Site icon Erasmusgram

İngilizce Dinleme Yapmak için Ücretsiz 10 Web Sitesi

İngilizce dinleme çalışması yapmanız için sizin için en uygun ve kullanışlı , başarılı ücretsiz siteleri sıralıyoruz.

1. ello.org

Bilhassa röportaj metinlerinin yoğun olduğu bir platformdur. Bu sebepten dolayı ise konuşmalar günlük konuşmaya yakındır. 

Sitede dinleme alıştırmanızı kolaylaştıracak metinler, sorular, kelime açıklamaları gibi bir çok yardım edici unsur bulunmaktadır. Ayrıca aksanlı bir şekilde ingilizce dinleme parçaları da bulunmaktadır.

2. esl-lab.com

Yabancı dilinizi geliştirmek istiyorsunuz ve ingilizce öğreniyorsanız eğer en çok bilinen dinleme sitelerinden birisi olarak tanımlanıyor. Bu sitedeki dinleme  parçaları, genel, temel ve akademik olarak başlıca içermektedir ve 3 temel başlık altında toplanmaktadır ve her temel başlık çatısı içerisinde   listening parçaları bulunuyor.

ingilizce dinleme dersleri kolay, orta ve zor olmak üzere seviyelere ayrılmaktadır. Bir listening dinleme parçası seçtiğiniz zaman  pre-listening, exercises, listening and questions, vocabulary activities gibi bölümler çıkmaktadır. Ayrıca İngilizce dinleme metinleri de bulunmaktadır. En yararlı siteler arasında bulunmaktadır, sıkça kullanabilirsiniz.

3. voanews.com

Toefl için ingilizce dinleme egzersizlerine katılmak istiyorsanız, çalışmalarınıza bu site ile start verebilirsiniz. Amerikan İngilizcesi açısından yararlı bir kaynak.

Haber içeriği olan bir site , haber videolarının bulunduğu ve videoların  yazılı metinlere sahip olduğu  bir site. Bu sitede İngilizce dinleme metinlerini bulabilirsiniz.

4. bbc.co.uk

İngiliz İngilizcesini öğreniyorsanız vazgeçemeyeceğiniz dinleme sitesi BBC.

BBC İngilizce öğrenmeyi isteyen kişiler için ilk adrestir. Sitede  bulunan birçok dinleme parçasının orjinal ses dosyasını ve metnini bilgisayarınıza indirebilirsiniz .

Kapsamı geniş olan bu sitede zaman geçirerek daha çok bilgi edinebilirsiniz, sizi memnun edecek araştırmaları edinebilirsiniz.

5. breakingnewsenglish.com

2000 üzeri dinleme parçası bulabilirsiniz. Bu konuda oldukça başarılıdır.

Sitenin en güzel taraflarından birisi ise  haberi seviyenize göre bulabilirsiniz. Öğretmenler için de çok fazla materyal vardır.

Bu site okuma sitesi olarak da biliniyor. Fakat bu parçaların seslendirmesi de mevcuttur. Dinleme yani listening açısından bu siteyi de sayabiliriz. Bu şekilde hem dinleme araştırmasını yaparak, seslendirmeler aynı zamanda parçaların seslendirilmesi de bulunuyor. Böylece listening alıştırması da yapılabiliyor. Temel düzeyde ve orta düzeyde dinleme ihtiyacınızı gidereceğiniz yararlı bir site.

6. britishcouncil.org

Britishcouncil aslında gayet kaliteli bir İngilizce dinleme bölümüne sahiptir. Bu bölüm içerisinde makale şeklinde yazılar ve bu yazılara ait mp3 dosyaları bulunmaktadır.

Öncelikle ses dosyasını indirebilirsiniz. Bir kaç kez dinledikten sonra metni okuyunuz. Daha sonra ise mp3’ü tekrar oynatıp hem dinleyip hem de metni takip edin. En son olaraksa text’e bakmadan bir kez daha dinleyin. Zamanla yaptıkça daha fazla etkisini göreceksiniz. Anlamaya başlayacaksınız. İngilizcede dil seviyeniz iyi ise bu tavsiye edilir.

7. englishlistening.com

Üye olmanız gerekiyor ve akabinde   sorularla  birlikte çok fazla dinleme egzersizine erişebileceğiniz yararlı bir site.

8. Sound English

Üst menü aracılığı ile kendi seviyenizi seçerek  parça ve alıştırmalara erişebilirsiniz.

9. www.world-english.org

İngilizcenizi geliştirmenin en iyi yollarından biri, bilgisayarınızda radyo haberlerini ve İngilizce tartışmaları dinlemektir. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak dünyanın neresinde olursanız olun İngilizce radyo haber programlarına anında erişim sağlayabilirsiniz,

10. www.busuu.com

Yabancı dil öğrenmeniz için online olarak öğrenebileceğiniz ve  dünyanın dört bir tarafından insanlarla tanışıp dil becelerinizi artıracağınız bir platform. Seviyelere göre dinleme yapabileceğiniz bir site

 

 

Exit mobile version