Site icon Erasmusgram

Frida Kahlo Müzesi Online Ziyarete Açıldı

Ressam olan Frida Kahlo,   Mexico City’de doğan ve  La Casa Azul isimli müze evini online olarak kullanıcıların ziyaretine açık. Müzeyi  360 dereceyle online tur olarak gezebilirsiniz.

Mavi Ev şeklinde anılmasına sebebp olan kobalt mavisiyle çevrili duvarları olan ve Frida Kahlo’ya ait  özel eşyaların ve anıların olduğu  La Casa Azul, online olarak ziyaretçilere açık.

Her gün çok fazla turist tarafından akın edilen ve Covid-19 sebebiyle pandemi sürecinde kapanan müzeyi online tur sebebiyle kapılar açıldı.  360 dereceyle online tur yapabilirsiniz . Müzeyi , tüm bölümlerini gezmeniz mümkündür

1958 senesinden beridir müze olarak hizmet veren  Frida’nın evi, Frida’nın hayatı ve tarihte olan önem arz eden anılara eşlik etmeiyle büyük bir öneme sahiptir.

Frida Kahlo, Diego Rivera  evliliği sonrasında bu müze olan evden ayrılsa da tekrardan geri bu eve dönüşünü yapmıştır. Rivera’yla bu evde  1929 ile 1954 senelerinde yaşamıştır.

 

Kahlo kendi eserlerinden  “Long Live Life”, “Frida and the Caesarian Operation”, “Portrait of My Father Wilhelm Kahlo”  önem arz eden eserleri bulunan bu müze, Kahlo’nun kiyafetlerini, koltuk değneğini, korse ve ilaçlarını da barındırıyor.

Müze içerisinde 22000 tane  belge, 6500 tane fotoğrafı , dergiler ve süreli yayınları, kitaplarını, düzinelerce çizimlerini,  kişisel eşyalarını, kıyafetlerini, oyuncaklarını, Kahlo ve Rivera’ya ait hayatlarini anlatan ipuçlar bulunduruyor.

Müzenin tarihe ışık tutan yönleri ve sizi o ambiyansın içine almasıyla güzel vakitler geçirebileceksiniz

Müzeyi ziyaret etmek için  tıklayınız  

Exit mobile version