Site icon Erasmusgram

Fransızcanızı Geliştirmeniz İçin En İyi 10 Fransız Dizi

Fransızca öğrenmenin en kolay ve eğlenceli yolu dizi izlemektir. Bu yazımızda Fransızca geliştirmek için izlenmesi gereken diziler hakkında bilgi vereceğiz.

Fransızca dili geliştirmenin yolları çok fazladır.

1. Les Temoins

Les Temoins adlı Fransız dizisinin ana konusu suçtur. İlk sezonunun bir polis altı erkek cesedinin kazılarak gösteri evlerine yeniden yerleştirilmesinin nedenini araştırmaktadır. Bu sezonda iki polis, on beş donmuş erkek cesedi bulunan bir otobüsü inceler. Ayrıca genç bir kadın eski hayatına dair hiçbir şey hatırlamayarak arabasında uyanır. 

2. Marseille

Marseille dizisi, Fransa’nın en büyük şehri olan Marsilya kentinde geçmektedir. Dizinin konusu 20 yıldır şehirde belediye başkanlığı yapan Robert Taro ve onun yardımcısı olan Lucas Barres etrafında gelişen politik gerilimli bir dizidir. 2 sezon yayınlanmıştır. 

3. Osmosis

Osmosis, bilim kurgu türüne ait bir dizidir. Sadece 8 bölüm sürmesine rağmen büyük ilgi görmüştür. Konusu kullanıcılarının ruh eşlerini bulmalarını garanti ettiği söylenen yeni bir flört uygulamasıyla alternatif bir dünyada geçmesidir. 

4. Glacé

Bu bir suç gerilim dizisidir. Konu başı kesik bir atın keşfedilmesiyle başlar. Dizi yalnız 6 bölüm sürmesine rağmen gerçekten Fransızca becerinizi test etmenize olanak sağlar. Ayrıca Fransızca öğrenmek için izlemenizi tavsiye ederiz.

5. Le Chalet

Fransız Alplerinde eski dostlarla bir buluşmasını konu alır. Mükemmel bir kaçış gibi geliyor. Ama bu ücra dağ evinde işler hızlıca karanlığa bürünüyor. Dış dünyaya erişimi olmayan bir yerde hayatta kalma mücadelesi başlar. Sırlar, gerilim, çalkantılı zamanlar… Daha fazla ne isterdiniz? Ayrıca yalnızca altı bölüm uzunluğunda olduğundan bir hafta sonunuzda bağımlı olma korkusu olmadan izleyebilirsiniz.

6. Plan Cœur

‘Aşk Planı’ olarak bilinse de orijinal anlamı ‘kalp planı’ olarak çevrilmektedir.  Netflix’in ikinci Fransızca dizisidir. “Marseille” in aldığı kötü eleştirilerin ardından izleyicilerin Fransız Netflix şovlarına olan güvenini geri kazanma şansı olarak kabul edildi.
Netflix açıkça “Marseille” gibi yoğun suç dramalarına ara vermeye karar verdi, bu nedenle Plan Cœur, eski sevgilisini aşmaya çalışan ve sonunda bir erkek eskorta aşık olan genç bir kadının başından geçen bir romantik komedi dizisidir.

7. Le Bureau des Légendes

Le Bureau des Légendes, veya İngilizce Netflix’te ‘The Bureau’, Fransa’daki gizli güvenlik servisine bir bakış açısı sunan bir siyasi gerilimdir. Eski casusların gerçek hesaplarına dayanarak, sahte kimlikler altında yaşayanların karşılaştığı kişisel zorluklar ve bununla birlikte gelen tehlike hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Neyse ki, ‘Bureau’nun şu anda dört sezonu olduğu için çok sayıda dil pratiği yapabileceksiniz.

8. Dix Pour Cent

‘Menajerimi Arayın’ dizinin Türkçe anlamıdır. Yetenek ajansında çalışan kişilerini hayatları anlatılmaktadır. Espirili şov, siz Fransızcanızı geliştirirken Paris’teki medya endüstrisinde yoğun bir ofisin nasıl olduğuna dair bir fikir verecektir. Aynı zamanda şovun her bir bölümünde gerçek ünlüler kullanıldığı için ordayken Fransız ünlülerini de öğreneceksiniz.

9. Les Grandes Grandes Vacances

5 bölüm süren bir anime mini dizidir. Fransa’daki Nazi işgalinin uzatılmasıyla bir Normandiya tatili ve iki genç çocuğun büyükanne ve büyükbabalarını ziyaret etmek için kısa bir yolculuğa çıkar. Dizi yedi yaş ve üzeri çocuklar için uygundur. 

10. La Forêt

Fransız ve Belçika ortak yapımı olan suç dizisidir. Bir genç kızın ormanda kaybolmasını konu alan bir polis soruşturması anlatılmaktadır. Soruşturmaya gizemli olan bir öğretmenin dahil olmasıyla sırlar ortaya çıkmaya başlar. La Foret, Fransızca öğrenmek istiyorsanız mutlaka izlemelisiniz

Exit mobile version