuk eğitimi konusunda da iyi bir eğitim alınabilmektedir. 

7. Kraliçe Mary Üniversitesi

Burslu yurt dışı eğitim konusunda kamu araştırma üniversitesi niteliğindedir. Tıp ve Diş Hekimliği alanında son derece gelişmiş bir eğitim vermektedir. 

8. Londra Üniversitesi

İngiltere’de lisans eğitimi almak isteyenler Londra Üniversitesi’ni tercih edebilir. İngiltere’deki en eski üçüncü üniversite olarak bilinmektedir. İngiltere’nin kadınları kabul eden ilk üniversitelerden biridir. 

9. Liverpool Üniversitesi 

Victoria döneminde kurulan bu üniversite, 8 adet Nobel ödülü kazanmıştır. 16 bin 805 lisans öğrencisi vardır. Birçok bölümde öncü olan üniversite Mühendislik fakültesiyle meşhurdur.

Bu yüzden her zaman tercih edilerek güvenle kullanılabilir. 121 milyonluk yıllık gelire sahiptir. 

10. Nottingham Üniversitesi

Kraliyet beratına sahip olan bir üniversitedir. Kırmızı Tuğla Üniversitesi olarak da bilemektedir.  Çok geniş bir teknoloji ve bilim ağına sahip okullar arasındadır. 

İngiltere’da üniversite ve yüksek lisans eğitimi almak isteyenler bu üniversiteyi güvenle tercih edebilmektedir. 34 binden fazla kayıtlı öğrencisi bulunan okulun öğretim görevlisi sayısı ise 2 bin 735’Dir. 

Yıllık eğitim gideri ise 9 bin ile 25 bin Sterlin olarak değişmektedir. En seçkin üniversitelerin bulunduğu İngiltere’de üniversite eğitimi almak istediğinizde bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Exit mobile version