Site icon Erasmusgram

Her telefonda bulunması gereken deprem uygulamaları

AFAD Acil uygulaması

Afet öncesi, afet durumunda ve akabinde ihtiyaçların tek bi uygulamada bulunması için yapılan AFAD uygulaması bütün IOS ve Android’lerde bulunuyor. İndirebilirsiniz.

AKUT Güvendeyim uygulaması

AKUT Güvendeyim uygulamasını indirerek doğal afet sonrası konum bilgisini SMS ile gönderen ve kişinin güvende olduğunu bildiren uygulama

Afet Harita

Afet Harita uygulamasının oluşturulmasının amacı sosyal medya üzerinden paylaşılan yardım çağrılarından alınan verileri düzenleyerek sahada bulunan görevli kurum ve kuruşlara bilgi vermektir.

Bu şekilde kurum ve sivil toplum kuruluşlarına destek veriyor. Harita düzenli olarak güncellenmektedir.

 

 

Afet Bilgi

Afet Bilgi uygulaması ile depremzedelere geçici barınma yerlerini, güvenli olan toplanma yerleri, yemek dağıtım yerleri, konteyner eczaneler, veterinerler ve tahliye yerlerine erişebilirsiniz. Ayrıca verilen hizmet ile yardımda bulunmak isteyenler için yardım toplama merkezleri, Kızılay kan bağış noktaları ve kök hücre bağış noktalarına erişebilirsiniz.

 

 

112 Acil Yardım Butonu

Sağlık Bakanlığı’nın sağladığı servis olan 112 Acil Yardım Butonu, acil durum esnasında konum bilginizi belirtmenize ihtiyaç duymadan kısa zamanda size erişmelerine sağlar.

 

Deprem Bilgi Sistemi 3.0

 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen bu uygulama son depremler ile ilgili detaylı bilgilere erişmenize olanak sağlar.

LASTQUAKE

Depremlerden anlık olarak haberdar olmanızı sağlıyor. Bu uygulama ile aileniz ve yakınlarınız ile iletişim kurabiliyorsunuz.

 

 

BİP

Turkcell tarafından bütün operatörlerin kullanımına olanak sağladığı BİP için Acil Durum Butonu şu an güncel halde.

Acil durum anında bu butona tıklayarak konumunuzu aile bireylerinize yollayabilir, internet üzerinden arayabilirsiniz.

Firechat

Bu uygulamanın özelliği, kurulan her telefonu baz istasyonu olarak kullanıyor. Birbirine 9 metre mesadedeki her Telefonu baz istasyonu yaparak ağı genişletiyor. Kullanılar internet olmadan sohbet edebiliyor.

 

 

MeshTalk

Merkezi olmayan bir iletişim teknolojisi olarak bilinen MeshTalk uygulaması; cep telefonu şebekesi, Wi-Fi ya da Bluetooth’a gerek duymadan 3 km uzaklıktaki Oppo cihazlarında kısa mesajların, sesli mesajların ve gerçek zamanlı sesli aramaların yapılmasını sağlamaktadır.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version