Site icon Erasmusgram

Gürcistan 6 Gün Gençlik Değişimi

Proje hakkında:

Proje, katılımcıların Avrupa’ya ait olma duygusunu hissetmelerini teşvik etmeyi ve cinsiyet, din ve kültür farklılıklarına saygı göstererek, özel ihtiyaçları olanlar da dahil olmak üzere farklı kökenden gelen bireyleri desteklemeyi amaçlıyor.

 

Proje aynı zamanda katılımcıların gerçek hayattaki durumlarla karşılaştıklarında uygun şekilde tepki verebilmeleri için ırk ve cinsiyetle ilgili konular üzerinde düşünme becerilerini geliştirmeyi de amaçlıyor.

 

Gençlik değişimi, katılımcıların farklı ülkelerin etnik gruplar arası bir arada yaşamayı nasıl teşvik ettiğine dair bilgi edinmelerine olanak tanır. Önemli bağlantılar kurmalarına, pratik örnekler alışverişinde bulunmalarına ve bunları kendi ülkelerinde uygulamalarına olanak tanır.

 

“Building Bridges” projesi hoşgörüyü, çoğulculuğu ve saygıyı artırmayı, çok kültürlü toplulukların “en iyi uygulama” deneyimlerinin paylaşımını kolaylaştırmayı ve sınır ötesi işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Proje, ortak ülkelerden farklı geçmişlere sahip 36 kişiyi, kendi ülkelerinde hoşgörüsüzlükle mücadelede karşılaştıkları zorlukları tartışmak ve bu sorunların üstesinden gelmek için çözümler geliştirmek üzere bir araya getirecek. Farklı bölgelerden ülkelerin seçilmesi çeşitliliğin gücünü takdir etmemizi sağlıyor.

 

Proje, katılımcıların Avrupa’ya ait olma duygusunu hissetmelerini teşvik etmeyi ve cinsiyet, din ve kültür farklılıklarına saygı göstererek özel ihtiyaçları olanlar da dahil olmak üzere farklı kökenden gelen bireyleri desteklemeyi amaçlıyor.

 

Proje aynı zamanda katılımcıların gerçek hayattaki durumlarla karşılaştıklarında uygun şekilde tepki verebilmeleri için ırk ve cinsiyetle ilgili konular üzerinde düşünme becerilerini geliştirmeyi de amaçlıyor.

 

Tarih:

Hareketlilik Günleri: 01 – 08 Kasım 2023

Konum:

Kobuleti, Gürcistan

Hedef kitle

36 katılımcı yer alacaktir.

Yaş :  18 – 30 yaş arasında ve grup başına yaş sınırı olmayan bir takım lideri.

 

Projeye Bulgaristan, Gürcistan, Letonya, Hollanda, Romanya ve Türkiye’den yer alacaktır .

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version