Site icon Erasmusgram

İngilizce Öğrenmek İsteyenler için News in Levels

İngilizce öğrenmek isteyenler için haberler yazılıyor. Mart 2011’de hayata giren bu site ile her iş günü kısa haber yazıları hazırlanıyor.

Yds, Yökdil vb. sınavlarına girmek isteyen kişiler için de oldukça yararlı. Akademik ingilizce istiyorsanız veya geliştirmek istiyor iseniz de gayet yararı olacaktır.  Reading, speaking ve kelime dağarcığınızın gelişmesi açısından son derece faydalı

Öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine ve anlamalarına yardımcı oluyor. Öğrencilere, İngilizce seviyelerine göre biraz okuma ve dinleme olanağı sunmak istiyor. Öğretmenlere sınıflarında kullanabilecekleri materyaller de veriyor. Bu haber makalelerinin daha iyi İngilizceye sahip olmanıza ve daha fazla anlamanıza yardımcı olacağına inanıyor.

Bu Website Nasıl kullanılır?

Web sitesine giriş yaptıktan sonra akabinde seviyenize gidin ve okumaya başlayın. 1-1000 kelime biliyorsanız, Seviye 1’e gidin. 1000-2000 kelime biliyorsanız 2. Seviyeye gidin. 2000-3000 kelime biliyorsanız, Seviye 3’e gidin.

Her gün haberleri okuyun. Tüm yeni kelimeleri hatırlayıp hatırlamadığınızı görmek için eski haberleri de okuyun. News in Levels’ı her gün kullandığınızda İngilizceyi çok hızlı öğrenebilirsiniz. Neden? Aynı kelimeleri bir seviyede tekrar tekrar tekrarlayacaksınız. Yani haberleri her gün okuyup dinlediğinizde, 2 veya 3 veya 4 ay sonra tüm kelimeleri tek bir seviyede oldukça iyi anlayabilirsiniz. O zaman bir seviye daha yukarı çıkıp işlemi tekrar etmenin zamanı geldi.

Bir yıl sonra, İngilizce konuşan insanları anlayabilir ve İngilizce olarak 3000 kelime öğrenebilirsiniz. News in Levels’da İngilizceyi doğal ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yöntem

Okuma ve dinleme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı oluyor. Seviye 1, Seviye 2 ve Seviye 3 için doğru kelimeleri ve dilbilgisini seçmek için özel bir yöntem var. Yöntemin adı Düzeyler Yöntemi’dir. Düzeyler Yöntemi, İngilizceyi hızlı ve adım adım anlamanıza yardımcı olur.

Esas olarak seviyeniz için ihtiyacınız olan kelimeler kullanılıyor Aynı kelimeleri tek seviyede tekrarlıyor. O zaman onları hatırlaman daha kolay olacaktır.

Haberleri okuyup dinlediğinizde, İngilizce pratik yaparsınız ve öğrenirsiniz, ancak bunun zor bir iş olduğunu düşünmek zorunda değilsiniz. Doğal bir öğrenme sürecidir. Çalışmak zorunda değilsin ama haberleri okuyup dinlediğinde öğreniyorsun.

Her gün pratik yaparsanız, bir gün ana dili konuşanlardan gelen orijinal haberleri anlayabilirsiniz. Ana dili İngilizce olan kişileri anlamak, amacınız bu olmalıdır. Seviye 1, Seviye 2 ve Seviye 3 bu hedefe ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

İngilizcenizi Seviyelerdeki Haberler ile nasıl geliştirebilirsiniz:

Testi Test Dillerinde yapın.

Seviyene git. 1-1000 kelime biliyorsanız, Seviye 1’e gidin. 1000-2000 kelime biliyorsanız Seviye 2’ye gidin. 2000-3000 kelime biliyorsanız, Seviye 3’e gidin.

Okuma

Her gün iki haber makalesi okuyun.
Bir gün öncesinden haber makalelerini okuyun ve tüm yeni kelimeleri hatırlayıp hatırlamadığınızı kontrol edin.

Dinleme

Bugünün haberlerini dinleyin ve aynı zamanda metni okuyun.
Metni okumadan bugünün haberlerini dinleyin.

Yazı

Bugünün haberlerinin altındaki soruyu yanıtlayın ve yanıtı yorumlara yazın.

 

Web sitesine erişmek için tıklayınız

buradan ios uygulamasına, buradan google play uygulamasına ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version