Site icon Erasmusgram

GAEV Burs Duyurusu – Aylık 1000 ₺ verilecektir

Güler ve Atila Erkut Eğitim Destek Vakfı’nın öğrencilere sunduğu burs fırsatından faydalanın!

Lisans öğrencileri, lisansüstü ve doktora seviyesinde eğitimini görecek olan veya gören başarılı öğrenciler fakat maddi olanakları yetersiz olan öğrencilere burs veriyor

Burs karşılıksız mıdır?

Evet. Burs karşılıksızdır. Geri ödemesizdir.

Vakfın yaptığı açıklamaya göre, burs başvuru şartlarını yerine getirmeyen öğrencilerin burs başvurusu değerlendirilmeyecektir.

2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi için verilecek burs miktarı ne kadardır?

Eylül  – Haziran ayları aralığında her ay 1000 ₺ burs verilecektir.

2-) Eğitim ve Öğretim giderlerine yardım edilecektir. Bu kapsamda kırtasiye masrafları, kitap masrafları, derse yardımcı olması için malzemeler gibi ihtiyaçlarının karşılanması için destek sağlanacaktır. Öğrencinin ihtiyacı dahilinde ara tatilde avans da verilebilir.

3-) Öğrencinin konaklama giderleri için ödeme yapılması için yurt ile yapılmış olan sözleşme gereği, ödeme yapılacaktır.

4-) Bu imkanların haricinde ise bursiyerin mesleki gelişimine katkı sağlanması için yurtiçi ya da yurt dışında katılacağı seminerlere, toplantı ve aktiviteler için zorunlu ihtiyaçlarında yönetim kurulunun onayı ile ihtiyaçlar karşılanacaktır.

5-) Sömestr veya yıl sonu ile göstereceği performansa göre değişecek şekilde teşvik amacıyla bilimsel gelişimi için bilgisayar gibi ürünler hediye edilecektir.

Burs için Başvuru Başarı Şartları Nelerdir?

Öncelik verilecek öğrenciler, seçme sınavı sıralamasında alanında ilk 5.000 içinde olması

Ara sınıf öğrencileri için ise 4’lük not sisteminde minimum 3 ya da 100’lük not sisteminde 80 düzeyinde olması öncelik sebebi olacaktır.

Ara sınıf öğrencilerinin alt senesinde ya da yarı yıl  döneminde başarısız dersinin olmaması ve ağırlık not ortalamasının 4’lük not sisteminde minimum 3 ya da 100’lük not sisteminde 80 olan ve üst sınıfa geçiş yapan öğrencilere burs verilecektir.

Başarısı yüksek adayların önceliği olacaktır.

Tezli yükseklisans ve doktora öğrencilerinin ise lisans diploma notunun minimum 4’lük sistemde 3 olması veya 100’lük sistemde 80 olmalıdır.

Burs Başvuru Koşulları Nelerdir?

T.C. vatandaşı olması

Sabıka kaydının olmaması

Öğrencinin başarılı fakat maddi olarak ihtiyaç sahibi olması

Lisans eğitim seviyesindeki öğrencilerinin 19 yaş , tezli yüksek lisans öğrencilerin 26 yaş, doktora seviyesindeki öğrencilerin 30 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

Burs başvurusu nasıl yapılır?

Burs için başvuru yapacak olan adaylar, burs başvuru dormunu ve burs başvuru dilekçesiyle gerekli olan belgeleri direkt olarak vakfa teslim edebilir ya da PTT aracılığı ile taahhütlü bir şekilde vakfın adresine gönderip başvurusunu yapabilir.

Burs için son başvuru tarihi 15 Ekim

Resmi başvuru adresi olan facebook sayfasına erişmek için tıklayınız

Exit mobile version