Site icon Erasmusgram

Hırvatistan , Osijek 5 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Erasmus+ Eğitim Kursu

20-26 Haziran 2022 | Osijek, Hırvatistan

TC, sosyal dışlanma, yoksulluk, işsizlikle mücadele eden kırsal ve banliyö bölgelerindeki gençlerle çalışan genç işçilerin beceri ve tutumlarını geliştirmek ve onlarda zorluklar ve girişimler için yeni bir ruh geliştirmek için tasarlanmıştır.

Bu Eğitim Kursunu neden uyguluyoruz?

Kentleşme sürecinden sonra, insanlar için uzun zamandır önemli olan kırsal alanlarda ciddi bir azalma oldu. Kırsal ve izole bölgelerde yaşayan insanlar, tüm ortak kuruluşlarımızın bildirdiği gibi, iş, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlar için zorluklarla başa çıkıyor.

Şehirlerde yaşayanlarla kıyaslandığında dezavantajlı gençler geleceklerini inşa etmek için diğerlerinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyorlar çünkü kapasitelerine göre değer yaratmaya çalışsalar bile bunun nasıl yapılacağı konusunda yeterli bilgiye sahip değiller.

 

AMAÇLAR

Kırsal alanlarda yaşayanların sorunlarını analiz edin, aynı zamanda gelişme potansiyelini de görün

Kırsal alanlardaki hedef gruplarla verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak yöntem, araç ve motivasyon teknikleri sağlayarak gençlik çalışanlarının tutumlarını geliştirmek

Kalitesini artırmak için kırsal alanlardaki gençlik çalışmalarını desteklemek

Kırsal kaynakları kullanan sürdürülebilir çalışma ve kırsal girişimcilik olasılıkları üzerinde düşünmek

Erasmus+ Programı hakkında bilgi vermek ve onlara yeni projeler yapma fırsatı vermek, kırsal alanda çalışan STK’lara deneyimlerini paylaşma fırsatı vermek ve kurumlar arası bir ağ kurmak

Kırsal alanlarda yaşamaktan kaynaklanan sorunları olan gençleri önlemek/başa çıkmak için kullanılan iyi uygulamaların ve yeni yöntemlerin/stratejilerin tanınmasına ve görünür olmasına katkıda bulunmak

Gençlik çalışanlarının ve gençlerin kırsal alanlardaki aktif vatandaşlık duygularını güçlendirmeye hevesliyiz.

Toplumda izole yaşayan gençlerin dahil edilmesini teşvik etmek için gençlik çalışanlarına araçlar sağlamaya çalışıyoruz. Avrupa Birliği de kırsal kesimde yaşayan insanlara fırsat eşitliği sağlamaya büyük önem veriyor ve bu insanlar için programlar oluşturuyor.

Ayrıca bu kişiler unutulmadıklarının farkına varırlar ve kendilerini toplumun bir üyesi olarak hissederler.

Özellikle Avrupa Birliği’nde gençler arasında dayanışma ve hoşgörü duygusunu geliştirmek, toplumsal uyumu artırmak istiyoruz.

 

Başvuruyu ingilizce yapınız. Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version