Site icon Erasmusgram

Fransızca öğrenmek için Ücretsiz en iyi Mobil Uygulamalar

MosaLingua

MosaLingua’nın öğrenme yöntemi, Aralıklı Tekrar Sistemi, Aktif hatırlama ve Metabiliş gibi çeşitli bilişsel bilimin ve psikoloji kavramlarına dayanmaktadır. Daha fazla çaba gerektiren ancak bazı öğrenciler için daha etkili olan bir bilgi kartı sistemi kullanır. Yanıtı açıklamadan önce, uygulama sizden ezberlerinizi 1’den 4’e kadar bir ölçekte değerlendirmenizi ister.

MosaLingua, çoğu durumda geçerli olan basit yapılarla aşamalı olarak ifadeler sunar. “Terzi zengindir” gibi gereksiz sözler öğrenmek zorunda kalmayacaksınız. Bunun yerine uygulama, özel ihtiyaçlarınıza göre en çok kullanılan kelime veya kelime öbeklerinden kelimeler veya kelime öbekleri önerir.

Memrise

Fransızca kelime bilginizi geliştirmeye odaklanmak istiyorsanız Memrise iyi bir seçimdir. Diğer pek çok uygulama gibi resimlere büyük ölçüde güvenmiyor. Size ilgi çekici içerik ve mizah kullanmayı öğretir. İçerik, dilbilimciler tarafından desteklenmenin yanı sıra bunun yerine kitle kaynaklı. Kullanışlı kelimeleri ve cümleleri, aynı zamanda gerçek insanlardan argo kelimeleri ve lehçeleri öğreneceksiniz.

Memrise, ilgi çekici ve etkili olması için ders kitabı öğreniminin tam tersi olduğunu iddia ediyor.

Kurslar; memleketlerinde konuşan yerlilerin binlerce video klibi ile doludur. Dil uzmanları yerine yerlilerden öğrenmek isteyenler için en iyisi

Brainscape – Smart Flashcards

Brainscape’e göre, öğrenciler zamanlarının büyük bir bölümünü modası geçmiş ve verimsiz yöntemlerle Fransızca öğrenerek harcıyorlar. Bu nedenle kurucuları Andrew Cohen, Intelligent Cumulative Exposure (ICE) adlı bir teknik geliştirdi, böylece insanlar aylar yerine haftalar içinde konuşma Fransızcasına hakim olabilirler.

Fransızca Öğren, yeni başlayanlardan konuşmaya kendi hızınıza göre size rehberlik eden özel bir müfredat içerir. Dersler, tek bir uygulamada paketlenmiş 4 yıllık lise Fransızca dersine eşdeğerdir. 10.000’den fazla sesli bilgi kartı, en yaygın Fransızca kelimeleri, cümleleri ve cümle yapılarını etkili ve ilgi çekici bir şekilde öğrenmenizi sağlar. İlerlemenizi izlemenize yardımcı olacak istatistikler ve görselleştirme araçları. Brainscape, konuşma Fransızcasını hızlıca öğrenmek ve bilgi kartı tabanlı öğrenmeyi takdir etmek isteyen öğrenciler için en iyisidir. İPhone veya Android’inizde ücretsiz deneyin.

Duolingo

Duolingo, öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek için oyunlardan ilham alıyor. Erkek, kadın, erkek ve kadın gibi kelimeleri öğrenmek için derslere başlayarak oyunlaştırma kavramını alır. Diğer egzersizler meyveleri ve hayvanları öğrenmenize yardımcı olur. Duolingo, öğrenmeyi görsel hale getirmek için tipik olarak resimler ve sözcükler görüntüler. Her dersten sonra sağlığınızın bitmesi durumunda kullanabileceğiniz puanlar kazanırsınız.

Öğrenciler çok sayıda olumlu geri bildirim alıyor ve uygulama eğlencelidir.  Duolingo, kullanıcıların bir dili sonsuza kadar ücretsiz öğrenebileceklerini iddia ediyor, ancak premium içerik isteyen kullanıcılardan aylık ücret alıyor. Duolingo, oyunları seven genç öğrenciler için en iyisidir.

French Translator Dictionary +

Bu uygulama, diğer uygulamalar ve öğrenme materyalleri için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Doğru bir çevirmen ve kapsamlı bir çevrimdışı sözlük içerir. Cümleler bir dil öğrenmek için gerekliyken, öğrenciler çok fazla kelime aramakla harcarlar. Diğer çevirmenlerin aksine, French Translator Dictionary + birçok çeviri ve kullanım örneği verir. Öğrenciler için bir başka zorlu alan da fiil çekimlerinde ustalaşmaktır. Bu uygulama, çevirmen ve sözlükten erişilebilen 400.000’den fazla fiil formu sunarak bu alanda da parlıyor.

Öğrenciler ve öğretmenler, öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirmelerine yardımcı olacak kelime testlerini ve bilgi kartlarını takdir edeceklerdir. French Translator +, sınıfta başarılı olmak için iyi referans araçlarına ihtiyaç duyan öğrenciler için en iyi uygulamadır. Seyahat edenler için yararlı olan özelleştirilebilir bir konuşma kılavuzu ve sözlük sunar.

Busuu

Busuu, Fransızca konuşma pratiği yapmanıza yardımcı olacak aktif bir kullanıcı topluluğuna sahip olması bakımından oldukça benzersizdir. Busuu uygulaması ayrıca diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesine dayanmaktadır, bu nedenle güçlü bir temeli vardır. Ders genellikle diyalog ve egzersizle başlar, ardından anadili İngilizce olan kişilerle konuşmaya geçer.

Busuu sağladığı konu sayısı bakımından kapsamlıdır. Kendi başlarına öğrenmenin yanı sıra diğer öğrencilerle etkileşim kurmak isteyen öğrenciler için en iyisidir.

Go Talk

Uygulamayı başlatmak için ücretsiz. Oyun benzeri renkli bir arayüze sahiptir. Kullanımı eğlenceli ve gezinmek kolay. 130 dil mevcuttur ve tatil, yiyecek ve içecek, seyahat, zaman ve daha fazlası gibi hangi konuşma alanını öğrenmek istediğinizi seçebilirsiniz. Kursa baştan başlamak ve ihtiyacınız olmayabilecek şeyleri öğrenmek zorunda kalmanızı sağlar. Bunun yerine, doğrudan bilmeniz gereken konuya atlayın ve oradan gidin. Yalnızca App Store’da vardır.

MindSnacks

MindSnacks, Fransızca öğrenenler için güzel tasarlanmış bir iOS uygulamasıdır. Uygulama öğrenciler için tasarlanmış olsa da, iOS Fransızca uygulamasını yeni Fransızca kelimeler öğrenmenize yardımcı olurken son derece keyifli bulacağınızdan şüpheleniyorum. Fransızca kelimeleri revize etmeye yönelik oyun odaklı yaklaşımıyla büyük beğeni toplayan MindSnacks, 9 oyun aracılığıyla yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olur. Uygulama yemek, iş, ulaşım gibi farklı kelime birimlerine ayrılmıştır ve her kelime seti için bu oyunları öğrenmeye ve güçlendirmeye yardımcı olması için kullanabilirsiniz.

Bir oyunda ekranda bir kelime yanıp sönüyor ve onu çizimle eşleştirmeniz gerekiyor. Yüksek puanlar için her turda olabildiğince fazla doğru yapın. Başka bir oyunda, bir sürü Fransızca kelime ve İngilizce kelime balon olarak görünür. Zorluğunuz mümkün olduğu kadar çok çifti eşleştirmektir. Mevcut 50’den fazla kelime seti ile, bu oyunların ağır işlerin çoğunu eğlenceli bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacağını ve kısa sürede temel bilgileri taramanıza yardımcı olacağını göreceksiniz.

Rosetta Stone

Rosetta Stone’dan bahsetmeden Fransızca öğrenimi hakkında konuşmak neredeyse imkansız. Piyasadaki en eski ve en popüler öğrenme yöntemlerinden biri, artık mobil uygulama olarak mevcut. Rosetta Stone, Fransızca diline tam bir daldırma sunarak kendisini diğer birçok öğretim yönteminden ayırıyor. En başından itibaren, Fransızca’yı tamamen Fransızca üzerinden öğretiyor – kursun içinde İngilizce’de bir kelime yok. Bunu yaparken, yeni bir dil öğrenmeye en uygun olduğuna inandığı ortamı simüle eder – biz küçük çocuklarken ana dillerimizi konuşmayı öğrenir gibi öğretiyor.

Halihazırda öğrendiklerinizi temel alan kelimeler, cümleler ve ifadelere maruz kalacağınız, iyi sıralı bir hızda ilerleyeceksiniz. Örneğin, resimler aracılığıyla Fransızca erkek (l’homme), kadın (la femme), su (l’eau) sözcükleri öğretilebilir. Daha sonra size “L’homme et la femme boivent d’eau ”(adam ve kadın su içiyor).“ Boivent ”(içmek) kelimesini bilmiyor olabilirsiniz, ancak daha önce öğrendiklerinize ve görsel yardımcılara dayanarak, muhtemelen tahmin edebilirsiniz. Fransızca’ya tamamen yeni başlıyorsanız ve Fransızca’yı saf bir şekilde öğrenmenize olanak tanıyan bir Fransız iOS / Android uygulaması arıyorsanız, aradığınız şey Rosetta Stone olabilir.

 

Exit mobile version