Site icon Erasmusgram

İngilizce Öğrenmek için 5 Önemli Neden !

1. Dünya’nın neresine giderseniz gidin,  İngilizce konuşarak iletişim kurabilirsiniz!

Bugün, İngilizce, dünyanın en popüler birinci  dilidir! Anadili olarak 350-400 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ancak en önemlisi, aynı zamanda dünyadaki birçok İngilizce konuşanlar için ortak dildir ve dünya nüfusunun hemen hemen  1/4’ü  bu dili  anlayabilir ve ister yazılı ister sözlü olsun, kullanımında en azından bazı temel yeterliliğe sahiptirler.

2. Kariyer fırsatınızı genişletir

Dil her yerde konuşulduğu için, kendi ülkeniz dışında iş arayabileceksiniz. Ağınızı ve yeteneklerinizi genişleteceğiniz uluslararası atmosferle yüzleşmek ve deneyimlemek eğlenceli olacaktır!

3. Seyahat ederken daha kolay!

Eğer Dünya’yı gezmek isteyen bir gezgin iseniz, ingilizce en iyi referansınız olacaktır! İngilizceyi anlıyorsanız, istediğiniz yere seyahat etmek çok daha kolaydır, ayrıca ana dilinizi konuşan gezginler veya yerel insanlar bulamazsanız bile, biraz İngilizce anlayan birini bulacağınız kesin.

4. İngilizce dünyayı size getirir

İngilizce eğitim alanında çok önemlidir. Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde çocuklar ikinci dil olarak İngilizceyi öğrenmeye teşvik edilmektedir. Ayrıca, genellikle yüksek öğrenimin dili olduğu da öğretilir. Dünyanın en iyi üniversitelerinin çoğu İngilizce konuşulan okullardır, bilim kaynaklarının ve uluslararası araştırmaların çoğu İngilizce yazılmıştır, internetteki web sitelerinin çoğu İngilizce kullanmaktadır, hatta hem çevrimiçi hem de basılı tüm medya türleri genellikle İngilizce kullanmaktadır. neredeyse dünyadaki herkese erişim sağlamak.
bu nedenle, İngilizce konuşabiliyorsanız, dünya hakkındaki bilginizi genişletmeniz daha kolaydır.

5. Daha fazla Eğlenceye erişiminiz olacak!

Günümüzde birçok film, dizi, kitap ve müzik İngilizce olarak yayınlanmakta ve üretilmektedir. İngilizceyi anlayarak artık çevirilere ve altyazılara güvenmenize gerek kalmayacak! Ayrıca farklı ülkelerden ve kültürlerden daha fazla şey öğreneceksiniz.

 

Exit mobile version