Site icon Erasmusgram

Gürcistan , Zugdidi: Gönüllülük Projesi

Mondo, Georgia’nın Samegrelo Bölgesi’nde türünün ilk örneği olan, aile içi şiddetten etkilenen kadınlara yönelik bir sığınma evi işleten, kadınların liderliğindeki bir kuruluş olan Association Merkuri’ye 2 gönüllü gönderecek.

Merkuri 19 yıldır faaliyet göstermektedir. Bu projeyle misyonumuzu farklı alanlarda güçlendirmeyi umuyor

 

Kuruluşta çocuklarla ve gençlerle çalışmak, şiddet mağduru veya tanığı çocuklar, sosyal ve coğrafi (kırsal gençlik) engelleri olan gençler gibi savunmasız çocuk ve gençlik gruplarıyla çalışmayı içerir.

Ülke içinde yerinden edilmiş gençler (ÜİYOK), Ukraynalı mülteciler vb. Gönüllülüğün ana hedefleri şunlardır: Duygusal, sosyal ve yaşam becerilerini ve çatışma çözümlerini geliştiren eğlence etkinliklerinin yaratılması yoluyla gençleri desteklemek

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllünün, Avrupa’dakinden çok farklı olan yerel çalışma ve yaşam ortamına uyum sağlaması ve esnek olması gerekecektir. Gönüllünün 2 konaklama seçeneği vardır:

1. Ev sahibi bir ailenin yanında, gerekli olanaklara erişimi olan özel bir evde veya

2. Diğer gönüllülerle paylaşılan bir dairede kalacaklar. Gönüllü olunan her ay için 2 gün izin verilecektir. Konaklama, vize, sigorta ve uçak bileti masrafları Mondo tarafından karşılanmaktadır.

Gönüllüye temel ihtiyaçları ve yerel ulaşımı karşılamak için aylık 450 avro ödenek verilecek.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllü, Samegrelo bölgesindeki gençlikle ilgili konular, Gürcistan’daki savunmasız genç gruplarıyla çalışma ve yaygın eğitim hakkında derin bilgi edinme fırsatına sahip olacak. Gönüllü yerel halkla birlikte Gürcüce dil kursu alacak ve Gürcü kültürü hakkındaki bilgilerini geliştirecek. Gönüllülük yeni bağlantılar ve ortaklıklar kuracaktır.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Sonuç odaklı, proaktif ve iyimser, gelişime katkıda bulunma ve başkalarına hizmet etme motivasyonuna sahip bir kişi arıyoruz.

Association Merkuri’nin misyon ve değerlerine bağlılık ve aile içi şiddet mağdurlarının sorunlarına karşı duyarlılık gerekmektedir.

 

Gençlik çalışmalarını yönetme konusunda güçlü bir deneyim talep ediyoruz. İyi derecede İngilizce (B2-C1) bilgisi, Rusça dili bilgisi destekleyici olabilir ancak zorunlu değildir. İyi kişilerarası, ağ oluşturma ve iletişim becerileri. BT ve sosyal medya becerileri.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version