Site icon Erasmusgram

Fransa , Paris’te UNESCO STAJI 2020

Fransa 2020 Paris UNESCO Stajı için başvuru çağrısı açılmıştır. Birleşmiş Milletler stajının süresi 1-6 ay arasındadır.

İletişim ve Bilgi Sektörü, UNESCO’nun “fikir ve kelimeye göre serbest akışını teşvik etme” yetkisi doğrultusunda ifade özgürlüğü, medya geliştirme ve bilgi ve bilgiye erişim özgürlüğünü teşvik etmeye çalışmaktadır.

UNESCO, özellikle Birleşmiş Milletler Gazetecilerin Emniyeti Eylem Planı çerçevesinde, çevrimiçi ve çevrimdışı gazetecilerin ifade özgürlüğünü ve güvenliğini artırmaktadır. Ayrıca, sektör, çevrimiçi nefret söyleminin yanı sıra farkındalık yaratma girişimleri, istikrarlı izleme, kapasite geliştirme faaliyetleri ve Üye Devletlere teknik destek yoluyla dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme ile mücadele etmektedir.

Organizasyon, medya ve bilgi okuryazarlığı müfredatını geliştirir, medya operasyonlarında ve içeriğinde cinsiyet eşitliğini arttırır ve medyanın kriz ve acil durumlarla ilgili kapsamını teşvik eder. Bütünsel yaklaşımıyla UNESCO, içerik, izleyici, kaynak ve sistem çeşitliliğini teşvik ederek medya çeşitliliğine ve çoğulculuğa katkıda bulunur.

Paris, Unesco Stajının Detayları :

Ev Sahibi Organizasyon: The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization

Staj yapılacak yer: Fransa , Paris

Staj süresi: 1-6 ay arasındadır

Staj Programı: Bilgi ve iletişim

STAJ’A GENEL BAKIŞ

Stajyer, sektörün / programın misyonunun genel çalışmasını öğrenme ve destekleme fırsatına sahip olacaktır. Stajyer, uzmanlık alanlarına ve sektörün ihtiyaçlarına göre seçilecektir. Etkinlikler, ödevlerin gereksinimlerine bağlı olarak değişecektir. Özel Görev Tanımı ve öğrenme hedefleri sözleşmenin bir parçasını oluşturacaktır

GEREKLİ NİTELİKLER

Stajyerler sıkı bir inceleme ile seçilir. UNESCO staj başvuruları başvuru sırasında istenilen  akademik gereklilikleri karşılamalıdır.

Staja başlamadan önce bir üniversitede veya eşdeğer bir kurumda tamamlanmış üniversite çalışmaları (lisans veya dengi); Başvuru sırasında bir yüksek lisans programına (ikinci üniversite derecesi veya yüksek lisans derecesi veya dengi veya daha yüksek) kaydolmak; veya Bir üniversite derecesi (yukarıda tanımlandığı gibi birinci veya ikinci derece) ile mezun olmuş ve staja mezuniyetten bir yıl içinde başlamalıdır

DETAYLI İSTENİLEN KRİTERLER

Yaş: Başvurmak için en az 20 yaşında olmalısınız.
Diller: İngilizce veya Fransızca dillerinde hem yazılı hem de sözlü olarak iyi bir seviyeye sahip olmalısınız. Diğer dilin (İngilizce veya Fransızca) çalışma bilgisi bir gerekliliktir ve genel merkezdeki sekreterlik ve asistanlık görevlerinde staj için gerekli olabilir.
Bilgisayar becerileri: Bilgisayar sistemleri ve ofisle ilgili yazılımlar hakkında iyi bir bilgiye sahip olmalısınız.
Takım çalışması: Bir takımda iyi çalışabilmeli ve uluslararası bir çalışma ortamına uyum sağlayabilmelisiniz.
İletişim becerileri:  Bireyler arası  ve iletişim becerilerine sahip olmalısınız.

Not: Her  adaya cevap verilmiyor. Seçilirseniz, doğrudan yönetici tarafından sizinle iletişime geçilecektir. Altı ay içinde herhangi bir dönüş almazsanız, başvurunuz başarılı olmadığı anlamına gelir.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 TEMMUZ 2020

 

RESMİ BAŞVURU LİNKİNE ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version