Site icon Erasmusgram

Hırvatistan , Kuterevo ESC Gönüllülük Projesi

Aktiviteler ve yaşam tarzları mevsimlerle birlikte değişiyor. İlkbahar ve yaz aylarında gönüllüler çoğunlukla dışarıda çalışıyor, sonbaharın sonlarında ve kışın ise daha fazla iç mekan işi yapmak için zaman var.

Gönüllülerin en önemli görevleri şunlardır:

– Gönüllüler İstasyonu ve Ayı Sığınağı çevresindeki tesislerin bakımını yapmak

 

– Ziyaretçileri Hırvatça da dahil olmak üzere farklı dillerde karşılamak ve bilgilendirmek

– Tanıtım etkinliklerinde, şenliklerde ve sunumlarda yer almak. İmkanları kısıtlı gençleri ağırlamaya hazırız, ancak bu önceden açıkça iletilmelidir.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Konaklama: Kuterevo köyünde, yöre halkının evlerinde. Odalar diğer gönüllülerle paylaşılacak ve Sığınak’tan birkaç dakikalık yürüme mesafesinde olacaklar.

Yemek: Gönüllüler tarafından mutfak ekiplerinde Gönüllüler İstasyonunda yemek hazırlanır. Gönüllü İstasyonlarında yemek vejetaryendir.

Cep harçlığı: Aylık 150 EUR (günde 5 EUR), her ayın başında alınan

Yerel seyahat: Seyahat biletlerinin geri ödemesi ESC programı kurallarına göre yapılacaktır. Seyahat etmenin çevresel yolu (tren, otobüs vb.) şiddetle teşvik edilir.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, ayılar ve doğa hakkında bilgi edinme fırsatı bulacak ve gönüllülükleri sırasında gerçekleşecek seminer veya eğitimlere katılmaları için teşvik edilecek.

Gönüllülerin kişisel gelişimleri için alan sağlamak ve böylece eğitim faaliyetlerine katılmaları için teşvik etmek projenin amaçlarından biridir.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Kuterevo’da yer alan gönüllülük projeleri benzersizdir. Bir dağ köyünde, mevsimlerle, diğer gönüllülerle, hayvanlarla yaşamanın kendine has özellikleri, zorlukları ve güzellikleri vardır.

Gönüllüler aşağıdaki konularda çok iyi niyetli olmalıdır:

• Farklı hayvanlarla ilgilenmek • Ev dilini öğrenmek • Ziyaretçileri, hacıları ve göçebeleri karşılamak ve bilgilendirmek

• Kuruluşun arkadaşlarıyla, özellikle yaşlılarla ilişkilerini sürdürmek • Başkalarıyla birlikte yaşamak, basit yaşamak (tutumluluk) ve öz değerlendirme ve grup yansıması ile non-formal öğrenme

 

NASIL BAŞVURU YAPILIR:

Motivasyon mektubu ve CV’nizi en kısa sürede kuterevo.esc@gmail.com adresine gönderiniz; Daha fazla bilgi için lütfen VUK web sayfasından  iletişime geçin: kuterevo.org ve kuterevomedvjedi.org

 

İlan sayfasına erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version