Site icon Erasmusgram

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacak Kişiler için 7 Ülke

İlk kez yurt dışına çıkacaklar hakkında bilgi almak istediği bütün ülkeleri bu makaleyi inceleyerek bulabilirler. 

Seyahatiniz ile hem vize konusunda zorluk yaşamamak hem dil olarak zorlanmamak önceliğiniz olmalı ve Euro kullanmayan ülkeler seçmeniz size kolay ve ekonomik olmasını sağlayacaktır.

Aşağıda bulunan 7 ülke ve gidilmesi gereken yerlerin listesi bulunmaktadır.

1.Gürcistan

İlk kez yurt dışına çıkacaklar ilk aklına gelmesi gereken ve önemli yerlerden biri Gürcistan gelmektedir. İlk kez çıkacaksanız kesinlikle gitmelisiniz diyeceğim yerlerden biridir. Sınır komşumuz olarak bilinen ve çok da yakın olan bir yerdir. Dolmuş ile gitmek bile mümkündür. 20 dakika da varacağınız yer mesafe olarak azdır.

Hem vizesi hem de kimlikle kolaylık girmek mümkündür. Para birimi olan Lari çok ucuza istediğiniz her şeyi alabiliyorsunuz. Doğanın manzarası ilk olarak keyif çıkaracağınız yerlerden biridir. Gezilecek birçok yerleri de bulunmaktadır. İşte bazı yerler:

2.Makedonya

İlk defa gideceğiniz ülkeler arasında kesinlikle Makedonya yer almalıdır. Kültürüyle, yemekleriyle veya samimi insanlarıyla sizi adeta büyüleyecektir. Başkenti olan Üsküp harika bir manzaraya sahiptir.

En önemli ve mükemmel kentleri de manastır, Ohrid ve Üsküp diyebiliriz. Para birimi ise dinardır. Uçakla ortalama 1 saat sürmektedir. Osmanlı zamanına götüren bir kenttir. Makedonya da gezilecek yerler ise:

3.Ukrayna

Avrupa’nın en büyük yüzölçümü olan Ukrayna hem doğası hem de estetik görünümüyle bilinmektedir. Son zamanlarda ucuz ve mimari yapısıyla dikkat çekmektedir.

Karasal iklime sahip olan yer soğu ve kış aylarında ayrı bir beyaza bürünmektedir. Ama yaz aylarında gidilmesi her zaman tercih edilir. Tatil için ve bütçe hesabı için en iyi ve doğru adres olduğunu söyleyebiliriz. Gezilecek yerler ise:

4.Bosna Hersek

Bosna Hersek eski zamanlardan beri tarihi dokusuyla ön plana çıkmaktadır. Sokakları ve diğer yerleri adeta tarih kokmaktadır. Osmanlıdan kalan ve hala günümüzde devam eden eserler yer almaktadır. Büyüleyici dokusuyla sizleri kendine hayran bırakmaktadır. İlk kez yurt dışına gidecekseniz eğer kesinlikle buraları düşünmelisiniz.

Bosna Hersek de eski zamanlarda yaşanan savaş hüznü ile acı izler şimdi bile görebilirsiniz. Ülkeye yazın ya da bahar aylarında gitmek daha keyif verecektir. Gezilecek çok yer bulunmaktadır. Daha çok ulaşım tramvayla sağlanmaktadır. Tarihte kalan yerler:

5.Sırbistan

Sırbistan’a ilk kez gidecekler çok menün kalacaklarından eminim. Zengin kültürleriyle, miraslarıyla ve çılgın eğlence mekanlarıyla kesinlikle tercih edilmelidir. Türkler sık tercih yerlerden biridir. Bahar da gitmek daha keyif vericidir. En çok gittikleri yer ise şüphesiz Belgrad yeridir.

Gayet ucuz ve ekonomik bir tatil yeridir. Diğer şehirler her zaman dikkat çekmektedir. Buradaki kişiler normalde yabancı dil konuşabilmektedir. Bu yüzden adres sorarken hiçbir zaman sıkıntı yaşanmayacaksınız. Yemek isimleri veya diğer yerler bizim kültürümüze yakın olmaktadır. Birçok mimari çeşidi görmek mümkündür. Bilindik yerler:

6.Azerbaycan

Azerbaycan yurt dışına gideceklere ilk tercih ve düşüneceği yer diyebiliriz. Azeri vatandaşlar misafirperverliği bambaşkadır.  Sadece kimlik ile rahatça ve kolayca gideceğiniz yerlerden biridir. Atmosfer havasıyla her zaman ön planda olmaktadır. 

7.Romanya

İlk defa yurt dışına çıkacak ülkelerden biri de kesinlikle Romanya’dır. Ülkemize yakın ve farklı olduğu için tercih edilmektedir. Balkan esintilerini hissedeceğiniz ve Türklere olan yakınlıklarıyla da kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz doğasıyla harika bir ülke.

Vize isteniyor fakat schengen vizesi kadar yorucu ve zor değil. Romanya vizeniz ile Schengen bölgesine giremezsiniz.

Para birimi olarak Euro kullanmayan Romanya seyahatiniz için de sizi çok zorlamayacaktır.

Exit mobile version