Site icon Erasmusgram

Hırvatistan , Karlovac Uzun Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Gençlik merkezi faaliyetleri – yerel topluluktaki gençlerin ilgi alanları ve ihtiyaçları – gönüllülerin görevi: kendi ilgi alanlarına ve yerel gençlerin ilgi alanlarına göre faaliyetler/çalıştaylar hazırlamak ve yürütmek.

Örneğin: yabancı dil kursları, ESC için uygulama desteği, gönüllülük veya dijital yeterlilik atölyeleri ve çeşitli yaratıcı, geri dönüşüm ve DIY atölyeleri.

 

Ayrıca, organizasyonun etkinliklerine ve festivallerine katılmak. Bilgi Merkezi faaliyetleri – gönüllülerin görevi şunlar olacaktır:

Tanıtım ve bilgilendirme videoları, gençlerin demokratik süreçlere katılımı hakkında podcast, topluluklarında aktif olmalarını sağlamak ve Eurodesk kampanyasına katılım.

Dahil etme etkinliği – gönüllülerin görevi: yerel topluluğumuzdaki göçmen ailelerin çocuklarıyla vakit geçirmek, eğitici oyunlar oynamak veya dijital yeterlilik becerileri vb. gibi yumuşak becerilerini güçlendiren atölye çalışmaları yürütmek.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllü, iki gönüllü daha ile tam donanımlı bir dairede konaklayacaktır. Üç odalı bir dairede yaşayacaksınız. Hepinizin ayrı odaları olacak.

Daire gerekli tüm olanaklarla (İnternet, mutfak, banyo, ısıtma, sıcak su, mobilya, çarşaf, bulaşık vb.) tam donanımlıdır.

Gönüllünün Hırvatistan’a gidiş ve dönüş seyahat masrafları en fazla 275 Euro’ya kadar geri ödenecektir. Avrupa Komisyonu mesafe hesaplayıcısına ve Avrupa Dayanışma Birliği Program Kılavuzuna göre olacaktır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllülere, yaygın faaliyetlerin ve çalıştayların nasıl organize edileceği konusunda eğitim alma fırsatı verilecek. Ayrıca, Varışta ve Ara dönem eğitimine katılacaklar.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Ana hedef kitlemiz 15-30 yaş arası gençler olmalıdır. Faaliyetlerimizin ana konuları yaygın eğitim, gençlik bilgilendirme, boş zaman faaliyetleri, gençlik hareketliliği ve gönüllülüktür, bu nedenle 18+, öğrenmeye istekli ve yaratıcılığa açık sorumlu ve motive gönüllü aranıyor.

 

 

Önceden bilgi sahibi olmak bir zorunluluk değildir, ancak Photoshop’un nasıl kullanılacağını ve videoların nasıl düzenleneceğini bilmek bir artı olacaktır. Ayrıca katılım faaliyetimiz için kişinin Türkçe veya Arapça bilmesi bir artı olacaktır.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version