Site icon Erasmusgram

İlkbaharda Avrupa’da Gitmeniz Gereken 10 Şehir

Berlin , Almanya

Berlin’e daha önce hiç  gitmediyseniz  çok şey kaçırmışsınızdır. Avrupa’nın en tarihi ve kültürel açıdan farklı şehirlerinden biridir. En sevilen çatı barlarından biri olan Klunkerkranich’ten şehrin çarpıcı manzarasını izlemek gibi yapacak çok güzel şeyler var. Her zamanki muhteşem müzelerin yanı sıra, Currywurst’a adanmış müzeleri de ziyaret edebilirsiniz! Evet, doğru okudunuz! Bir zamanlar Berlin Duvarı’na boyanmış sanat eserlerini sergileyen  East Side Gallery’e kesinlikle göz atmanızı öneririz. Mauerpark’ta salıncak bir zorunluluktur, özellikle de her Pazar günü bit pazarı ünlü bir karaoke gecesine ev sahipliği yaptığı için hafta sonları oradaysanız. Gece hayatı söz konusu olduğunda, Berghain ve Club der Visionäre gibi her zaman enerji dolu yerel favori kulüplerle Berlin’den daha iyi bir şehir bulmanız olası gözükmüyor

Interlaken , İsviçre

Nisan ayında hala oldukça soğuk ve yüksek rakımlarda çok soğuk olmasına rağmen, Interlaken gerçekten tüm yıl süren bir destinasyondur. Bölge, Jungfraujoch demiryolu ve Schilthorn gözlem güvertesinde belki de Avrupa’nın en güzel iki noktasına ev sahipliği yapmaktadır ve sisli bir günle şanssız olmadığınız sürece bunlar yılın herhangi bir zamanında iyi olabilir.

Kışın burası bir kayak alanı ve yazın ise İsviçre’nin yürüyüş ve trekking’in başkentidir. Nisan, her ikisini de yapabileceğiniz bir tür ara aydır. O sırada havanın nasıl olacağını öğrendikten sonra aktivitelerinizi son dakikada planlamak en iyisidir.

Amsterdam , Hollanda

Şehrin Önemli Simgesi olan Yerler : Ann Frank Evi, Kanallar, Rijksmuseum, Rembrandt Evi Müzesi

Hoscar Winning Hostel: Shelter City (Amsterdam’daki En Popüler Hostel)

Ne muazzam bir şehir. Amsterdam, orada olduğunuz her gün sizi şaşırtacak. Spuistraat’taki inanılmaz harika sokak sanatı ajandanız için önemli bir öge olacaktır.. Instagram hesabınızda mutlaka bir gönderide yerini alacaktır.  Café De Ceuvel, nehrin hemen üzerinde ekolojik bir tekne kafedir. Geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmıştır ve taze, organik, yerel ürünler sunmaktadır. Açık havada tuhaf bir yemek istiyorsanız, neden Bohemian restoranını not edebilirsiniz. Amsterdam’da hiç sıkılamazsın! Bir Film Müzesi, çok sayıda festival ve her zaman çeşitli pazarların ve depo partilerinin devam ettiği heyecan verici Amsterdam Roest var. Sonunda kahveyi denemelisin. Ciddi anlamda size keyif verecek bir şehir.

Sevilla , İspanya

Yılın bahar döneminde törenlerin olağan üstü olduğu Sevilla’ya gitmelisiniz.. Sevilla’da  nisan ayında , hostellerde fiyatlar yükseliyor ve rezervasyonu çok daha öncesinde yapmanız gerekiyor. Couchsurfing üzerinden konaklama alternatifini deneyebilirsiniz. Şehrin muhteşem katedralinde başlayıp biten ikonik kostümler ve yarışmayı içeren bir dizi alay gerçekleşiyor. İspanyolcada bilinen Semana Santa, Sevilla’yı ziyaret etmek için en iyi zaman olsa da, Nisan Fuarı’nı (Feria de Sevilla) ziyaret edebilirsiniz. Hikayesi ise 19. yüzyılın başlarından kalma bu tarihi geleneğe sahip olmasıdır.  Glamenko, yemek ve ışıkları kutluyor olacaksınız.

Nice , Fransa

Akdeniz şehri Nice yaz boyunca oldukça kalabalık ve kışın oldukça ölüdür, bu nedenle Nisan, bir ziyaret için uygun aydır. Sıcaklık, sahil boyunca ya da şehir merkezindeki açık hava pazarlarında uzun bir yürüyüş için yeterince sıcak ve en sevdiğiniz kıyafetlerinizi sergileyebileceğiniz kadar soğuk.

Nice’in kendi başına yapacak çok şeyi var, ancak aynı zamanda Cannes’dan bir yön ve diğerinde Monako’dan çok kısa bir tren yolculuğu (20 dakika kadar). Yani burası, günlük gezilerde kolayca görebileceğinizden daha pahalı olan bazı ünlü yerlerden daha düşük otel ve restoran fiyatları ile Fransız Rivierası çevresinde geziler için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.

Barselona , İspanya

Şehrin Başlıca Simgesi olan Yerler : La Sagrada Familia, La Pedrera, Museo Picasso, Casa Batló, Las Ramblas, Barceloneta plajı, Plaza de España, Plaza de Cataluña, Boqueria pazarı

Hoscar Winning Hostel: St Christopher’s Barcelona (Barselona’daki En Popüler Hostel)

Barselona güzel bir şehirdir ve çoğu için en ünlü kısım futbol takımı olsa da, aldanmayın! Daha görülecek çok şey var. İlkbahara, muhteşem bir çiçek dizisine sahip olan las Ramblas yakınlarındaki Boqueria Pazarı’nda başlayın. Gotik Mahalle, Passeig de Gràcia ve Park Guell gibi şehrin en güzel bölgelerinde gezintiye çıkın. Hatta yakındaki barlarda ünlü gece hayatını deneyimlemeden önce kum üzerinde biraz dinlenmek için sahile bile gidebilirsiniz. Barselona’da ne yaparsanız yapın, dolaşmanın en kolay yolu olarak halka açık bir bisiklet kiralamanızı öneririz. Makul fiyatlı ve bahar havasına dalmanıza yardımcı olacak!

Lizbon , Portekiz

Portekiz’in güney Avrupa’daki konumu, burayı yılın herhangi bir zamanında ziyaret etmek için ideal bir yer haline getiriyor, ancak baharın ortası daha da büyüleyici. Avrupa’nın çoğu Nisan ayında hala yağmurlu ve soğukken, Lizbon’daki ortalama sıcaklık 60’ların yükseklerinde dalgalanıyor. Bu, şehri keşfetmeyi daha keyifli hale getiriyor. Baixa, Chiado, Bairro Alto ve Alfama mahallelerinde çok sayıda dükkan, tarihi bar ve kafe var. Ayrıca, Lizbon’un merkezindeki bir tepede yer alan ve muhteşem şehir manzarasına sahip, 12. yüzyıldan kalma St. George Kalesi’ni tavsiye ediyoruz. Daha sonra batıya giden kolay ve hızlı bir tramvay veya tren yolculuğu olan Belem’e gidin. Belem’in tarihi mekanları arasında Torre de Belem ve inanılmaz Jeronimos Manastırı bulunmaktadır. Belem’de yapılması gereken bir diğer şey ise, ikonik pastel de Nata’nın 1830’larda icat edilmiş olabileceği veya bulunmayabileceği Pasteis de Belem’i ziyaret etmektir. Daha modern bir şeyin peşindeyseniz, MAAT’ta (Sanat, Mimari ve Teknoloji Müzesi) mola verin veya kafeler, restoranlar, vintage satıcılar, sokak sanatı ve havalı ile dolu canlı LX Fabrikasında bir öğleden sonra geçirin.

 

Roma , İtalya

Şehrin Başlıca Simgesi olan Yerler : Kolezyum, Pantheon, Trevi Çeşmesi, Roma Forumu, Piazza Navona, Aziz Petrus Bazilikası, Sistine Şapeli

Hoscar Winning Hostel: The Yellow (Roma’daki En Popüler Hostel)

Roma’nın “İtalya’nın mavi gökyüzünün altında açık bir müze” olduğunu söylüyorlar ve biz de aynı fikirde olacağınızı düşünüyoruz. Tarih, manzara, mimari, sanat, yemek; devam edebiliriz! Git biraz yerel yemek ye. Biraz carbonara (veya yumurtayı sevmiyorsanız gricia), pecorino, gelato ve / veya (tabii ki) dünyaca ünlü pizzayı deneyin.  Roma sürekli hareket halinde olan bir şehir. Caffè Letterario gibi her zaman yeni kafeler ortaya çıkıyor ve Ice Club (Fori Imeriali yakınında) gibi kulüpler yerel halk arasında popüler. Ayrıca Giardino degli Aranci ve Giancolo’ya da göz atmanızı kesinlikle öneririz!

Valensiya , İspanya

İlkbaharda panache ve paella ile başlamak için Akdeniz şehri Valencia’ya gidin. Fallas festivali her Mart ayında sokakları, ninot adı verilen yüzlerce devasa ahşap ve kartonpiyer heykellerin sergilendiği bir açık hava sanat galerisine dönüştürür. Çok gün süren etkinlikte ayrıca geçit törenleri, havai fişekler, balkabağı börekleri ve İspanyol horchata (Latin Amerika versiyonunda olduğu gibi pirinç yerine kaplanlar ile yapılan tatlı bir içecek) gibi sokak yemekleri, ayrıntılı geleneksel kostümler ve yükselen çiçeklerin tören sunumu var.

Paris , Fransa

Paris’in hepimizden beklediğinden daha ılıman bir iklimi var. Nisan, Işıklar Şehri’nde kesinlikle ılık bir ay değil, ancak genellikle çok az yağmurla birlikte gezi için oldukça güzel bir hava. Mayıs ayından itibaren kalabalıkların gittikçe büyüdüğünü fark edeceksiniz, bu nedenle Nisan, kabul edilebilir hava koşulları ve mütevazı kalabalık boyutları ile çok iyi bir  zamanlamadır.

 

Exit mobile version