Site icon Erasmusgram

Fransa Paris’teki Louvre Müzesini Online Gez

Müzenin odaları ve galerilerini ziyaret edebilirsiniz , saray mimarisine hayran kalacaksınız  ve manzaranın tadını çıkarın! Pandemi sürecinde sanal turun tadını çıkarın!

Louvre kalıcı koleksiyonunda, 1948’den öncesine tarihlenen ve yalnızca 35 bin halk tarafından görülebilen yaklaşık 300 bin sanat eseri yer alıyor.

Muazzam koleksiyon, çeşitli bölümlerdeki temalara göre düzenlenmiştir: bir Doğu Eski Eserler bölümü, Mısır Eski Eserler bölümü, Yunan Eski Eserler bölümü ve Roma ve Etrüsk bölümleri.

Müze ayrıca Orta Çağ’daki Louvre, İslam sanatı, tablolar, heykeller ve grafik sanatlar da dahil olmak üzere gerçek sarayın tarihine ilişkin bir bölüm içerir.

Müzede sergilenen en etkileyici tablolardan bazıları:

Mona Lisa – Leonardo da Vinci

Halkın Önünde Özgürlük – Eugène Delacroix

Cana’da Düğün, Paolo Veronese

En ünlü heykeller:

Venus de Milo, eski bir Yunan heykeli.

Oturmuş Yazıcı, eski bir Mısır heykeli.

Helenistik bir heykel olan Semadirek’in Kanatlı Zaferi

Louvre müzesi, Dünya’da en fazla ziyarette bulunulan müzelerin başında gelmektedir.

Müze o kadar büyük ki müze ile ilgili fikrinizin olması ve bu çok önemli tabloların, muazzam heykelllerin ve daha fazla eseri görmeniz için çok fazla vaktiniz olması gerekiyor.

Louvre o kadar geniş bir müzedir ki, sergileri keşfedebilmeniz için bir günden daha fazlasına ihtiyacınız vardır.

Sanata karşı tutkunuz var ise ve  Louvre müezesinde sanat eserleri ile ilgili daha fazla anlam keşfetmek istiyorsanız, ziyaretçiler için müzedeki parçaların her birisi için sesli rehber bulunur.

Nintendo 3DS  mobil uygulama olarak da indirerek faydalanabilirsiniz.

Louvre Müzesinin dünyada çok büyük bir prestij sahibi olmasına rağmen sanata karşı bir tutkunuz yok ise, müzenin samimiyeti, sanat tutkunlarına verdiği hazzı belki size vermeyebilir.

Müzeyi online olarak ziyaret etmek için tıklayınız

Exit mobile version