Site icon Erasmusgram

Fransa : Yaz Dönemi 2 Haftalık Gönüllülük Projesi

Nomeny şehrinin tarihi ve kültürel mirasını korumasına ve geliştirmesine yardımcı olmanıza ihtiyacı var!

 

Altı yıldır, Nomeny sakinleri her yaz gönüllüleri ağırlıyor: Nomeny kalesinin kalıntılarına müdahale ederek buranın yerel ölçekte gerçek bir yaşam ve toplantı alanı haline gelmesini sağladılar.

Gönüllüler 2020 ve 2021 yıllarında Tarihi Anıt olarak sınıflandırılan Saint-Etienne de Nomeny Kilisesi’nin kapı ve pencerelerinin bakımı üzerinde çalıştı.

 

Gönüllüler iki yıldır kalenin kenarındaki eski bir duvarı restore ediyor.

Bu yılın hedefi: Çalışmaları sonuçlandırmak ama aynı zamanda kasabanın mirasına değer kazandırma ve tarihsel aracılık mekanizmaları yaratmak! Profesyonel bir mirasçının eşliğinde bu site, geleneksel duvarcılık tekniklerini keşfetmeniz (veya derinleştirmeniz) için bir fırsat olacaktır.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Çadırlarda konaklayacaksınız. Uyku tulumlarınızı ve yatağınızı unutmayın! Tuvaletler, duşlar ve mutfak kampın yakınındaki belediye binası tarafından sağlanacak.

 

Konaklamaları süresince oyuncu ve oyuncu olacak gönüllülerin her biri günlük görevlere (alışveriş, yemek pişirme, depolama ve temizlik…) katılacak, rotasyonun organizasyonu ise orada bulunan animasyon ekibi ile yapılacak. düzgün çalışmasını sağlayın.

Amaç, özerklik kazanmak ve iyi bir kolektif işleyiş sağlamak için herkesin bireysel olarak hareket etmesini sağlamaktır.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Bu projeye kaydolmak için teknik beceriye gerek yok: herkesi bekliyoruz!

 

Bu restorasyona ek olarak eski Nomeny kalesinin geliştirilmesine de katılacağınıza güveniyoruz. Sanatsal yaratımlar, açıklayıcı paneller, dijital teknolojinin kullanımı… karar size kalmış! Şehirden bir grup genç size yardım etmek için orada olacak.

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

KATILIMCI PROFİLİ

Ekibinizle iletişim kurabilmeniz için temel İngilizce becerilerine ihtiyaç duyulacaktır. Motivasyon beyanı İngilizce yazılmalıdır

 

Başvuru için tıklayınız

Exit mobile version