Site icon Erasmusgram

IELTS – Okuma Alıştırma Testleri Sorular ve Cevaplar

220 ₺ değerindeki kursa 1 gün içerisinde kaydolursanız ömür boyu ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz.

2022 IELTS International English Language Testing System için genel ve akademik okuma testleri!

Kurs 6 pratik test ve 82 sorudan oluşmaktadır.

IELTS okuma alıştırma testleri Sorular ve Cevaplar

2022 IELTS International English Language Testing System için genel ve akademik okuma testleri

 

KURS HAKKINDA

Uluslararası İngilizce Dil Test Sistemi veya IELTS , anadili İngilizce olmayanlar için uluslararası standartlaştırılmış bir İngilizce dil yeterlilik testidir. British Council, IDP: IELTS Australia ve Cambridge Assessment English tarafından ortaklaşa yönetilir ve 1989 yılında kurulmuştur. IELTS, dünyadaki en önemli İngilizce sınavlarından biridir.

IELTS, çoğu Avustralya, İngiliz, Kanada, Avrupa, İrlanda ve Yeni Zelanda akademik kurumu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 3.000’den fazla akademik kurum ve dünya çapındaki çeşitli profesyonel kuruluşlar tarafından kabul edilmektedir.

IELTS, hem Birleşik Krallık içinde hem de dışında başvuran vize müşterileri için Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik (UKVI) tarafından onaylanan tek Güvenli İngilizce Dil Testidir. Ayrıca, Test of English as a Foreign Language (TOEFL) ve Pearson Test of English Academic’in de kabul edildiği Avustralya’ya ve Yeni Zelanda’ya göçmenlik gereksinimlerini karşılar.

Kanada’da IELTS, TEF veya CELPIP, göçmenlik dairesi tarafından kabul edilmektedir.

Testi geçmek için minimum puan gerekmez. “1. bant” (“kullanıcı olmayan”) ile “9. bant” (“uzman kullanıcı”) arasında puan alan tüm sınav katılımcılarına bir IELTS sonucu veya Sınav Rapor Formu verilir ve her kurum farklı bir eşik belirler.

Testi denemeyenler için de “band 0” puanı vardır. Kurumların, kullanıcı seviyelerini korumak için çalıştıklarını kanıtlamadıkça, iki yıldan eski bir raporu geçerli saymamaları tavsiye edilir.

2012’de 2 milyon, 2011’de 1,7 milyon ve 2009’da 1,4 milyon test olmak üzere 2017’de 140’tan fazla ülkede 3 milyondan fazla test yapıldı. İlk kez bir aylık süre, onu yüksek öğrenim ve göçmenlik için dünyanın en popüler İngilizce dil sınavı haline getiriyor.

Kursa ücretsiz kaydolmak için tıklayınız

Exit mobile version