Site icon Erasmusgram

İngilizcenizi Geliştirmeniz İçin En İyi 10 Yabancı Dizi

İngilizcenizi Geliştirmeniz İçin En İyi 10 Yabancı Dizi

Yabancı dizi izlemenin dil öğrenmede katkısı büyüktür. Bu yazımızda İngilizce öğrenebilmek için izlenmesi gereken diziler hakkında bilgi vereceğiz.

 

İngilizce öğrenmenin yöntemleri çok fazladır. En kolay yöntemlerinden biri yabancı dizi izlemektir. Bu sayede hem dil öğrenip hem de güzel vakit geçirebilirsiniz. Hem dili daha fazla yaşama fırsatını elde edersiniz.

1. Friends 

Eski bir komedi-sitcom dizisi olması rağmen hala en çok izlenenler arasında yer almaktadır. 1994 yılında yayınlanmaya başlanmış ve 10 sezon sürmüştür. Friends dizisi, altı yakın arkadaşının hayatlarını ele alır. Aile, ilişki, iş ve sosyal hayatları gibi tüm konuları kapsar. Bölümlerinin süreleri yaklaşık 30-35 dakika aralığında değişir. Diziye başladığınızda size öyle kendine çekecek ki başından kalkamayacaksınız. Friends dizisinin konuşma hızı yavaş olduğu için İngilizce öğrenmek ve geliştirmek için çok uygundur.

 

2. Suits 

Suits dizisi hukuk ve iş hayatında yaşanan olayları aktarmaktadır. Yayında sekiz sezon kalmıştır. Teknik birçok kelime kullanılır ve çok eğlencelidir. Eğer eğlenerek İngilizce öğrenmek isterseniz bu dizi tam size göredir. Ayrıca işlenen konular ilgi çekici ve sürükleyicidir.

Dizi de çok fazla teknik kelime geçtiği için izlerken yanınızda bir not defterinin bulunmasını öneririz.  Eğer dil öğrenmeyi iş hayatınız ya da yurt dışına açılmak için istiyorsanız bu dizi İngilizcenize çok katkı sağlayacaktır. 

 

 3. Sherlock 

Polisiye ve dedektif türlerine ait olan bir dizidir. Baş rolünde ünlü oyuncu Benedict Cumberbahtch yer almaktadır. 2010 yılında yayınlanmaya başlanmıştır. Konuşma dilinin biraz ağırdır. Bu yüzden İngilizce seviyeniz iyi olduğunda izlemenizi tavsiye ederiz.  

 

4. How I Met Your Mother

Komedi ve romantik türlerine ait Amerika dizisidir. 2005 yılında yayınlanmaya başlanmıştır. Toplam 9 sezon devam etmiştir. İngilizce öğrenmek ya da gelişmek için bu diziyi izlemek çok iyi bir seçenektir. Başlangıç veya orta seviyedeyseniz sizin için oldukça uygundur. İngilizce öğrenmek istiyorsanız How I Met Your Mother dizisini mutlaka izlemelisiniz.

 

 5. Hannibal

Suç, drama ve korku kategorilerine ait bir dizidir. Büyük başarı elde etmiştir. İngilizce öğrenmek için ideal bir yapımdır. Kullanılan kelimelerin çeşitliliği çok olmasına rağmen konuşmalar yavaş ve anlaşılırdır. İngilizce 2. Seviyedeki kişiler için faydalı bir dizidir.

 

6. Doctor Who

Doctor Who ile zamanda yolculuk yapılır.  Uzun yıllar ekranda yer almıştır. Konuşmalarında farklı aksanlar bulunur. Bu yüzden İngilizce öğrenmeye çalışanlar için çok faydalı olacaktır.

 

7. Breaking Bad

Breaking Bad, sitcom türünden drama yönelen hızlı bir konu akışı bulunur. 50 yaşında lisede Kimya öğretmenliği yapan Walter White’ın akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Bu kişi ailesine bırakabileceği bir mirası yoktur. Bu yüzden Walter, kimya bilgisini kullanarak kendine özgü olan bir uyuşturucu madde üretmeye başlar. Ancak işler karışık bir hal alır. Sürükleyici bir ödüllü Amerikan dizisidir. Konuşmalar akıcıdır. Bu nedenle İngilizcenizi geliştirmek için izleyebilirsiniz.

8. Narcos

Bu dizi 80’lerde Kolombiya’da ortaya çıkan kokain ticaretinin ve bu ticaretin dünyaca ünlü ismi Pablo Emilio Escobar Gaviria’nın hayatını konu alır. Dünyada reyting rekorları kırmaya hala devam ediyor. Dizide yer alan diyaloglar son derece basit ve anlaşılırdır. Bu da çok izlenmesinin nedenlerinden biridir.

 

9. The Bing Bang Theory

Bir yandan eğlenceli vakit geçirmek bir yandan da İngilizce öğrenmek için mükkemel bir sitcom dizisidir. İki üstün zekalı fizikçinin ev arkadaşlığını ve yaşantılarını konu alır.

10. Lost

Lost dizisi, yaşanan talihsiz bir uçak kazası sonucunda bir adada mahsur kalan bir grup insanın hikayelerini anlatmaktadır. Kullanılan konuşmalar günlük ve akıcıdır. Lost, İngilizcesini geliştirmek isteyenler için şiddetle önerilir.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version