Site icon Erasmusgram

Hırvatistan – Zagreb 2 Ay Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında yol masrafları, konaklama, yerel ulaşım desteği,  yemek, sigorta , vize  masraflarınız karşılanacaktır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Proje sonunda Youthpass sertifikası verilecektir. Youthpass uluslararası geçerliliği olan bir sertifikadır

Proje 2 ay sürecektir.

Yaş aralığı: 18-30 yaş arasında olan kişiler başvurabilir

Projeye  Türkiye’den başvurular kabul edilmektedir.

Proje için başvurusu kabul edilen ülkeler

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Letonya, Malta, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, Slovenya, Slovakya, İspanya, Türkiye

ETKİNLİK AÇIKLAMASI

Proje, çevre koruma ve ekoloji, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı, sürdürülebilir davranışlar, gönüllülük ve çok kültürlülük gibi konuları teşvik eden ilkokullarda iki ay boyunca ekip olarak çalışacak 12 gönüllüyü aşağıdaki şekillerde bir araya getirecek: 1 Bahçe, doğal bahçecilik ve ekolojiyi öğrenmek ve öğretmek ve okul bahçelerini korumak amacıyla çalışır; 2. Yukarıda belirtilen konularda çocuklar için çevrimiçi etkinlikler (web seminerleri, video eğitimleri vb.); 3. tanıtım faaliyetleri (kültürlerarası ve halkı bilinçlendirme etkinliği; 4. Proje sırasında yapılan gönüllü faaliyetleriyle bir PDF atölye el kitabı hazırlamak

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, yerel bir hostelde en fazla 3 gönüllü ile paylaşılan odalarda, ortak banyolarda ve mutfağın yanı sıra çamaşır yıkama imkânı olacak. Gönüllülere öğle yemeği için vejetaryen / vegan yiyecekler sağlanacaktır çünkü vejeteryanlığı teşvik etmek bizim için iki açıdan önemlidir – sürdürülebilirlik ve şiddetsizlik. Seyahat, konaklama, yemek, yerel ulaşım ve faaliyet masrafları ev sahibi kuruluş tarafından karşılanacaktır. Katılımcıların seyahat masrafları, Avrupa Dayanışma Birliği kurallarına göre bir ülke için maksimum seyahat masrafı olarak karşılanacaktır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler aşağıdaki eğitim faaliyetlerine katılacaklardır: varışta eğitim; Hırvat diline giriş; bahçıvanlık eğitimi; çocuklarla çalışmak, okullarda davranmak; atölye planlaması ve hazırlığı; kişisel gelişim atölyeleri; vejeteryanlık; Youthpass vb. ÖNEMLİ:

KATILIMCI PROFİLİ

Pratikte doğal bahçecilik hakkında bilgi edinmek isteyen ve ilkokul çocukları (7-14 yaş) ile çalışmaya ilgi duyan yüksek motivasyonlu, proaktif gönüllüler arıyoruz. Dışarıda fiziksel iş yapmaktan, böceklerden, kirlenmekten veya ıslanmaktan vb. Aşağıdaki konulardan bazılarıyla ilgileniyorsanız bu proje tam size göre: çevre, yaratıcı ifade (DIY, sanat ve zanaat vb.), Sürdürülebilirlik, vejetaryenlik, veganlık, sağlıklı beslenme ve genel olarak yaşam tarzları, gönüllülük. İletişimsel İngilizce gereklidir.

ETKİNLİK TARİHLERİ: 12/04/2021 – 09/06/2021 döneminde toplam 8 hafta

Projenin Gerçekleşeceği yer: Zagreb, Hırvatistan

BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH: Son başvuru tarihi: 21/03/2021

Bilgi paketinde başvurunun nasıl yapılacağı yazmaktadır. Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

 

Exit mobile version