Site icon Erasmusgram

Gürcistan 7 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi

Proje hakkında

LGBTIQ kişiler, AB içinde ve Avrupa genelinde artan ayrımcılığa maruz kalıyor ve bu da nefret suçlarını bildirirken yetkililere güven eksikliğine yol açıyor.

Pek çok ülkede eşcinsellere, özellikle trans bireylere yönelik tutumlar hala olumsuz. Cinsel yönelim veya cinsiyet kimliğine dayalı damgalama ve ayrımcılık temel hakları tehdit etmektedir.

Kendiniz olma ve kendinizi ifade etme hakkı teşvik edilmeli ve ayrımcılığı, nefret söylemini, tacizi veya sosyal dışlamayı haklı çıkarmak için kullanılmamalıdır.

Sonuç olarak, LGBTIQ topluluğundaki AB gençleri (18-24 yaş), şiddet ve ayrımcılığın kurbanı olma, kimliklerini gizleme olasılığı en yüksek olan ve dolayısıyla LGBTIQ topluluğunda en savunmasız olanlardır.

 

Anket sonuçları, nefret suçu mağdurlarının güvensizlik nedeniyle olayları nadiren yetkililere bildirdiklerini ve bu nedenle kimliklerini daha da fazla gizlemeyi tercih ettiklerini gösteriyor.

Nefret suçu mağdurları arasında büyüyen bir endişe, sorunlarının ciddiye alınmayacağı veya hiçbir şeyin değişmeyeceği yönünde.

Toplumdaki savunmasız bir grup içinde yetkililere duyulan güvensizlik normalleştiğinde, olumlu değişim durur, hatta geriler ve yaşam, güvenlik ve şiddetten korunma hakları sürekli olarak ihlal edilir.

Bu nedenle, LGBTIQ azınlığı ile onları korumaya yeminli yetkililer arasında karşılıklı güvenin yeniden tesis edilmesi gerekiyor.

 

📆 Tarih: 26 Nisan – 4 Mayıs 2023

🏩 Yer: Kobuleti, Gürcistan (Sakartvelo)

📌 Ülkeler: Gürcistan, Ermenistan, Litvanya, İspanya, Ukrayna, Türkiye

👤Katılımcı sayısı: 6

🔊 Dil: İngilizce

🎂 Yaş: 18 – 30

 

✅ Konaklama, 3 öğün yemek ve projeyle ilgili diğer harcamaların %100’ü Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır ✈ Seyahat bütçesi 275€’ya kadardır.

 

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version