Site icon Erasmusgram

Fransa , Saint-Pierre-Des-Corps 38 Hafta Gönüllülük Projesi

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

Proje kapsamında masraflar karşılanıyor.

 

Proje Hakkında

Martin Nadaud lisesi, okul tarafından geliştirilen Avrupa projeleri etrafında seferber edilen bir öğretmenler ekibinin gözetiminde, bilgisayar ve dijital araçlara mükemmel hakimiyete sahip 1 genç Avrupalı gönüllüyü harekete geçirecek.

 

Bu projenin temel amacı, ortak liselerimizle ortaklığı sürdürmek, öğrencilerle Avrupa eylemlerini canlandırmak ve Avrupa mesleki hareketliliğini teşvik etmektir.

 

Gönüllünün aşağıdaki görevleri olacaktır: – Ortak okullarımızla hareketlilik ve değişim düzenlemeye yardımcı olmak. – Bu proje ile ilgili eylemleri okul web sitesine koymak. – Avrupa büyükelçileri de dahil olmak üzere farklı öğrenci gruplarıyla birlikte kültürel etkinliklere öncülük etmek.

 

– Öğretmenlerle kültürel ve dilsel oturumlara öncülük etmek. – Avrupa hareketlilik politikasının bir parçası olarak okul tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerde işbirliği yapmak ve bunlara katılmak.

– Okul web sitesindeki ERASMUS sekmesini güncelleyerek veya içerik oluşturarak sürdürmek.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Adayın isteklerine bağlı olarak, Tours’da kalacak yer bulmalarına yardımcı olabilir veya onlara bir okulun personel yurdunda bir daire payı sunabiliriz.

 

Hafta boyunca Lycée Martin Nadaud’da yemekler sağlanacaktır. Gönüllü, bu nedenle okul yemek hizmetinden yararlanabilecektir.

 

Ulaşım söz konusu olduğunda, gönüllüye kendi kentsel ulaşım geçiş kartını oluşturmasında yardımcı olacağız ve ona en iyi fiyatlardan yararlanma imkanı sağlayacağız. Eğitmen, gönüllünün yeni ortamına hem pratik hem de kültürel açıdan entegre olmasına yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapacaktır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllü, gönüllülük projesinden önce tanımlanan niteliklerde ilerlemek için Martin Nadaud lisesinin öğretmenlerinin tüm pedagojik uzmanlıklarından yararlanabilecektir.

 

Gönüllü, Fransızca hakimiyetini geliştirmek için yabancı dil olarak Fransızca kurslarına katılma fırsatına sahip olacaktır.

Maison de l’Europe ile ortaklığımız sayesinde gönüllü, diğer Avrupalı gönüllülerle toplantılara ve eğitim oturumlarına katılma fırsatına sahip olacak.

Proje tarihleri: 02/10/2023 to 28/06/2024

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version