Site icon Erasmusgram

Günde 10 Euro ile Amsterdam’da Gezilecek Yerler: Nasıl Olacak?

Herkesin merak ettiği Amsterdam’da günde 10 Euro ile Amsterdam’da gezilecek yerler nasıl olacak? Çok araştırılmaktadır.

Günde 10 Euro ile Amsterdam’da gezilecek yerler nasıl olacak? Çok merak edilen bir konu olmaktadır. Sizlere yazımda bundan  bahsetmek istiyorum.

Amsterdam’da Ucuza Nasıl Kalınır?

Amsterdam konaklama bakımından oldukça zengin alternatiflere sahip olmaktadır. Çok ekonomik ve ucuza konaklma yapabileceğiniz otel, hotel ve pansiyonlar bulunmaktadır.

Bütçeniz hangisine uygun ise onu tercih etmelisiniz. Çünkü günlük 10 Euro harcayacağınız için bütçenize dikkat etmeniz gerekir.

Şehir merkezindeki tarihi binalarda konumlanmış otellerin çoğu eski ev ve köşklerden otele çevrilmiş bazılarında banyo ve tuvaletler ortak kullanılmaktadır. Eğer özel banyo tercihi yapmak isterseniz önceden gideceğiniz otele rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.

Amsterdam’da ulaşım biraz pahalı olmaktadır. Bundan dolayı şehrin çok fazla dışında konaklama yapacaksanız muhakkak önceden toplu taşıma hattının hem de çalışma saatlerini otele yakın olan durağı tercih etmelisiniz. Hatta geceleri ulaşım pek olmaz. 

Amsterdam’da Ucuza Dolaşmak

Amsterdam’da ucuza dolaşmak mümkün. Şehirde yolların dümdüz olması ve sadece tek yükseltiler kanalların üstünde olan köprüler. Fakat çoğu şehrin aksine sokaklarını haritadan keşfedilir. Bundan dolayı herkes navigasyon kullanmakta.

Harita da biraz zorlanabilir. Yürümek sizi şehrin içerisinde birçok yere bedavaya götürecektir. Hızlı gitmek isterseniz Tramvay’ları kullanabilirsiniz. Tramvay ve otobüs biletleri beraber kullanılmaktadır. Ve çok uyguna gidebilirsiniz.

Amsterdam’da Ucuza Yemek Yemek

En önemli konu ise karnımızı nasıl doyuracağımız. Amsterdam’da yemek fiyatları çok farklı olmaktadır. Genellikle porsiyonlar büyük olduğundan bir porsiyonu iki kişi rahat yiyebilir.

Sokak satıcıları da çok ucuz ve uygun olmaktadır. Özellikle de merkez tarafında kurulan tezgahlardan çok uygb fiyatlara sandviçler alabilir ve yiyebilirsiniz.

Amsterdam’ın en popüler marketleri olan Albert Heijn’larda paketli sandviçler de alabilirsiniz. Paketli meyveler de bulumakta. Rahatlıkla çok uygun fiyatlar ile karnını doyurmuş olursunuz.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler

Amsterdam’da gezilecek yerler pek çok olmaktadır. Bunlar sırası ile;

1-      Amsterdam Kanalları,

2-      Dam Meydanı,

3-      Van Gogh Museum,

4-      Rijksmuseum,

5-      Red Light District ( Kırmızı Fener Mahallesi ),

6-      Vondelpark,

7-      Anne Frank Evi,

8-      Begijnhof,

9-      Bloemenmarkt ( Çiçek Pazarı ),

10-  Oude Kerk ( Eski Kilise ),

11-  Kraliyet Sarayı,

12-  Heineken Experience,

13-  Amsterdam Museum,

14-  Madame Tussauds Müzesi,

15-  Stedelijk Museum,

16-  Nieuwe Kerk,

17-  Rembrandt Evi Müzesi,

18-  Rembrandtplein,

19-  Kalverstraat,

20-  Amsterdam Arena bunların bir kaç tanesinden bahsedicem.

1-Amsterdam Kanalları

Amsterdam’ın büyülü ve harika kanalları arasında dolaşmak ve gezmek harika bir zevk vermektedir. Amsterdam’a gitmek için geçerli bir sebep arıyorsanız mutlaka Amsterdam Kanalları yeterli bir sebep olacaktır.

Şehrin Kuzeyin Venedik’i olarak bilinmesini sağlayan kanalların yapımı Orta Çağ’da barajlardan salınan suların savunma ve yönetimi amacı ile başlamıştır.

2- Dam Meydanı

Amsterdam’ın tarihi kısmında yer alan Dam Meydanı, bazılarına nazaran şehrin kalbi konumunda olmaktadır. Bunun nedeni ise; en önemli aktivitelere ve şehrin simgesi haline gelmekte olan yapılara ev sahipliği yapmasıdır. 

3-Van Gogh Museum

Amsterdam’ın pek çok önemli müzeleri çevresinde bulundurmakta olan müzeler bölgesinde yer alan Van Gogh Museum ziyaretçilerine kapılarını 1973 senesinde açılmıştır. Bu müzeye girebilmek için baya sıra olmaktadır. Önceden biletinizi alırsanız rahatlıkla gezebilirsiniz.

4-Rijksmuseum ( Devlet Müzesi ) 

Müzeler meydanında yer alan Rijksmuseum ( Devlet Müzesi ) kentin bir diğer önemli müzesi olmaktadır. Şehir yöneticilerinin koleksiyonlarının sergilenmesi için 1800 senesinde Lahey’de kurulan Rijksmuseum Hollanda Kralı Louis Bonaparte’in emir vermesi ile 1808 senesinde Amsterdam!a taşınmıştır.

5-Red Light District ( Kırmızı Fener Mahallesi )

Amsterdam’da gezilecek yerlerinden en önemli bir yer olan  Red Light District ( Kırmızı Fener Mahallesi ) özellikle yetişkinlere yönelik eğlence imkanı ile Avrupa’da çok popüler olan bir yer olmaktadır.

De Wallen ismi ile anılan bölgenin sokakların da pek çok sayıda sex shop, erotik şovlar, gay bar, randevu evi bulunmaktadır.

İehrin dünya çapında üne ulaştıran hususlardan birisi Kırmız Fener Mahallesi’nde bütün bunlara ek olarak eğlenmeye, sosyalleşmeye olanak sunan barlar ve kafeler de bulunmaktadır.

Exit mobile version