Site icon Erasmusgram

Fransa , Rosières-aux-Salines Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Çevre koruma, kalbinize yakın bir konu mu?

Gelin ve L’Atelier Vert birlikteliğini keşfedin! L’Atelier Vert, düzinelerce yerel gönüllüyü (1) çevre konusunda eğitmek ve bilinçlendirmek, (2) bölgenin hayvan ve bitki biyoçeşitliliğini korumak, (3) bir bölgeyi canlandırmak ve sakinleriyle tanışmak gibi çeşitli hedefler etrafında bir araya getiriyor.

Atelier Vert, geçmişte uluslararası gönüllü çalışma kamplarına ev sahipliği yaptı. Bu, derneğin faaliyetlerini ve gönüllülerini artırması için harika bir fırsat.

12 gönüllüden oluşan bir ekip olacaksınız.

İki hafta birlikte yaşayacaksınız.

Bir teknik süpervizör ve bir pegojik süpervizör eşliğinde, duvarı restore etmek için gün boyunca çalışacaksınız. Akşamları ve hafta sonları dinlenme, bölgenin keşfi, eğlence ve eğlence anlarına ayrılacak.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Çadırlarda ağırlanacaksınız. Uyku tulumlarınızı ve şiltelerinizi unutmayın.

Yakınlarda tuvalet ve duşlar bulunacak ve kampta bir mutfak kurulacak. Kamp alanının yakınında wifi erişimi imkanı vardır. Toplu yaşamın tüm yönleri (alışveriş, yemek hazırlama, temizlik) gönüllülerin kendileri tarafından, birlikte karar verecekleri bir operasyon temelinde yönetilecek.

Bu görevde onlara bir topluluk yaşamı kolaylaştırıcısı tarafından yardım edilecektir. Hedef: Her gönüllünün, başkalarına ve toplum yaşamına saygı duyarak kaldığı süre boyunca bir aktör olması.

 

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Proje biyolojik çeşitliliği korumayı amaçlayacaktır. Yapılacak işler hakkında önerilerde bulunabilecek, kararlar verebilecek ve böylece projenin aktörü/oyuncusu olabileceksiniz.

 

Olası görevlerin listesi : bir biyoçeşitlilik bölgesindeki eski çorak araziyi eski haline getirmek (kirletme, göletlerin kazılması, yuvalama kutuları, işaretler vb.), bir doğa izi kurmak (yol oluşturma, işaretleme…), canlandırmak için bir çevre festivali…

Bu çalışma kampı, İngilizce ve/veya Fransızca seviyenizi geliştirmenize, toplum yaşamını nasıl yöneteceğinizi öğrenmenize ve kültürler arası bir deneyim yaşamanıza olanak sağlayabilir.

KATILIMCI PROFİLİ

Bu çalışma kampı herkese açıktır (cinsiyet, yaş, milliyet ne olursa olsun…)

Kaydolmak ve seyahatinizi hazırlamak için ülkenizde desteğe ihtiyacınız varsa,  e-posta ile sormaktan çekinmeyin.

Katılmak için tek koşul motivasyonunuzdur!

Motivasyon mektubunuzda, sizi bu eyleme başvurmaya iten şeyin ne olduğunu açıklayın:

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version