Site icon Erasmusgram

Hırvatistan Yaz Dönemi 8 Haftalık Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Etkinlikler, 3 Haziran – 31 Temmuz tarihleri ​​arasında Hırvatistan’ın küçük bir köyündeki “Eko centar Latinovac” da gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir ve kırsal kalkınma, toplum inşası, gönüllülüğün teşviki, permakültür ve çok kültürlülük konularında çalışmak üzere 14 gönüllüye ev sahipliği yapılacaktır.

Bu dönemde üç ana faaliyet, halk etkinlikleri hazırlamak ve ev sahipliği yapmak ve eskiden devlet köy okulu olarak kullanılan bir mülkün yeniden tasarlanmasına yardımcı olmak olacaktır.

Yerel topluluk dışında bölgesel kuruluşlarla çeşitli tanıtım, spor ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Gönüllüler, küçük bir kırsal köyde topluluk içinde yaşamayı ve çalışmayı, kırsal yaşam tarzını, permakültür uygulamalarını, vejetaryen mutfağı ve barış ve sessizliği deneyimleyebilecekler.

Haftanın 5 günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 6 saat, arada cömert bir öğle yemeği molası vereceğiz. Proje ekibi 8 yıllık bir deneyime sahiptir ve 250’den fazla ESC gönüllüsü şimdiden Latinovac’tan geçmiştir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler ECL mülkünde konaklayacak ve yatak, duş, çamaşır makinesi ve mutfak alanı bulunan ortak oda(lar)a erişime sahip olacaklardır.

İş günlerinde Eco center 3 destansı ve lezzetli vejetaryen yemek hazırlayacaktır. Çalışmayan günler için gönüllülere “yemek parası” verilecek.

Ayrıca bahçe ve meyve bahçesi alanımız mevcuttur. Yerliler süt, yumurta ve etoburlar için et üretirler. Ulaşım – mesafe hesaplayıcıya bağlı olarak seyahat masrafları hibe tarafından karşılanır. Biz de yardımcı olacağız. Cep harçlığı – hibeye dahildir.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler tüm faaliyetlerde günlük süpervizyon almayı bekleyebilirler, daha karmaşık görevler için gönüllüler teorik ve gösterimsel eğitim ve süpervizyona sahip olacaklardır. Proje faaliyetleri sırasında gönüllüler, grup ve/veya bireysel toplantılar yoluyla mentor desteği alacaklardır. Gönüllüler becerilerini birbirleriyle paylaşabilirler.

KATILIMCI PROFİLİ

Gereksinim: Temel İngilizce becerileri. Web geliştiricisinden, çocuk animatöründen deneyimli bir inşaat işçisine kadar hemen hemen herkesi kullanacağımız için, herhangi bir beceriye sahip başvuru sahiplerini memnuniyetle karşılıyoruz.

Yine de bazı noktalardan bahsetmeye değer: uyarlanabilir, sorumlu ve dakik. İhtiyaçlarını dile getirebilen, iletişimde açık ve kibar.

Bisiklete binmeyi, yürüyüş yapmayı, genel olarak açık havayı seviyorsanız, bir takım oyuncusuysanız ve ufkunuzu genişletmek istiyorsanız bonus puanlar.

Gönüllülük konusunda önceki deneyim zorunlu değildir. Kişisel motivasyon ana seçim kriterlerinden biridir.

Resmi adresine erişip başvuru yapmak için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version