Site icon Erasmusgram

Hırvatistan Zagreb Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

İlginç bir ülke ve bölgede gönüllü olmak, insan ve azınlık haklarının korunmasına katılmak, mesleki geleceğinde faydalı olacak yeni deneyimler kazanmak ve yeni dostluklar kurmak isteyen bir gençsen, katıl!

EUROMIJA Projesi şunları içerir:

 

Portal için İngilizce makaleler yazmak veya tercüme etmek, Okullar için atölye çalışmaları düzenlemek, Sokak eylemleri, Nefret söylemine karşı koymak,

Düzenleme (fotoğraf/video), grafik tasarım ve SMM, …

 

Faaliyetler İnsan ve Azınlık odaklı olacaktır Haklar, Vatandaşlık ve Demokratik katılım, Halkı bilgilendirme ve Etnik Çeşitlilik, Kapsayıcılık ve Eşitlik hakkında farkındalık yaratma.

 

Ana hedef, Hırvatistan’daki Roman Azınlığın dahil edilmesini desteklemektir. En sık gönüllülerimiz gazetecilik, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, hukuk, sosyoloji, İngiliz dili ve edebiyatı vb. alanlarda eğitim görmüş veya tamamlamış gençlerdir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama, merkezi ısıtma ve internet dahil olmak üzere gerekli tüm olanaklarla yeni ve işlevsel bir alanda düzenlenecektir. Konaklamaya nevresim ve havlular, çamaşır makinesi, ütü dahildir…

Alanda yiyecek hazırlamak ve saklamak için donatılmış bir mutfak bulunmaktadır. Yakınlarda taze hazırlanmış yemekler satın alabileceğiniz dükkanlar ve çok sayıda yemek teslimatı imkanı vardır.

 

Gönüllü aylık Gıda Ödeneği alacaktır. RNV, yerel ulaşım masraflarını (aylık bilet) ve Zagreb’e varış ve Zagreb’den ayrılma masrafları için ESC onaylı tutarı karşılayacaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülük hizmeti sırasında Gönüllüler, Hırvat dili, Hırvatistan ve Balkanlar Tarihi, Roman Tarihi, Kültürü ve diğer Kimlik unsurları, Sivil toplum aktivizmi ve medya için makaleler yazmak dahil olmak üzere eğitim ve/veya diğer eğitim biçimlerini alacaklardır.

 

Gönüllünün diğer eğitim önerilerine de açığız ve Gönüllüler bazı eğitimler veya diğer bilgi ve deneyim alışverişi biçimlerini organize etmeyi teklif edebilirler. Gönüllüler için Hırvat Ulusal Ajansı tarafından varışta ve Ara dönem eğitimi düzenlenecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Açık fikirli, Dayanışma ve Eşitlik duygusu güçlü Gönüllüler aranıyor.

 

Küçük adımlarla uzun vadeli hedeflere ulaşmak için yüksek motivasyona sahip olmalı ve Azınlık ve İnsan Hakları ile ilgilenmelidirler.

STK aktivizmine güçlü bir ilgi, İngilizce konuşma ve kendini yazılı olarak iyi ifade etme becerisinin yanı sıra bir avantaj olacaktır.

 

Uluslararası bir takımda çalışmak ve öğrenmek için motive edilmelidirler. RNV, etnik, dini, cinsiyet veya siyasi eğilimlerine bakılmaksızın adayları ve daha az fırsata sahip gençleri memnuniyetle karşılamaktadır.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version