Site icon Erasmusgram

Fransa , Saint-Etienne Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Etkinlik Saint Galmier’de gerçekleşir. Gönüllü, kültürlerarası toplantıların denenmesinde önemli bir role sahip olacaktır.

Kendilerinden becerilerine, kişiliklerine ve fikirlerine göre Avrupalı ​​üyeler, Avrupa Dayanışma Birlikleri ve daha genel olarak kültürlerarası karşılaşmalar arasında farkındalık yaratmaya yönelik bir proje üzerinde çalışmaları istenecektir.

Gönüllüler, her bir kişinin kültürel yapısını doğal olarak sorgulamak ve yeni olasılıklara açılmak için, bir bölgede barış içinde bir arada yaşamayı teşvik eden araçları kullanarak, tüm izleyicileri (daha sık olarak gençleri) barındırabilecek bir animasyon merkezine müdahaleleri entegre etmek zorunda kalacaklar.Pragmatik olarak, bu proje şu şekilde hayal ediliyor:

Tüm izleyiciler için sosyo- ve kültürel faaliyetler, halkla eğlence merkezleri (11-25 yaş), Dijital araçlar üzerine atölyeler; ESC programı hakkında bilgi ve tanıtım

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllü, daireyi diğer gönüllülerle paylaşacak ve kendi odası olacak. Daire, Saint-Etienne’in merkezindedir. Buzdolabı, gazlı ocak, çamaşır makinesi, mikrodalga fırın ve internet ile donatılmıştır. Gönüllü kendisi yapacak.

Cep harçlığına ek olarak yiyecek alımı için para her ayın başında verilecektir. Gönüllüye kredili telefon vereceğiz. Ve Saint-Etienne’de hareket etmek için sınırsız geçiş geçişine sahip olacak.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

 

İlk ay boyunca gönüllü yoğun Fransızca dersi alacaktır. Gönüllü, Ulusal Anjans tarafından düzenlenen varışta bir ara eğitime katılacak.

Tüm proje boyunca gönüllü, SDG’nin eğitimi, Vatandaşlık Eğitimi ve Uluslararası Dayanışma’nın eğitimi, Radyo, güçlendirme gibi farklı eğitimlere katılacak.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Proje, gönüllünün sahiplenebilmesi, kendi kişiliğine uyarlayabilmesi, fikirlerini getirebilmesi ve tam olarak gelişebilmesi için kasıtlı olarak geneldir.

Gönüllünün genel halkı görmek için gençlerle çalışmakla ilgilenmesi ve aynı zamanda ekip çalışmasıyla ilgilenmesi çok önemlidir.

Gönüllü, profesyonel animatörlerden oluşan bir ekiple birlikte çalışacak ve bir grup gence katılması, hatta canlandırması gerekecek. Açık fikirli ve uyarlanabilir olmalıdır

Proje tarihleri: 05/09/2022 – 04/09/2023

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version