Site icon Erasmusgram

Fransa , Strazburg : Temmuz’da 8 Gün Gençlik Programı

Amaç ve hedefler

Gençlik Barış Kampı, kamp sırasında ve sonrasında, çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki gençleri ve gençlik örgütlerini, insan hakları eğitimi ve kültürlerarası öğrenmeye dayalı diyalog ve barış inşası faaliyetlerine dahil etmektedir.

2024 Gençlik Barış Kampı’nın hedefleri şunlardır:

 

– Çatışmalardan etkilenen diğer gençlerle diyalog ve güven artırıcı girişimlerde bulunmalarını sağlamak için insan hakları eğitimi, barış inşası ve kültürlerarası öğrenim katılımcılarının farkındalığını ve temel yeterliliklerini (bilgi, beceri ve tutum) geliştirmek;

– Çatışma deneyimlerinden ve başa çıkma stratejilerinden karşılıklı öğrenmeyi desteklemek;

– Barış inşası ve diyaloğun temeli olarak ilişki kurmayı teşvik etmek;

 

– Kendi topluluklarında diyalog ve çatışma dönüşümü üzerinde çalışan gençlerin mevcut gençlik çalışması uygulamalarını ve deneyimlerini tanıtmak ve paylaşmak;

 

– Gençleri takip girişimlerini uygulamaya teşvik ederek barış inşası faaliyetlerinde katılımcıları çoğaltıcı ve akran liderleri olarak motive etmek ve desteklemek;

 

Metodoloji

Barış kampının programı, çeşitli çalışma yöntemlerinden yararlanılarak katılımcılar arasındaki karşılıklı öğrenme durumlarına dayanacaktır.

Katılımcılar çatışma ve şiddetle ilgili kişisel deneyimlerini paylaşabilecek ve geliştirdikleri başa çıkma stratejilerini paylaşabilecekler.

 

Program aynı zamanda katılımcılara, gençler ve kendileri için bölgelerindeki kimlik ve çatışma arasındaki ilişkiyi keşfetmeleri için de zaman tanıyacak.

Topluluk grupları içindeki kişisel yansımalar ve paylaşımlar, farklı çatışma bölgelerindeki gençler arasında paylaşma, öğrenme ve yansıtmayla değiştirilecektir.

 

Gençlik Barış Kampı’nın konseptinin merkezinde, aksi takdirde temas kurmanın veya işbirliği kurmanın çok zor olabileceği diğer gençlerle birlikte yaşama, öğrenme ve tartışma olanağı ve motivasyonu yer alır.

Deneyimli eğitmenlerden ve kolaylaştırıcılardan oluşan bir ekip programı hazırlayacak ve kolaylaştıracaktır.

 

Katılımcıların geldikleri bölgeler hakkında doğrudan deneyime sahip olacaklar ve katılımcılarla ana dillerinde iletişim kurabilecekler.

Katılımcılar, kolaylaştırıcıların desteği ve rehberliği ile barışın inşasına yönelik girişimlerini uygulamaya, deneyimlerini akranlarıyla paylaşmaya ve Gençlik Barış Kampı’nın değer ve yaklaşımlarını tanıtmaya davet edilecek.

 

Mali ve pratik koşullar

Tarihler: Katılımcıların 2 Temmuz’da Strazburg’daki Avrupa Gençlik Merkezi’ne varmaları ve 11 Temmuz’da ayrılmaları bekleniyor.

Seyahat masrafları: Strazburg’a giriş için seyahat masrafları ve vize ücretleri, Avrupa Konseyi kurallarına göre karşılanacaktır.

Konaklama: Gençlik Barış Kampı için tam pansiyon ve konaklama Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Gençlik Merkezi’nde sağlanacaktır.

 

Detaylar ve Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version