Site icon Erasmusgram

Günlük 5 Euro Harcayarak 122 Ülkeyi Gezen Sırt Çantalı Gezginden 10 Tavsiye

Shay Zada, günde sadece 5 Euro’luk bir bütçe ile 122 ülke ve 682 şehir gezen bir sırt çantalı gezgin!

Seyahatinde edindiği tecrübeleri kaleme aldı.

1. Korkma

Dünya aslında size bahsedildiği kadar tehlikeli bir yer değildir. Genellikle cömert insanlara denk gelebilirsiniz. Size yardım edecek olan  çok fazla insana siz yoldayken denk geleceğinizden şüpheniz olmasın.

2. Bilerek kaybolun

Sırt çantanızda herhangi bir plan ya da harita olmadan spontane bir şekilde edindiğin tecrübeler belki de en güzel tecrübeleriniz olacaktır. Yerel halk ile iletişim kurmaktan çekinmeyin. Seyahat acentasından edineceğiniz bilgilerden çok daha orjinal ve bilinmeyen güzel yerleri yerli halktan duyabilirsiniz.

3. Para

Seyahat etmeyi hepimiz arzuluyoruz fakat en az miktarda para ile seyahat etmek kilit nokta. Uluslararası kredi kartı taşımak gerekir. Genellikle nakit yeterli olabilir fakat nakitin geçmediği yerlerde kredi kartınız ihtiyacınız olacaktır.

4. Sabır önemlidir

Seyahat etmeniz kilit noktalarından birisi ise sabırdır. Seyahatinizde mutlaka otobüs, tren kaçırabilirsiniz. Eşyanızı kaybedebilir veya istemediğiniz bir diyaloga maruz kalabilirsiniz. Önemli olan bu durumlara karşı tavrınızdır. Yolun ortasında kaldıysanız bunu fırsata çevirin. Yeni yerler keşfedin. Öfkeliyseniz bunu kontrol etmeyi öğrenin. Kendinizi geliştirdiğinizi fark edeceksiniz

5. Her zaman bir yol vardır

Bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri, sıkışırsanız her zaman bir çıkış yolu olduğudur, her zaman!

6. Yerlilere gülümseyin

İnsanların çoğu çok misafirperver ve turistlere yardım etmeyi seviyor. Yerel insanlarla bir sorununuz varsa, bunun beden diliniz yüzünden olma ihtimali yüksektir. Bir gülümseme ve selamlama ile gelin, her zaman işe yarayacaktır. İnsanların %90’ı pozitif bir vücut diline olumlu tepki verir.

7. Dininizi evde bırakın

Sizi tecrübe durumlarından alıkoyan şey dininizdir. Açık fikirli kal. Diğer dinleri ve kültürleri deneyimlemek ve anlamak istiyorsanız yapılacak en iyi şey budur.

8. Yavaşla

Çok ülkeyi küçük bir zaman dilimine sıkıştırmayın. Gülleri tutmayı ve koklamaya çalışın. En iyi deneyimler, keşfetmek için zaman ayırdığınızda gerçekleşir.

9. Çok fazla plan yapmayın

Bir fikrin olması güzel, ama bundan fazlası değil. Çok fazla planlama kendiliğindenliği öldürür.

10. Açık fikirli olun

 

Hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri, sizinkinden çok farklı olsalar bile, farklı kültürler ve gelenekler dışında açık fikirli kalmaktır. Kendi yaşam tarzınızın bir başkasınınkinden daha iyi olduğunu düşünmek kibirli bir davranıştır.

Kaynak: Shay Zada

Exit mobile version